horoszkóp

Hajmeresztő próbálkozások a Rekordok Napján

2007.11.09. 14:26
November nyolcadikán megtartották az idei Guinness Világrekordok napját. A különleges napon világszerte százötvenezer ember próbált bekerülni a híres könyvbe. Az egyik jelentkező például arra vállalkozott, hogy belefekszik egy csörgőkígyókkal teli kádba, egy angol úriember pedig a füleivel húzott el egy buszt.

Évről-évre egyre többen szeretnének bekerülni a híres-nevezetes Guinness Világrekordok könyvébe, ha már máshogy nem jön össze a fránya hírnév. Ezen felbuzdulva harmadszorra is megszervezték a világrekordok napját, aminek keretében a lelkes jelentkezők világszerte kísérletet tehettek arra, hogy megdöntsék az általuk kiszemelt rekordot.

Dél-Afrika jól ugrik tandemet, az olaszok meg maratont énekelnek

Az előzetes felmérések szerint legtöbben Ausztráliából, Kanadából, Kínából, Mexikóból, Norvégiából, Dániából, Törökországból, Németországból, Franciaországból és Nagy –Britanniából jelentkeztek, összesen körülbelül százötvenezren. A dél-afrikaiak megdöntötték a tandem ejtőernyőugrás rekordját, az olaszok egy napos éneklési maratont szerveztek, a spanyolok megtartották a világ leghosszabb elsősegély tanfolyamát, a portugáloknak pedig sikerült egyszerre a legtöbb papírrepülőt a levegőbe dobniuk.

Csörgőkígyókkal az ágyban

A számtalan kísérlet közül a Guinness-csapat a következő próbálkozásokat tartja említésre méltónak. A texasi Jackie Bibby összesen 87 csörgőkígyóval feküdt össze egy kádban, megdöntve saját rekordját, ami 85 csúszómászó volt. A gólyalábon való ugrálás mestere, Ashrita Furman szintén felülmúlta korábbi teljesítményét, most ugyanis 129 alkalommal sikerült elrugaszkodnia a talajtól, anno ez csak 109-szer sikerült. A brit Manjit Singh a füleivel próbált elhúzni egy Double Deckert. Sajnos ő nem járt sikerrel, de megígérte, hogy jövőre ismét megpróbálja.

Hatalmas állatok és zúzóerő

A Guinnes World Record Day azonban nem csak az embereké. A jeles nap alkalmából összeismertették a világ legmagasabb és a legalacsonyabb ebét. Gibson, a 107 centiméteres dán dog és Boo Boo, a csivava, aki alig több mint 10 centiméter a washingtoni Fehér Ház előtt találkozott. Gibson a kaliforniai Scaramentóból, BooBoo pedig Kentucky államból utazott a fővárosba. Ha már a kutyáknál tartunk, meg kell említenünk Suzannah Sorrellt, aki azt tűzte ki célul, hogy nyolc szánhúzó kutyájával rekordidő alatt teszi meg a száz méteres távot. A modellnek sikerült a kísérlet, négylábú barátaival ugyanis 10.65 másodperc alatt ér célba.

Egy norvég fiatalember arra vállalkozott, hogy megpróbál minél több betonkockát összetörni a fejével. A jeges Kanadában a tűzön járás rekordját szándékozták megdönteni, az írek a leghosszabb riverdance táncosokból álló sort szerették volna létrehozni.