horoszkóp

Béna volt, szexi lett - Meglepő karrierfordulatok

2008.04.17. 21:27
Emlékszik ön arra a srácra/csajra, aki a legbénább, legkínosabb és legnépszerűtlenebb volt az osztályában? Hogyan érezné magát, ha az illetőből pár év múlva szexi szupersztár vált volna? Ebben a cikkben egy rakás olyan hírességet hírességet mutatunk be, akikről sokáig senki nem gondolta volna, kiközösítettek vagy rossz tanulók voltak, különösebb baráti kör nélkül. Aztán egyszer csak az egész világ megismerte őket például Madonna vagy Julianne Moore néven.

Madonna, a népszerűtlen

A világ leghíresebb nője nemrég egy interjúban arról beszélt, hogy kamaszkorában egyáltalán nem tartotta magát szépnek, és szemben azzal, amit valószínűleg mindenki gondol, nem volt soha a figyelem középpontjában. A családban sok testvér volt és még több probléma, az iskolában pedig alig-alig akadtak barátai a tinédzser Madonnának. Szőrös volt a lába és bozontos a szemöldöke, ráadásul "unalmas" európai filmeket nézett és balettra járt. A volt osztálytársak most biztos a fejüket verik a falba, hogy nem haverkodtak össze kicsit jobban a suli legkülöncebb és legmagányosabb csajával - ha másért nem, legalább azért, mert akkor lenne egy sztorijuk, amit sok-sokezer dollárért eladhattak volna a bulvármagazinoknak.

Julianne Moore, Eva Longoria, Uma Thurman: a csúnyák

Hasonló kamaszkorról számol be a gyönyörű és többszörös Oscar-jelölt színésznő, Julianne Moore is. Édesapja a hadseregben szolgált, ezért családját ide-oda hurcolta keresztül-kasul Amerikán és Németországon. Az állandó úton levés miatt kevés barátja lehetett, ráadásul a vörös hajú, sovány, sápadt, szemüveges lányt nem igazán tartották szépnek. A szülők számára is meglepetés volt, amikor egyszer csak meglátták akkor a kamaszkorból kilépő Julie-t a színpadon, és felfedezték, hogy gyönyörű nő vált belőle. Ugyanígy Eva Longoria is azt meséli, hogy nővérei mindig csúfolták állítólagos csúnyasága miatt. A legszexibb született feleség ma így viccelődik velük: "mostanában, ha szekálnak, csak megmutatom nekik, hogy megint ott az arcom egy magazin címlapján". A szupernő-szerepekben manapság sorra brillírozó Uma Thurman sem femme fatale-ként indult. Egy interjúban így írta le saját kamaszkori külsejét: "duci voltam, nagy volt az orrom, nagyok az ajkaim, és a két nagy szemem mintha celluxszal lett volna odaragasztva oldalt a fejemre. Ráadásul nagyon magas is voltam és fura volt a nevem." Ne csodálkozzunk, hogy a hölgyeknek ezekből a korszakaiból szigorúan egy fotó sem forog közkézen.

Nézzen sztárokat!

Soma, a különc díva

Spitzer Gyöngyi hasonlóan keserves és magányos utat járt be, amíg Soma Mamagésa és országosan ismert médiaszemélyiség nem lett belőle. Website-ján ő maga írja le, hogy különbözőségét nagyon nehezen viselte. Túl magas volt, túl korán érett, "szőr" nőtt a fején haj helyett. "A saját korosztályom került" - számol be Soma, aki 14 évesen szüzességi fogadalmat tett. Talán nem véletlen, hogy aki kamaszkorában kevésbé vette ki a részét a közösségi életből, annak több ideje jutott önmagára, illetve saját tehetségére. Jókora szerencse kell hozzá, de a művészvilág igencsak meg tudja hálálni a különbözőséget.

Menet közben szépültek

Persze az is gyakran előfordul, hogy egy-egy gyereksztárt még bumfordi kamaszkorában szívébe zár a közönség, akik aztán igazi sokként élik meg, ha az illetőből szexi felnőttsztár válik. A legjobb példa talán Kylie Minogue, aki bohókás tiniként robbant be a pop világába 1987-ben. Három év múlva azonban, 22 évesen már nem volt tovább tartható ez az image, és Kylie legott átvedlett szexmacskává. Korábbi, ártatlan és éretlen énjének rajongói rögvest elpártoltak tőle, és a pophercegnőnek csaknem tíz évre volt szüksége, hogy az ezredforduló környékén igazi nőként is a csúcsra kerülhessen. Magyar példánk bizonyos szempontból fordított: Sugár Bercit pufók, szemüveges és kissé idegesítő kisfiúnak ismerte meg a közönség, aztán jópár év szünet után 1999-ben tért vissza, hogy Beryként, mint sármos fiatalember sokkal nagyobb sikert arasson. Hasonlóan bejött a szexualizálás Avril Lavigne-nak, aki pár évig fiús-bohó rockercsajsziként nyomult, aztán hirtelen kiszőkült, béna helyett szexi lett és Girlfriend című klipje azóta is minden idők második legnézettebb klipje a youtube-on.

Ki volt a legbénább az osztályban?

Önöknél is volt az iskolában olyan lány vagy fiú, akiről senki nem gondolta volna, de felnőtt korára teljesen megváltozott, és csapnivaló iskolai szereplése után meglepő sikereket ért el az életben? Ha tud ilyen átváltozós sztorit, mindenképpen írja meg nekünk!