horoszkóp

A legszexisebb politikusnő finn

hh
2005.06.22. 10:40
A finn miniszterasszony nyert, az észt képviselő lett a második, az ukrán kormányfő harmadik helyezést ért el, a magyarok pedig középmezőnybe kerültek azon a hímsoviniszta szavazáson, amiben a legkívánatosabb politikusnőt kerestük.
Eredménytábla
Tanja Karpela: 7,56

Carmen Kass: 6,99

Julia Timosenkó: 6,81

Selmeczi Gabriella: 4,22

Ungár Klára: 3,96

Járóka Lívia: 3,94

Dávid Ibolya: 3,31

Condoleezza Rice: 3,10

Alessandra Mussolini: 3,07

A válogatott szépségű politikusnők versenye nem hozott meglepő eredményt, talán csak a matematikusok és valószínűségszámítók furcsállhatják azt, hogy miközben a legmagasabb pontszám 7,56, a legalacsonyabb 3,07 lett, 4,22 és 6,81 közötti eredmény nem született. A mieink három és négy pont környékén teljesítettek, míg a külföldiek szebbjei hét pont körül. A legkívánatosabbnak toronymagasan, csaknem nyolc ponttal a finn kulturális minisztert, Tanja Karpelát szavazták meg. Carmen Kass, az észt képviselő hiába mutatott több bőrfelületet, csak a második helyre futott be, utána nem sokkal lemaradva a bájos Timosenkó következett, aztán nagy meglepetésként Selmeczi Gabriella, a magyarok közül az elsőként. Mögé zárkózott fel a hazai mezőny: Ungár Klára két századponttal beelőzte Járóka Líviát (ebben kicsit én is hibás vagyok, később elmagyarázom, miért), aki viszont több mint hat tized ponttal jobban futott Dávid Ibolyánál. A két legkevésbé értékelt személy eredménye között csak három századpont a különbség, Condoleezza Rice ennyivel előzte meg az utolsó helyezettet, Alessandra Mussolinit.

Futhattak volna még

Olvasóink valamilyen megfejthetetlen módon Lendvai Ildikót hiányolták leginkább, de sokak szerint a "barnahajú Selmeczi", Pelczné Gáll Ildikó is befért volna a mezőnybe. Hát szerintem meg nem. Még olyan olvasó is akadt, aki Szili Katalint is indította volna, de merő esztétikai megfontolásból ő is kimaradt.

Egy igen kedves olvasónk talált egy román politikusnőt, aki akár kenterbe is verhette volna a mezőnyt, ha hamarabb hallottam volna róla. Daciana Sarbut, huszonnyolc éves, temesvári születésű parlamenti képviselőt ajánlotta, aki az előző román kormány ifjúsági államtitkára volt.

Carmen Kass, a második.
Kattintson!
Voltak, akik rejtett politikai tartalmat véltek felfedezni a cikkben, és kifogásolták, hogy az MDF-es induló külseje jobban tetszett nekem, a fideszes Selmeczié meg kevésbé. Miklós nevű levélírónk ezért egyenesen "valami igazán szadomazo-kretén társulatnak" nevezi a Velvetet, és levelében azt szerette volna megtudni, hogy "kinek a pénzéből megy az agymosógép" nálunk, de sajnos nem kaptam engedélyt a feletteseimtől, hogy erre válaszoljak. Ennél a pontnál szeretném kifejezni abbéli bánatomat, hogy a (szintén fideszes) Járóka Líviáról egy kevésbé előnyös kép került a cikkbe, és titkos favoritom valószínűleg ezért szerzett kevesebb pontot, mint amit megérdemelt volna. Járóka Lívia levélben értesített, hogy az általunk talált két éves képen éppen kilenc hónapos terhes volt, ami ugye kinézetileg nem válik az ember előnyére (az összes többi szempontból annál inkább), de azért így is örült, hogy gondoltunk rá. Azóta a képét kicseréltük egy újabbra, ahol tényleg sokkal szebb, meg lehet nézni.

Hímsovén

Egyik drága levélírónknak a szavazásról az jutott eszébe, hogy a nő ne politizáljon, mert ezzel elveszti női mivoltának lényegét. Ezzel pont ellentétes véleményével jött elő a Tűsarok olvasótáborának néhány lelkes internetezője, akik szerint azzal, hogy a politikusnők külalakjára fókuszáltam, nagy mértékben hátráltattam a nők társadalmilag egyenlőként való elfogadását, hímsoviniszta voltam, és jó nagyot toltam előre a "nőelnyomó, bunkó macsók szekerén". Ezen Tűsarok-fanoktól ezúton is elnézést szeretnék kérni, tényleg fogalmam sem volt róla, hogy még ezzel is a nők ellen dolgozom, mert bevallom, tényleg nincs érzékem a feminizmushoz. De nem is szeretném, hogy legyen. Mert mint ahogy azt a közmondás is tartja: a feministák hajlamosak megfeledkezni a két legnagyobb fegyverükről, a puncijukról és a humorukról.