Nemcsak az öltözködésben, a sminkben sincs új a nap alatt. Most éppen a hatvanas évek köszönnek vissza a női arcokon: elsősorban a szem és a száj színezésében.
Pír

Négy évtizeddel ezelőtt a divatos dámák az arccsont felső szegletét pirosították, s onnan indult - rózsaszínbe váltva - a szem köré az egyre halványuló pír. Természetesen megtoldották ezt a szem körvonalának kihúzásával.

Szemhéj

Most teljes mértékben visszatér a csaknem fél évszázados divat a tavaszi smink trendjében. A szemhéjra fehér festék kerül. Ennek optikai hatása igen előnyös, hiszen növeli, kiemeli még a mélyen ülő szemet is. A szemhéj alsó részét pedig pasztell színek - egyszerre legalább két árnyalat - hangsúlyozzák. Ezek a feketétől a világosszürkéig, a türkiztől a sötétzöldig terjednek. Amúgy ezek a legkedveltebb színek. A kék csak akkor jöhet számításba, ha az öltözék ezt megköveteli. Ám eltűnik a sárga és a rózsaszín szemhéjpúder.

Tus

Újból elő lehet venni a fekete szemceruzát vagy a tust és vékonyan keretezni a szemet, ideális formát adva a kicsi, hangsúlytalan szemnek. Megengedett, mint volt hajdan, a szemzug kihúzása, a szem külső sarkának meghosszabbítása.

Ajakfény

Az ajkak csillognak, ezüstben vibrálnak, s jöhet a színezett vagy színtelen szájfény, amely - kell-e mondani ezek után? - ugyancsak a hatvanas évek találmánya volt.