horoszkóp

Tamponformájú tárgyon hódít tovább a No Thanx

dr
2008.10.11. 13:46
Vége a CD-korszaknak a lemezgyártok szerint is. Piacra kerülnek a pendrive-ok, hogy minél nagyobb vásárlói réteget szólítsanak meg. A zenei pendrive-ok magyar arcai, a No Thanx, a Hooligans, és a Zanzibár, akik csak annyit tettek mindehhez, hogy elmondták, este éppen hol dedikálnak. Divatbemutatónak álcázott szemtelen reklámesemény, ahol a pendrive-ról megtudjuk, úgy néz ki, mint egy tampon.

"Úgy néz ki, mint egy nagyon érzékeny tampon, nőgyógyász fehérben" - mondta Viva Zola, aki arra volt hivatott, hogy a zenei pendrive-ra keresztelt kütyüt bemutassa a nagyközönségnek. Sem a szóhalmazt, sem a körítést nem sikerült befogadnunk, de ezzel nem voltunk egyedül. A mellettünk álló No Thanx rajongókról viszont kiderült, csak azért jöttek, hogy láthassák Skrapits bandáját, őket nem érdekelte, se a divatbemutató - Levi's gatyában táncoltak -, se a Hooligans.

"A ruhákat egy koncerten vettük, de a piacon is hozzá lehet jutni" - mondta Gyöngyi, aki a maga 14 évével azért látogatott el a WestEndbe, hogy megpillanthassa vallásának vezetőjét, a No Thanxet. Nemcsak pólóján, hanem pulóverén is a zenekar tagjai feszítettek, és mint kiderült, az együttes honlapjáról lesték ki az időpontot, a helyszínt, és ezt nem először tették, de nem is utoljára. Mindeközben Viva Zola próbálta szórakoztatni az egybegyűlteket, akik olyan értetlenül álltak, mint fogvatartottak Dundika - Ti mióta vagytok itt? - kérdése előtt.

Klikkeljen Skrapitsért!

Az elképzelés szerint a No Thanx, a Hooligans, és a Zanzibár népszerűsítette volna a zenei pendrive-ot, ami elméletben a DVD és a CD mellett hódítana teret a hangbizniszben. Tehát egy albumot pendrive-on is megvásárolhatunk, ami kialakításától függően: karkötő, focilabda, gitár vagy a már megszokott formát ölti. Skrapits dobosa szerint, ettől még ugyanannyian fognák illegálisan zenét letölteni, de azért támogatja az elképzelést. Miután hozzátette a magáét, gyorsan elmondta, hogy dedikálni is fognak aznap itt és itt, majd jól eltűntek. Hooligans Endi pedig azzal a hihetetlen demagóg, divatja múlt beszólással ásta el magát előttünk, hogy kijelentette: "csak másfél éve számítógépezem, mert nem vagyok az az otthonülő típus."

Ha a sokak által kedvelt zenészek ilyeneket jelentenek ki nagynyilvánosság előtt - 2008-ban -, sőt büszkék is arra, hogy valamihez nem értenek, akkor ideje egy laza homloklebeny eltávolításra mennünk. A mobilnet korában otthonülőként meghatározni egy netezőt nemcsak lázadó dolog, de forradalmian buta is. Szóval zenei pendrive-ot mindenkinek.