horoszkóp

Rozéarannyal díszítik Oroszlán Szonját

dns
2007.05.04. 16:34
Medveczky Ilona praktikus tanácsként elmondta, hogyan kell étkezni a Buckingam Palotában, Bíró Ica pedig a hét fő csakráról beszélt. A közlésvágytól vibráló hírességek ékszerbemutatón gyülekeztek.

„Lovaspólóval ünnepeltem a születésnapomat. A lósport jó sport” - számolt be élményéről társaságának egy harmincas dzsentri, aki Medveczky Ilonával ugyanolyan kedélyesen csevegett, mint Czifra Noémivel. Színes celebtársaság gyűlt össze koraeste a Budai Vár mellett található Rivalda étteremben, ahol a Magyarországon bevezetés előtt álló olasz Pomellato ékszerek bemutató állófogadását tartották.

Mégsem adtam interjút


Nézze meg képeinket!

Buda levegője hallucinogénekkel telt meg ezen az estén, amely vidám közlésvágyat okozott a hatása alá került embereknél. Amikor útközben a taxis hátranyújtotta a Korfun készült, házilag photoshopolt családi fényképeit, még nem sejtettem semmit. De miután a rendezvényen Medveczky Ilona elmondta, hogyan kell helyesen étkezni a Buckingam Palotában, már tudtam, nem szokványos napot zárok.

Habár ékszerek nélkül érkeztem a bemutatóra, egy kollegina hírességnek gondolt, és amíg a zavaromban leejtett diktafontöltőmet kerestem, a stábja lebeszélte arról, hogy interjút készítsen velem. A welcome drink után Bíró Ica mondataival kezdődött a sajátos közlések blokkja. A bő ékszerezettség tekintetében a Metal Lady-s hagyományokhoz továbbra is igazodó testszépítő a hét fő csakra fontosságáról emlékezett meg, amikor megmutatta hét, színes kővel kirakott, ezüst nyakláncát. Barátja őszinte rajongással hallgatta Bíró Ica szavait, aki mielőtt a nyers kundalinire tért volna rá, két nő érkezett hozzá beszélgetni.

Ki az, mit akar?

„Itt is vagyok, nem is vagyok itt” – mondta a Magyar Népmesék ihletével Janicsák István a saját bulvárjelenlétére utalva, miközben a háta mögött Ráday Mihály „Ki az, és miért hívott?” – kérdéssel vette fel a telefonját egy hétköznapi halló helyett. Ráday nevéhez a romkocsmák kultuszának éltetői a Sirályzáró jelzőt illesztik hozzá manapság. Amíg a zsúfolt terem másik végébe jutottam, még a nyitott szaténruhás Czifra Noémi is beavatott az ékszertrendekbe. „Szeretem a szokatlan dolgokat. Például drága ékszert olcsó bizsuval kombinálni”- mondta Nóci, aki egyik kezén aranyórával, másikon műanyag gyöngysorral gesztikulált.

A harmincas dzsentri láthatóan hamarabb ért a svédasztal közelébe, útközben még üdvözölte a kosztümös Oroszlány Szonját, és kezet csókolt Medveczky Ilonának, miközben ápolt kezét méltatta. A művésznő elmondta, amióta a rendszerváltás környékén megfosztották értékes ékszereitől, már nem kötődik az efféle tárgyakhoz, és nem sokkal ezután a bevezetőben már említett protokollra tért rá.

Arra az esetre, ha a királynő szoaréján vennénk részt, az evőeszközökkel kívülről befelé haladjuk a fogások érkezésekor, de a poharak helyes sorrendje azzal éppen ellentétes. A hölgyek azonban a terítéken látható poharak közül ne mindet használják, mert például égetett szeszt nem ildomos fogyasztaniuk. Ha elakadnánk, lessük el az idősebb hölgyek mozdulatait.

Joy of life = érték

A kivetítő előtt Jaksity Kata, az est háziasszonya jelent meg csipke koktélruhában, és mint a sajátos közlések blokkjában korábban elmondta, 45 ezer euró értékű ékszereket visel. „Meglepődtem, hogy a cég topázzal kirakott ékszereket ajánlott nekem az estére. A topáz ugyanis a kedvenc kövem. Arról ma hallottam először, hogy létezik olyan szín, hogy rozéarany” – mutatta a sötét árnyalatú arany láncát a televíziós műsorvezető. A bemutatón megszólalt a cég olasz képviselője is, akinek szavait tolmácsa sallangmentesítette például azzal, hogy a közhelyes joy of life szóforulatot egyszerűen úgy fordította le: érték.

A hazai forgalmazó Watch De Luxe munkatársai azt a játékot találták ki, hogy a vendégek közé vegyült médiaszemélyeket a márka termékeivel ékesítették, hogy az újságíróknak kelljen felfedeznünk rajtuk az ékszereket. Gallusz Nikolett volt az egyetlen, aki még órát sem viselt, és mint arról beszámolt, fellépésről érkezett, egy Lehel téri családi rendezvényre hívták meg az együttesét.

Celebek feketében


Klikk!

A kincskereső játék más esetben sem okozott fejtörést, a feldíszített celebek fekete ruhába öltöztek, kölcsönékszereik pedig a reformáció előtti idők érseki viseleteit idézték, és a hazai nepperkultúrából ismert nagyságúak voltak. Egy szintén harmincas dzsentri szerint a dió nagyságú gyűrű már rég nem a kivagyiság jelképe, ma már az a jellemző, hogy minél lazább és természetesebb valaki, annál inkább mer feltűnő darabot viselni.

„A Gladiátor című film ugrott be, amikor először megláttam ezeket az ékszereket. Az, hogy az emberek szeretik arannyal díszíteni magukat, alapvetően a római és a bizánci kultúra hagyatéka” – magyarázta a cég marketingese, aki a kezében tartott listáról sorolta a kérésemre, melyik modell hogyan készült, és mennyibe kerül.

Egy használt Opel Corsa ára

Praktikus tanácsként megjegyezhetjük, hogy akik nemcsak az angol királynő gardenpartiján nyúlnak Narcisso gyűrűs kezükkel a sorba állított kristálypoharak után, azok is „bármilyen alkalomra, akár hétköznapokon is” viselhetnek nagy méretű ékszert. A legújabb divat alapján a kisebb, drágaköves gyűrűkből kettőt-hármat húzhatunk az ujjunkra, úgy még inkább „egyedi és különleges.” Egy, úgynevezett Baby gyűrű ára átlagosan 649 ezer forint, így csokorba rendezve akár egy keveset használt Opel Corsa árának megfelelő értéket tudunk egy ujjunkon viselni.

A bemutató után a vendégek még hosszan nézegették a vitrinben kiállított darabokat, de amikor Gór Nagy Mária a társaságának már nem fejtette ki, véleménye szerint miért „szereti a gép Dobó Katát”, akkor már sejtettem, lassan fogy a társaság közlésvágya.