horoszkóp

Most érdemes Madonna-pólót és dominacsizmát venni

2008.02.21. 15:41
Madonna stilizált arcképével ellátott pólókat és mélyen dekoltált türkízkék tunikákat most akciós áron lehet venni a plázákban. A cipőleértékelés hátránya, hogy az átlagos méretek az akciók első napjaiban elfogynak, a 42-es női korcsolyák viszont halmokban hevernek. Három budapesti bevásárlóközpontot jártunk körbe, hogy megtudjuk, milyen ruhaneműt hol érdemes venni a téli kiárusítás utolsó perceiben.

„Utolsó napok!”- hirdetik a plázák ruhaüzleteinek a kirakatában, mintha valamiféle könnyűipari Armageddon elé néznénk. Szezonvégi kiárusításokba botlottunk mindhárom felkeresett plázában. Úgy tűnik, műszaki cikket és marokkói szobadíszeket nem kapunk ebben az időszakban olcsóbban, de a ruhákat, cipőket és mindenféle kiegészítőt a tél végén érdemesebb vásárolni.

Madonna-pólók és a fekete selyemfűzők

Aki elmulasztotta volna Madonnát első filmjének bemutatója alkalmából üdvözölni, annak itthon is eszébe juttatják az énekesnőt. A Duna Plázában található Dr Jeans üzletben a Madonna névvel ellátott kollekció akciós árait úgy számolták ki, hogy lehetőleg ne legyen kerek összeg, 850-1810 forint között bármennyibe kerülhetnek. Az előttünk álló szezonra gondolva élénk színű pólókat és tunikákat kínálnak, többnyire az énekesnő stilizált arcképével, vagy legalább a nevével, és a munkásságára utaló adatokkal ellátva.

Nézzen leértékeléseket!

A fekete fétis jegyében, a Duna Plázában nyitott Black Hole üzletben a fekete selyemfűzőket árazták le, a többi emo és grufti ruhadarab nem kapható szezonvégi áron. A fehérneműket egyébként a legtöbb üzletben akciós áron árulják. Az Etam csipkés szettjeit átlagosan 9000 forintért lehet megvenni a Mammutban. A Lagoon fehérneműk alapból sem olyan drágák, viszont most a téliesebb fazonú (értsd csípő-) bugyikat és a pamuttrikókat féláron adják a WestEndben. A csíkos, sokszínű trikók így 749 Ft-ba kerülnek, és mondjuk nem kimondottan neveznénk őket vadászszerkónak, játszóstrikónak elmennek. A sárga-kék-zöld-rózsaszín bugyik ára ötszáz körül van, és sportmelltartókat is találunk ennyiért.

Gondolhatunk a nyárra is. A hazai gyártású Magistral fürdőruhákat az eredeti ár töredékéért lehet megvenni a Duna Plázában. Nem zavaró, hogy tavalyi modellek, mert egyik-másik óarany barokkmintás darab sosem tudott elterjedni a hazai strandokon, ízlés szerint tehát bármikor viselhető.

Kabát és flitteres koktélruha

A Mammutban található Woodoo üzletben a vásárlók türelmét ordító dance zenével teszik próbára. Ettől eltekintve az árukészletben vízhatlan, vajszínű pufidzsekiket találtunk 3990 forintért, vagy nagyon mélyen dekoltált türkízkék tunikákat 1990 forintért. Körutunkon úgy tűnt, a kabátakciókra még várni kell, egy-egy elegánsabb férfiüzletben kezdték csak el a téli szövetkabátok leárazását.

A báli szezon vége felé a Mammutban található Fanatiq üzlet kizárólag a koktélruháit és az estélyi ruháit kínálja 30-60 százalékos engedménnyel. Nem valószínű, hogy jövőre a húszas éveket idéző, flitteres kis feketék és szürkék lesznek a divatosak a társasági eseményeken– amelyek most akciósan kerülnek 60-150 ezer forintba - de néhány éven belül valószínűleg visszatérnek.

Sportruházat: akciós pink mackófelső

Klikk az akciós képekért!

Ami a sportruházatot illeti, a Mammut Adidas üzletében csak néhány ruhadarabot áraztak le, habár a kirakatok feliratai itt is hirdetik az akciót. A színes női tréningfelsőket most az eredeti ár feléért, átlagosan ötezer forintért lehet megkapni. A WestEnd Puma-boltjában leesett az állunk: majdnem 50 százalékkal leárazták a sportcipőket a téli, bundás bokacsizmától a tavaszias, színes darabokig. A meleg cipő 20 ezer Ft helyett most egy tízessel olcsóbb, a galériában látható orgonalila, bebújós félcipő viszont 24 990 helyett most csak 11 990 Ft. Egyedül a felsőrészén látható hatalmas állat rettent vissza a megvásárlásától.

Még bőven tart a síszezon, így a sportosan elegáns utazótáskáknak nagy keletje lehet. A Duna Plázában található Samsonite-MK Leder üzletben a görgős böröndök némelyikét 11 ezer forintért kínálják, habár azok márkátlanok. A Monarchy szinte az összes színes női táskájára átlagosan 30 százalékos kedvezményt ad, a bőrtáskák némelyike szintén akciós.

Bordó cipők, dominacsizmák

A téli cipőket karácsony után szinte azonnal leárazták sok helyen, mostantól a tavaly ősziek is kaphatók. A Mammutban található Branchben egy bordó, magassarkú lakkcipőt találtunk 12 ezer forintra leárazva, a címke szerint eredetileg a duplájába került. A cipőleértékelések hátránya, hogy akinek a lábmérete átlagos, vagyis 38-39-es, az csak a mindenkori akció első napjaiban talál magának megfelelő cipőt. Úgy láttuk, ugyanez vonatkozik a női korcsolyákra is a Hervis üzletben, ahol a szezon végefelé halmokban hevernek az akciós 36-os és 42-es műanyagkorcsolyák.

A West End City Centerben minden emeletre jut legalább öt bolt, ahol komoly leárazások csábítanak. De néhol az volt az érzésünk, az akciós ár a tényleges érték, sőt, esetenként még az is drága: egy cipőbolt kirakatában például találtunk egy idegborzolóan rettenetes, comközépig érő, szegecsekkel kivert, hegyes orrú, vörös csizmát 25 ezer forintért. Azt még kevésbé tudjuk feldolgozni, hogy az eredeti ára ötvenezer forint volt. Máshol nemcsak a télii csizmákat, de a tavaszi cipőket is akciósan hirdetik, igaz, hogy azok a tavalyi modellek. Az eladó viszont megnyugtatott, hogy 2008 divatja is hasonló lesz: kilógó lábujjakkal fogunk tipegni a magastalpú magassarkúban.

Férfiak és kasmírstólák

A férfiüzletek is beszálltak a versenybe. A Mammutban található 4Y az összes ezüstfeliratos pólóját kiárusítja 2-4 ezer forintért, a férficipők cipők leárazásában a Dockyard is élen jár a 70 százalékos engedményeivel. Most körülbelül 10 ezer forinttól kínálják az utcai cipőiket.

A keleti lakberendezési cikkeket árusító üzletek is hirdetik az akciót. A Duna Plázában a Norbu egzotikus ajándékbolt, a Mammutban pedig az Egzotéka, amelyek mint ha megegyeztek volna, a kasmírsálaikat és kendőiket értékelték le átlagosan 6 ezer forintra. A marokkói stílusú gyertyatartó ketrec leárazására viszont nem számíthatunk, sem a japán szakés csészék leértékelésére, azoknak az ára változatlan.