Focimezes manökenek a Millenárison

2004.04.09. 17:05
Csütörtök este b-boyok és fly-girlök mutatták be a Puma 2004-es kollekcióját a Millennáris Megasztár által híressé tett B épületében. A mozgalmas műsort és az utána következő bulit Friderikusz Sándorral, Bódy Szilvivel, David Merlinivel, az Animal Cannibals-zel és a magyar társadalom magát trendinek vélő rétegével izgulta végig a Velvet.
Szakítva az éhenkórász modelleket felvonultató divatbemutatók hagyományával, a Puma idei kollekcióját a Seratti Dance Company higanymozgású táncosai mutatták be. A színek és helyszínek szerint koreografált felvonulás első helyszíne egy olasz piazza trendkövető fiataljainak szombat esti találkáját vitte színpadra, fagyizó lányokkal, és rollerozó dzsigolókkal. A második felvonásban jamaikai zászlóval integetve, magukból tömény füstöt ontva viharzott be a zöld-sárgába öltözött csoport, és azonnal vérpezsdítő fenékrázásba kezdtek jól ismert dancehall opuszokra. Az ezután következő színtereken volt tűzijáték, nézőket kicentiző motorosbemutató, baseball-ütős keménykedés, break battle, Forma1-es szerelőnek öltözött pumacipősök, jóga tai-chi elemekkel és nyolcvanas évek retró is.

Menő a mez

Tekintse meg képeinket!
A felvonultatott szerelésekből a Velvet Trendkutató Kommandója azt szűrte le tanulságul: idén akkor lehetünk trendik, ha sportolónak, de legalábbis szurkolónak öltözünk. Lehetünk focisták, autóversenyzők, motorosok, bringások, lovaspólózók, futók vagy baseball-játékosok is, a lényeg a számokkal és logókkal díszített mez. Színben "mindent mindennel" a szabály, de leginkább a citromsárga és a pink dominál, rikító kombinációkban.

Ha jól megy a marketing, az utcán minden második emberen látható boxcipőt hamarosan az autóversenyző-cipő váltja majd fel, az igazán menők pedig ezentúl csuklószorító helyett boka- illetve ujjszorítóval villantanak majd. A lábbelik terén nem változtattak sokat, maradt a jó öreg áramvonalasan ívelő tölcsérforma, csak az új cipők trükkösebbek, több rajtuk a varrás. A sportcipők egyre inkább idomulnak a lábfej vonalához. A hiperlapos talp dominál, amiben az ember érzi a lába alatt a kavicsokat, a versenyautósofőrök pedig a gázpedált. Újdonság a magas szárú bőrcsizma, ami a motoros biztonsági viseletre hajaz.

A Puma utcai viseletének elemeit a bemutatón egy magyar tervezőcég, a Retro felsőruházatával kiegészítve mutatták be. Az idei kollekció a minimalista vonalvezetés és maximalista márkajelzés-feltüntetés jegyében készült.

Sztárparádé

Az estet exkluzív partyval kötötték egybe, melyre prominens vendégek voltak hivatalosak. Friderikusz Sándor unottan végigülte a számára biztos már semmi újat nem nyújtó showt, de utána a bárpultnál annyira megjött a kedve, hogy zárásig bulizott a stílusos ifjakkal. Még az örökzöld hiphopszámoktól dübörgő tánctéren is felbukkant, ahol mobiltelefonálva csörgött egyet a néppel.

Klikk a képre!
A Velvet újságírója a nyakát teszi rá, hogy David Merlini csajozni jött el a helyszínre, de ezúttal ne járt sikerrel, holott a partyn hemzsegtek a jobbnál jobb, szalonspicces lányok. Ott volt például az FHM olvasói által legjobbnak tartott két nő is: Bódy Szilvi élvezettel mosolygott ki mellei mögül, barátja mellől, "Fresh" Viki viszont férfikísérő nélkül nézte végig a banzájt.

Baumgartner Zsolt, akit a Puma is szponzorál, legnagyobb sajnálatunkra kihagyta a dorbézolást, pedig a vendéglistán ő is szerepelt.