horoszkóp

Egyszerű estélyik milliókért az Oscar-gálán

dns
2005.02.28. 17:06
Az egyszerű frizurák, utcai hatású sminkek, a földszínekből összeállított pánt nélküli estélyik voltak a legdivatosabbak az idei Oscar-gálán. A legtöbbet fényképezett ruha Hilary Swank hátul derékig dekoltált ruhája. A legcikibb pedig Melanie Griffith viselete, aki áttetsző Versace-esélyihez szívbe foglalt "Antonio" feliratú tetoválást viselt.

"Az Oscar-gála vörös szőnyege a világ legnagyobb divatshow-jának kifutója" - mondta Patty Fox, az Oscar divatkoordinátora február közepén azzal a meggyőződéssel, hogy eddig nem ismert információt közöl. Az Akadémia díjainak 77. átadója előtt két héttel a szakember bejelentette, hogy miután a vezető New York-i divatházak kínálatát megismerte, idén úgy válogatta az eseményen megjelenő ruhákat, hogy ígéretes tehetségek is reflektorfénybe kerüljenek.

A föld színei pánt nélkül

A divatkoordinátor olyan neveket szeretett volna kiemelni, amelyek az európai emberek számára nem feltétlenül ismerősek. Többek közt Bill Blasst, Kevan Hallt, Halstont, Douglas Hannant, Morgane Le Fayt, Monique Lhuilliert, Luca Lucát, Isaac Mizrahit. Patty Fox a sokszínűségre törekedett, de az idei gála viseleteiben megjelenik néhány általános trend. A színésznők jellemzően világos, a föld színeiből összeállított ruhát viselnek. A pánt nélküli, vagy aszimmetrikus fazonú, fűzős derekú esélyi a legdivatosabb. A szakemberek rengeteg időt áldoztak arra, hogy a frizurák akát egy bevásárlásra szánt délutánon is hordhatók legyenek, és hogy a sminkek természetesnek tűnjenek.

A legtöbbet fényképezett ruhát Hilary Swank viselte, aki a Millió Dolláros bébi című filmben nyújtott alakításáért kapta meg az Oscar-díjat. A színésznő Guy Laroche elől zárt, hátul derékig dekoltált sötéték ruháját viselte minimális ékszerrel. Salma Hayek szintén kék modellt kért a Pradától. Égszínkék árnyalatot választott asszonyos alakjára Kate Winslet is.

Halle Berryn a trend

Az idei trend tanulmányozására alkalmas Halle Berry Versace-nagyestélyije. A színésznő aszimmetrikus fazonú, szürkésbarna színű ruhában, utcai sminkben, és lesimított hajjal jelent meg a felvonuláson, amelyet Johnny Depp puccparádénak hív. Szintén a természetes stílust kereste Gwyneth Paltrow is, aki a bőrszínéhez kevéssé illő Stella McCartney-féle tört fehér, selymes fényű estélyit viselt.

Klikk a képre!
A legdivatosabb ruhák közé tartozott Lanvin Natalie Portmanen bemutatott estélyije, amelynek fazonja az antik római lakomákat idézte, színe viszont sötét barnásszürke. Oprah Winfrey show-asszony az arany színt kapta meg Vera Wang kollekciójából. Feltűnő színt választott a feketére festett hajú Renée Zelweger is, akit Carolina Herrera pánt nélküli vörös ruhájában fotóztak a hozzá passzoló színű szőnyegen. Charlize Theron hasonló fazonú, uszályos estélyit viselt. A színésznőnek a Christian Dior-ház ajánlott fel egy konzervatív, fodros, világoskék ruhát.

Tojásszín, és tojás Melanie Gritffithre

Világos estélyit ajánlott Cate Blanchet-nek is a Versace ház. A színésznő egyszerű tojásszínű ruhában vette át a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjat. Hasonló színű, de a nyolcvanas éveket idéző ruha emelte ki Penelope Cruz kreol bőrét. A fekete idén háttérbe szorult. Többek közt Drew Brrymore választotta a klasszikus színt, aki erős sminket, és vállpánt nélküli fekete estélyit viselt.

Melanie Griffith öltözéke megosztotta a közönséget. Áttetsző, flitteres Versace-ruhája a vállait szabadon hagyta, ahol a szívbe foglalt "Antonio" feliratú tetoválás rombolta a magas szabászatot. Néhányan Scarlett Johansson viseletét is cikinek tartották. Viseletének összhatás valóban nem sokkal ízlésesebb, mint Courtney Love fellépései. A tavalyi Oscar-gála üdvöskéjének haját idén az egészséges határnál tovább szőkítették. Fekete, szűkített derekú ruháját Roland Mouret kölcsönözte számára.