horoszkóp

A magyar nők nem félnek a napszúrástól

2007.06.22. 16:27
Elnézést kell kérni kedves olvasóinktól: nagy magyar kalapparádéval akartuk megörvendeztetni önöket (ehhez hasonlóval), aztán csak ennyire futotta. Másfél óra alatt ugyanis a Margitszigeten nem vetett elénk a sors egyetlen kalapos nőt sem. Ehelyett találkoztunk néhány vicces külföldi férfival, akik nagyon szívesen beszéltek a fejük tetejéről. Mini utcariport a vihar előtti Margitszigetről, ahol a nők nem félnek a napszúrástól.

Zozó (35)

"Ez az első kalapom, mert most vágattam le kopaszra a hajam. Utcai árustól vettem 1690 forintért. Addig hordom, amíg nagyon fehér a fejem, mert egyelőre nagyon világít."

Gerardo (47) (Olaszország)

"Mercatino Medicano di Livorno: ott vettem a kalapomat körülbelül húsz évvel ezelőtt. Még mindig nagyon jó állapotban van, military kalap az amerikai hadseregből. Idén ez az első alkalom, hogy felvettem."

Ilka (26) (Finnország)

"A Campona bevásárlóközpontban vettem 1500 forintért, saját magamnak szuvenírként budapesti utam emlékére, hogy örökké emlékezzek erre az átkozott hőségre. Van egyébként egy másik sapkám is, ami a hostelben maradt, az zöld. Amúgy pedig Morrissey-t tudom idézni: 'I wear black in the outside because black is how I feel in the inside.' Nagyon melodrámai."

Móni (19)

"Anyukám volt Prágában, onnan hozta, ezért nem tudom, mennyibe került. Ebben szoktam frizbizni, mert így nem lóg a szemembe a hajam. És természetesen a napszúrás ellen is hordom."

Brigitta (30)

"Rajtam azért van, mert lenőtt a hajam, a gyerekeket pedig a nap ellen védjük, mindig rajtuk van, ha kimegyünk. Barnabás a fiam, Milán pedig a szomszéd kisfiú. Az én fejfedőm 980 forint volt az egyik bevásárlóközpontban, Barnabásét is ott vettük, a lényeg, hogy megkötős kellett, hogy ne tudja leszedni. Az övé drága volt, 2800 forint, a baseball sapkát nem viseli el, azonnal lecibálja a fejéről. Nagyon fontos a védelem, mert a kutacsuk még nincs összenőve, 13 és 17 hónaposak."