Lehet, hogy a Zalabaromfi azt hiszi, hogy az iszonyat buta bombacsirke plakáttal - ami egy fertályakra osztott meztelen nőt ábrázol - több húst lehet eladni. A PETA és Alicia Silverstone viszont a meztelenséget a vegetarianizmus hirdetésére használják fel.

Egy medencéből, hátrasimított, vizes hajjal bújik ki Alicia Silverstone a PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) amerikai állatvédő szervezet tévéreklámjában. Majd a kamera továbbsiklik, érinti a -karjával eltakart - mellét és a fenekén is átsiklik óvatosan. Közben a színésznő hangját halljuk a háttérben, amint közli, semmi sem változtatta meg annyira az életét, mint az, hogy felhagyott a húsevéssel.

A tervek szerint a reklámot szerdán mutatták volna be Houstonban, ami az egyik leginkább elhízott város az Egyesült Államokban. Viszont a hírek szerint letiltották a tévészpotot, mint ahogy korábban több más PETA-reklámot is.

A pulyka is lehet vicces

A szőrmeégetésről és meztelen tüntetésekről is ismert szervezet honlapján Silverstone arról ír, hogy "nem vagyok születésemtől kezdve vegetariánus, de mindig is szerettem az állatokat. Ha van alkalmad egy tehénnel, disznóval, pulykával vagy kecskével szemtől szemben állni, rájössz, hogy ők is lehetnek cukik és viccesek, akárcsak a kutyád és a macskát, és hogy ők is élni akarnak és szeretet érezni". Silverstone azzal folytatja, hogy a steak látványa szomorúsággal tölti el. Tíz éve vegán életmódot folytat, azaz nem fogyaszt semmiféle állati eredetű táplálékot.


Alicia Silverstone megmutatja

Hús nélkül könnyebb

Silverstone a tévészpotban is említi, hogy sokkal energikusabb és jobban érzi magát, mióta nem eszik húst. Mióta vegán módon táplálkozik, leadta azt a pár kilót, amit szeretett volna, a körme is megerősödött és a bőre tisztább lett. "Remekül érzem magam, és jobban is nézek ki, mint tizenegy éve." Egyébként nemcsak, hogy kerüli az állati eredetű táplálékot, de nem hord gyapjút vagy bőrt sem. Szeretnénk tudni, hogy ez a filmszerepekben hordott öltözékekre is igaz-e.

A tengeren túlon egyébként számos celebritás vállalja a vegetárianizmusát, sőt, fellép kampányokban. Pamela Anderson is pózolt már salátalevéllel a mellén, de Andre 3000, Paul McCartney és Avril Lavigne is vega, és Jackie Chan, Joss Stone és Pink sem eszik húst. Még az original gangsta RZA és a rapper Common is vegetariánus, sőt, a Roots nevű zenekar tagjainak nagy része is az, és Woody Harrelson is csak a nevében született gyilkos, amúgy vegán. Magyarországnak is van