horoszkóp

A magyarok felének kedvence a sör

2007.11.23. 16:28
A magyarok felének kedvenc itala a sör, általában este hatkor isszák meg az első kortyot belőle, és a hiedelemmel ellentétben a nők sem vetik meg. Ön mit iszik szívesebben, sört, bort vagy pálinkát?

Nyáron a romkocsmákban a kedvenc ital elsősorban a fröccs és a hosszúlépés, mivel a sör valahogy nem gurul a hőségben. Az év többi időszakában viszont nem sok ellenvetése szokott lenni az alkohofogyasztóknak a sörrel szemben. Egy felmérés szerint az európaiak 95 %-a társaságban fogyasztja a sört, este hattól kezdve.

Egy felmérés szerint, amit egy sörgyár anyacége készíttetett Európa-szerte 8000 résztvevővel, a sör rendkívül népszerű ital. Ennek a megállapításához mondjuk nincs szükségünk ezreket felmérő kérdőívekre, elég lemennünk bármelyik kocsmába. Az viszont ott nem biztos, hogy kiderül, hogy mikor isszák a legszívesebben, hol és kivel.

Családi körben

Az európaiak 81 %-a szerint a sör a családi összejövetelek fontos kelléke, 95 % szerint pedig társasági ital. Tehát otthon vagy a barátok hajlékában esik a legjobban, főképp a közép-kelet-európiaknak, mert Nyugat-Európában inkább a sörözőket választják a lazulás helyszínéül.

Mit inna: sört vagy bort?

Átalágosan az európaiak 52 %-a, ezen belül nők 39 %-a a sört tartja a kedvenc italának. A felmérérs arra nem tért ki, hogy a megkérdezettek másik fele a kalsszikus hármas másik italát (a bort vagy a pálinkát) részesíti-e előnyben, vagy mondjuk a koktélokat avagy egyéb röviditalokat. Nem meglepő, hogy a legnagyobb sörfanok a csehek, a lengyelek és a németek, akiknek 60 %-a sorolja első helyre a sört. A magyarok több mint fele, 55 % gondolja úgy, hogy ennél nincs jobb ital.

Mikor és kivel

Átlagosan 18.08-kor hörpölnek először a söröspohárból az európaiak, bár a dánok ennél korábban, 16.40-kor kezdik, a magyarok viszont később, csak 17.55-kor isznak bele első sörükbe. A magyarok egyébként nagyon-nagy számban (86 %) válaszolták azt, hogy meghívnák első randevús partnerüket egy pofa sörre, bár ki tudja, hogy partnernőjük vágyik-e erre. Többségüknek, 70 %-nak az is evidens, hogy közös sörözés alkalmával fizessenek egy kört a barátaiknak is.