Luxus sívakáció: Dollárjeleken jó siklani a hóban

2009.01.25. 12:15
Képzelje el, hogy egy kiapadhatatlan pénztárcával rendelkezik. Megmutatjuk, hogyan érdemes milliókat elszórni egy luxus sívakációra, amit soha nem engedhetne meg magának.

Mit pakoljunk

Nagyon fontos momentum az utazást megelőzően a megfelelő sífelszerelés kiválasztása. Mivel nem akarunk beégni a többi síelő előtt, ezért a legjobb, ha biztosra megyünk. Így például kitűnő választás a Chanel egyrészes fekete-fehér síruhája vagy a Ralph Lauren ezüstösen csillogó darabja, utóbbi mindössze 1000 dollárunkba vagyis 200 ezer forintunkba kerül, a borsos árért azonban kárpótol majd minket a tudat, hogy a csúcsokról lefelé száguldozva a többi síelő belekáprázik majd csillogó megjelenésünkbe.

Ami a lábbelit illeti, a Burberry négyzetmintája a világ bármely pontján könnyen dekódolható és egyezményesen sok-sok dollárjelet jelent, ezért egy übermenő Burberry hótaposóval bátran villoghatunk a hófödte lankákon. Természetesen nem kell szégyenkeznünk Tom Ford szőrmecsizmáiban sem. Kétmillió forintot érő vidraszőr hótaposójában magabiztosan dzsesszelhetünk Európa vagy Amerika hófödte síközpontjaiban. Hozzá szintén a Tom Ford műhelyéből kikerült 950 ezer forintos szőrmesapkát ajánljuk.

Az úticél

A megfelelő úticél kiválasztása talán még annál is fontosabb mint, hogy mit pakolunk az LV logós bőröndjeinkbe. Európai luxus sívakációért két helyre mindenképpen érdemes ellátogatni. A Gstaad Palace az európai celebtársadalom egyik kedvence. Az 1913 óta működő svájci hotel diszkrét luxusa miatt szívesen szórják itt eurók ezreit királyok, bárók, vagy akár orosz oligarchák is. Fürdőkomplexum, pilates stúdió, sportpályák, éttermek, bárok és a svájci Alpok látványa várja a szálloda vendégeit, ahol a legegyszerűbb szobák is 450 eurónál, vagyis 128 ezer forintnál kezdődnek csúcsszezonban, a luxuslakosztály pedig 8688 euróért, vagyis 2.5 millió forintért élvezhető.

A franciaországi Courchevel a Három völgy síparadicsom gyöngyszeme, ahol a világ legnagyobb összefüggő pályarendszere található. Courchevel szintén uralkodók és hírességek kedves téli búvóhelye, a Le Chabichou rongyrázó luxus helyett fagerendás, kandallós, rusztikus, amerikaiak számára különösen jól csengő "óvilági" hangulattal várja a megfáradt celebeket 1963 óta. A családias hangulatú szálloda bioszaunával, törökfürdővel, fizioterápiával és Michelin-csillagos éttermeivel várja a kőgazdag látogatókat. A Le Chabichou szobái 560 eurónál (160 ezer forint) kezdődnek csúcsszezonban, míg a luxus faházak 1190 euróba (340 ezer forintba) kerülnek egy napra.

Dollárjeleken siklani a hóban

Miután megérkeztünk luxuslakosztályunkba, itt az ideje, hogy stílusosan hódoljunk a hóimádatunknak. Ha már Courchevelben vagyunk, érdemes elgondolkodni ezen az exkluzív sífelszerelésen: a fekete bőröndben egy pár Courchevel síléc, Lacroix kötés, síbot, bőr kesztyű, síszemüveg található, továbbá egy éves síbérlet a Három völgy pályáira. Mindez 50 ezer euróba, azaz 14 millió forintba kerül. Ennél olcsóbb, de divatosabb választás lehet a Chanel síléc, illetve snowboard, ezeket az üvegszálas szépségeket a nagyobb sícentrumok Chanel boltjaiban érdemes keresni, de eláruljuk, nincs sok belőlük.

Az alternatív megoldás

Ha bokros teendőink miatt nem engedhetünk meg magunknak egy-két hetes luxus sítúrát, akkor sem kell szomorkodnunk. Alternatív megoldásként ugyanis saját otthonunkban is szlalomozhatunk a SKIGYM szimulátorával, akár Chanel kosztümben is, miközben konferencia beszélgetést bonyolítunk. A szimulátorral a világ leghíresebb sípályáin száguldozhatunk 1650 euróért, azaz 470 ezer forintért, ugyanis ennyibe kerül ez a kütyü.