horoszkóp

Miért nem pisilnek állva a lányok?

2006.03.12. 12:15
Az oktatáson kiderült, némi szabás-varrás és egy papírdarab segítségével hogyan fejleszthetjük tökélyre a női állva pisilést. Egy kis vállalkozószellem, és megszűnnek a női vécék előtt kígyózó sorok.

A szombaton megrendezett Ladyfesten eredetileg a Csak szex és más semmi című film szereplőinek gyermekvállalásról alkotott nézeteivel szerettünk volna megismerkedni, ám az utolsó pillanatban kiderült, ők még sem tudnak eljönni. Így kénytelen voltunk más program után nézni a meglehetősen borús hangulatú Kultiplexben. A balra nyíló ajtó zárva volt, ezért jobbra mentünk, ahol meglehetősen szép számú hölgy közönség előtt arról folyt az értekezés, miért jobb álllva pisilni? Azonnal kiment a fejemből a gyermekvállalás kérdése, tudtam, hogy az állvapisilős téma nekem való. Hisz ki ne érezte volna már legalább egyszer életében, hogy a társadalmi igazságtalanság legnagyobb foka, hogy nem tud a kerítés mellé állni, mikor nagyon kell?

Számtalan előny

A teremben ücsörgő hölgyek egyet értettek abban, hogy állva pisilni praktikus, könnyű, gyors és higiénikus. Hiszen a férfiaknak nem kell időt tölteni a nadrág tologatásával, és nem áll fenn a visszaspiriccolás veszélye sem, miután nem kell az ülőke fölé görnyedniük. Ez az a szint, ameddig mindenki eljutott, a workshopot vezető Bartha Gabó azonban még tovább is, és ezt azonnal bizonyította is egy rövid videofilmmel a női vécében. A filmen látható, amint Bartha Gabó lehúzza nadrágja cipzárját, tölcsért formál egy Pesti Estből, odanyomja a cipzár elé, és már jön is a pisi. A végén jól ki is rázza, majd egy lehúzás után távozik. Az egész nem több kábé 3 percnél.

Átvarrás

A dolog azonban nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik, igényel ugyanis némi előkészületet. Egy hagyományos női nadrágon ugyanis meglehetősen rövid a cipzár, így nem fér a nyílás elé a tölcsér. Bartha Gabó azonban rájött, egyszerűen át kell alakítani a nadrágokat, belevarrni egy kétszer hosszabb cipzárt, és probléma kipipálva. A zseniális ötletet ott a helyszínen meg is valósította egy kedves varrónő, aki bárkinek a nadrágjába szívesen belavarrt egy hosszú cipzárt. Na és a cipzár lehúzása után egy nem túl szoros bugyi már könnyen félretolható, és így válik teljessé az álva pisilés aktusa.

Bartha Gabó a beszélgetés egy adott pontján fontosnak találta hangsúlyozni, nem kell félni attól, hogy akkor most pasik leszünk, pusztán azért mert gyártottunk magunknak egy műpéniszt. Ennek az egésznek a gyakorlati oldalát kell szemlélni, igenis vannak olyan élethelyzetek, amikor a tölcséres megoldás praktikus, például undorító nyilvános vécéken, vagy a fesztiválokon, ahol egy nő nyilván nem ül rá az ülőkére, viszont félig guggolva meglehetősen nehéz jól célozni, így legtöbbször inkább a saját nadrágját pisili le. Vagy olyan helyeken, ahol kicsi a hely, például vonaton vagy repülőn. A pisilőtölcsér egyszerűen higiénikus és praktikus, és vannak helyek, például Anglia és Törökország, ahol árulják is a patikákban.

Mindenki egyenlő

A közönséget egyébként koránt sem kellett győzködni, minden nő egyet értett abban, hogy állva pisilni jó. Sok hölgy a pisilőtölcsérben látta a megoldást a női vécék előtt kígyózó sorok megszüntetésében, és volt aki arról vizionált, hogy végre nem lesz szükség külön férfi és női vécékre. Bár nem értettem, mért lesz az nekünk jó, ha állandóan a férfi vécék bűzében kell majd pisilni, felidézve a balkáni országokban tett vonatútjaim emlékét, nem zártam ki teljesen a lehetőségét annak, hogy egyszer belepisiljek egy ilyen tölcsérbe. Hirtelen azonban úgy éreztem, ez a pillanat még nincs nagyon közel, így az elméleti oktatás után tartott kiscsoportos gyakorlati foglalkozáson már nem vettem részt.

Történelmi áttekintés
Az állva pisilés ötlete nem most merült fel először a nőkben. Már a 19. század folyamán is gyártottak mindenféle eszközöket, amivel lehetővé tették a nők egyszerűbb pisilését a nyilvános vécékben. 1898-ban London több női vécéjében bevezettek ilyen eszközöket, és mivel a nők akkor még többnyire szoknyát hordtak, végképpp egyszerűbb volt ezt használni. Az 1950-es években Amerikában is elkezdtek ilyeneket gyártani, ennek ellenére sosem hódított széles körben az állva pisilés a nők között, mert többségük túlságosan maszkulinnak érezte. Helyette azonban egyre inkább terjed a férfiak körében az ülve pisilés.