Japán iskolai egyenruhára hasonlító rakott szoknyákat, és első látásra nem túl praktikus hosszúnyakú ingeket tervezett Stella McCartney az idei teniszkollekciója számára. A divatszínek rikítóak: vörös, sárga, és zöld, de a tervezőnő a fáradt rózsaszíntől nem tudott megválni.

Amikor a nyári sportokra gondolok, azonnal a tenisz jut eszembe" - mondta Stella McCartney a 2006-os tavaszi-nyári kollekciójának bemutatásakor. A tervezőnő úgy tartja, a "tenisz világában nagyon fontos a divat", és - bár ez szinte minden divatos sportágra érvényes - saját bevallása szerint az idei kollekcióban a funkcionalitást a kacérsággal szerette volna ötvözni.

Japán teniszezőlányok

Klikk a képre!

Stella McCartney tavaly az Adidassal kötött szerződést, így a teniszruhákat is a sportszergyártó megbízásából tervezte meg. A kollekció darabjai közt a tervező többrétegű ruhákat, japán iskolai egyenruhákra emlékeztető rakott szoknyákat, és első látásra praktikusnak nem tűnő, testhez álló garbónyakú ingeket hozott forgalomba.

Az eddigi ötleteihez igazodva szélsőséges méretekre szabta a konfekciót, egészen szűk és nagyon bő ruhákat varratott, a köztes méretekben szűkebb a választék. A szoknyákhoz és a keresztpántos miniruhákhoz rövid kabátokat tervezett, és célzatosan olyan, új technológiákat alkalmazott, mint a légáteresztő anyagok, és a "párnázás".

A rózsaszíntől nem tudott megválni

Az idei divatszínek a vörös, a sárga és a zöld, ezek mellett jellemzőek maradtak a halvány pasztellszínek, például az orchidea, és a kollekció névjegyének szánt fáradt, szürkés rózsaszín, amelyik a legkevésbé dinamikus hangulatú, és a legkevésbé szép. A hagyományos tenisz felszerelések színét, a fehéret is használta a tervező, a sporttáskák, és kiegészítők egy részének alapszíne lett.

Stella McCartney a futásra, úszásra, és gimnasztikára tervezett ruhái esetében azt hangsúlyozta, hogy a fő tervezési irányelveket megújította. Ez a laikus fogyasztók számára nem feltűnő. A Chloé divatház volt vezetőtervezője az idei szezonra cipők tervezésével is készült az úgynevezett a3 párnázási technológia felhasználásával.