Nagy vörös bránert szopogattunk az Andrássyn

nl
hh
2005.07.10. 09:28
A tizedik magyar leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű fesztivál budapesti felvonulásán a mélynyomók még a közeli gázrobbanás zaját is elnyomták.
Klikk a galériáért!

A tizedik büszkeségnapi felvonulás slágere riportereink megfigyelése szerint egyértelműen a vörös színű, erektált pénisz alakú nyalóka (vagy ahogy mi magunk között emlegettük, szopóka) volt. Az igazi ínyencek épp csak a makk hegyét vették ajkaik közé, a szemérmesebbek a nyelét nyalogatták, de volt aki egyszerűen csak marokra fogta, és megsétáltatta a Városligettől a Tabánig. Mindenesetre annyi volt belőle, hogy a Kodály köröndön a riporterek egy táblán már "farokrekonstrukció"-t olvastak "fasorrekonstrukció" helyett, a Deák térnél pedig az egyik business center tetején fitymakupolákat figyeltek meg.

Gáz

"A Hun Szövetség már biztosan rég szétverte a buzikat", mondta egy minket eszelős tekintettel stírölő, fogatlan polgártárs a Deák téren, és ahogy telt az idő, kezdtünk gyanakodni. Ugyanis a menet, amelynek elébe vágtunk, csak nem akart odaérni, tűzoltóautó viszont annál több szirénázott az Andrássyn az Oktogon felé.

"Robbanás" - csak ennyit mondott a hangzavar mélyéről telefonon Huszti fotós kolléga, és már látjuk is magunk előtt a képet, amint egy megkésett hun probán-bután gázpalackot gyömöszöl nemeztarisznyájába, és a Candy kamion elé veti magát. Szenzációt szimatolva, habzó szájjal rohantunk vissza a vonulásig, de egy rendőr felvilágosít bennünket, csak egy gázrobbanás történt a szomszédos utcában.

Univerzális mosolyt fakasztottak

Hahota

Az utcán kétfajta ember volt: az egyik fényképeszkedni akar, a másik fényképezni, és úgy tűnt, ott van szinte az összes digitális kamera, amiket a lakosság Sulinetes támogatással összevásárolt. A két tucat homloklebeny műtéten átesett ellentüntetőn kívül valamennyi szemlélődő arcáról ugyanaz az elfogadó mosoly áradt. Ahhoz képest, hogy általában milyen véleményeket lehet hallani itthon a homoszexualitásról, a Budapest Parádéra nagyban hasonlító felvonulás kifejezetten pozitív reakciókat váltott ki a véletlenül arra járó vagy az útlezárások miatt autójában feltartóztatott közönségből.

A turisták is röhögtek és fotóztak, a Főzelékfalóból a nagy dübörgésre kimerészkedő köpenyes dolgozók is pajzánul kuncogtak össze, de még a babakocsiban tolt kicsi gyerekeknek is tetszett a móka. Kedvencünk egy hetven éves laza nénike volt, aki az Andrássyn egy padon színpadias csókot váltott egy arra lebegő homoszexuálissal, cigizett, és közben lábával ritmikusan topogta a mélynyomókból érkező basszust.

Te is más vagy

Ellentüntetők

A József Nádor téren ellenállók kisebb csapatába ütközünk. A "Másság takarodjon máshová!" feliratot transzparensükön hordozó, maximum tízfős tömörülés szószólója egy véres szájú skinhead leány volt, öve csatján "88" felirattal. Az ő nyomdafestéket nem tűrő erkölcsi kinyilatkoztatásaira kontrázott rá egy nagy hasú, részeg kopasz fickó, akinek nagyon viszketett a tenyere. A be nem jelentett ellentüntetőket hamar észlelte a rendőrség, fél perc alatt eléjük parkolt egy fehér-kék Transit, majd gyorsan még két kommandós alakulatot ékelt a felvonulók és a neonácik közé.

A kopasz nem ijedt meg a kékruhásoktól, sőt, be is szólt nekik. "Nézzetek már magatokra! Ezért kapjátok a fizetést?! Hát idáig jutottunk, hogy az adónkból ezeket a köcsögöket véditek?!" - fröcsögte mondandóját dobozos sörrel vegyített nyála kíséretében. Buzizásukat és fuck off-mutogatásukat a felvonulók vidáman hárították, egy katonaruhás táncos fiú csak vigyorogva tisztelgett feléjük, többen pedig a kamionokról ágyékuk táját simogatva mutatták meg, hogy mit kaphatnak be. Láthatóan kicsit sem érdekelte őket, hogy valakiknek nem tetszik, hogy vannak.

Heteroszexuális riportereink női fele nem bírt szabadulni a magával ragadó Mr. Gay Hungary köré csoportosuló szép fiúk bűvköréből, hűen követte a kamionjukat egészen a Tabánig, de az ottani leszbikus piknikre már nem volt annyira kíváncsi. Közben azon gondolkozott, hogy miért ez az igazsátalanság, miért tizedeli ilyen kegyetlen módon a homoszexualitás az amúgy is túlságosan elszaporodott nők partnerválasztási lehetőségeit. Az is eszébe jutott, hogy attól még, hogy péniszirigy, még soha nem volt semmi baja egyetlen meleggel sem. Meg az, hogy vajon hogyan hívhatják azokat a lányokat, akik meleg fiúkba lesznek szerelmesek.