horoszkóp

Napfény járta át a szívünk újra

2008.05.25. 14:34

A kilencvenes évek rengeteg remek nyári slágert termelt ki, főleg a balatoni utazások, és a hosszú, soha véget nem érő éjszakák témakörében. A téma adott, a klipekben lányok, bikini, víz van. A fiúk rappelnek, az énekesnők alapvetően tátognak. Akinek ennyi nem elég, olvasgassa a szövegeket, vagy füleljen, igazi kincseket találhat! Igyekeztünk összeszedni a legszebbeket, úgyhogy segítsen megtalálni a kilencvenes évek legbénább magyar nyári slágerét! Ha pedig úgy gondolja, nem teljes a lista, küldjön tippeket ide!
Minél több pontot ad, annál gagyibbnak tartja a számot.

A szavazásnak vége

4F Club - Balatoni láz

A refrén tökéletes. A legkompaktabb nyári szöveg, ennél több nem is kell: "Napfény járja át a szívem újra/ Csak egy szál bikinit hoztam el az útra/ Újra érzem a balatoni lázat/ Budapest várhat míg vége van a nyárnak"

Az elengedhetetlen rapbetét már sajnos nem ilyen nagyszerű: "Hideg a sör, szinte égeti a torkom/ Egy ilyen nyáron csak a hülye marad otthon/ Beülök a kocsiba, görbül a hátam/ Feszítek mint a pók a lucernásban/ De csak kettőt mutat a kilométeróra/ És ha strandot látok, na álljunk meg egy szóra./ Kimegyek a csajokat nézni és hajtani/ A vízben kézenállás bemutatót tartani/ Azt se bánom ha valaki rám szól/ Még soha életemben nem voltam ilyen jól"

Egy kérdés eszünkbe jutott a szöveget olvasva.

Kérdés: Ha a lírai én háta görbe volt az autóban, akkor hogyan feszített pók módjára?

Még nem érkezett szavazat

Ámokfutók - Szomorú szamuráj

Lehet, hogy nem nyári sláger volt - ki emlékszik már - de az biztos, hogy mérhetetlenül béna szám, ezért mindenképpen itt a helye.

A szöveg magáért beszél: "Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei!/ Mha nahno mha nahna rikho! Ihni Kohei!"

Valamint: "Egy mágustól lestem, festem a testem!/ Nyerő az erő, míg az ész felemelő!/ Agyam alatt az alap izmom, ha dagad.../ Abból fakad minden baj, ha egyszer elapad!/ Apropó! Én nem vagyok naplopó!/ Tele a markom! Tartom a kardom!/ Ha jó, ha nem, ha muszáj:/ Hívjatok úgy: Szomorú szamuráj!"

Kérdés: Észrevették, Kozsó milyen finoman fogalmazott arról, mekkora probléma lenne, ha kardméretű hímtagja sajnos csak meddő magokat tudna szórni?

Még nem érkezett szavazat

Bestiák - A reggel túl messze van

Nézzük a legérdekesebb részt: "De ha jó! ÉÉ!/ Bravo! ÉÉ!/ Kiabálj! ÉÉ!/ És öntsd ki a szíved!/ Ha fáj! ÉÉ!/ Ne várj! ÉÉ!/ Kiabálj! ÉÉ!/ Így még sokra viszed..."

És persze a refrént is: "A reggel túl mesze van,/ Addig elunom magam!/ Néha kell egy kis őrület!/ A reggel túl mesze van!/ Nem leszek vigasztalan!/ Inkább áttombolom Veled:/ ... Az egész éjszakát!"

Két kérdésünk is van a rövid szövegrészlettel kapcsolatban.

Kérdés: Mi az az ÉÉ? És hogyan visszük sokra?

Még nem érkezett szavazat

Carpe Diem - Álomhajó

Szintén egy olyan nyári slágerrel van dolgunk, amit az isten is annak teremtett. A refrénjét mindenképp: "Álmodd, hogy vakít a fény,/ tombol a nyár e földtekén,/ ne érdekeljen, ha esik a hó,/ mert nyaralni visz az álomhajó"

A raprész már itt sem az igazi. Az az érzésünk, hogy a szerző csak gyorsan rímeket akart találni: "Hidd el nekem, hogy megáll az eszem,/ Ha arra gondolok, hogy mi az, amit eszem./ Megállás nélkül szövegelek,/ Miközben arra gondolok, hogy odamegyek,/ Ahol kék az ég és fent süt a nap,/ A vízben úszva társaim a cethalak,/ Vagy egy pálmafára kúszok fel épp, Hogy egy kókuszdiót szakítsak le könnyedén."

Kérdés: Milyen észveszejtő diétába kezdhetett a lírai én, hogy az étrendjére gondolva azt kell bizonygatnia, hogy leblokkolt az agyműködése?

Még nem érkezett szavazat

Emergency House - Dübörög a ház

Ez az a diszkósláger, ami még ma is bőven megállja a helyét, bár ma talán már csak MC Duckyra emlékszünk a formációból.

Így van a dallamosabb rész: "Dübörög a lábunktól a föld,/ Dübörög a hangunktól a ház,/ Agyadat ritmus rázza fel,/ Szíveden úrrá lesz a láz."

A köztes rész az elmúlásról szól: "Tudod, hogy lassan neked is véged,/ Még egy perc és te is bevégzed./ Csináld, amíg tudod!/ Te már az utolsó kört futod./ A szíved vadul dobog,/ Mint a gyorsvonat úgy robog,/ De veled vagyunk mi is, az EMERGENCY HOUSE is".

Kérdés: Miért van életigenlő refrén és a halálváró szövegbetét?

Még nem érkezett szavazat

Exotic - Buli van

A szám szövegezése viszonylag jól követhető a hosszú sorok ellenére is: "Fantasztikus, hogy terjed a hír, nem kellett távirat, sem levél papír./ Délben ott állt a bérház előtt, néhány autó vagy negyvenöt/ Elindult a nagy kocsikaraván, Agárd a cél azt mondtam lazán./ Senki nem tudta becsapni magát, de mindenki hozott fürdőruhát"

Egy dolog persze nem világos a szövegben.

Kérdés: Mivel nem tudták magukat a nyaralók becsapni?

Még nem érkezett szavazat

Hevesi Tamás - Diadal

Gondolom mindenkinek ismerősz lesz egyből a szám, ha azt írom, hogy: "Mindent megteszek, hogy én legyek az első/ Hisz a fődíj egy csíkos napernyő/ fejem fölött majd azt forgatom/ miközben ezt a dalt dúdolgatom.

Sajnos a költő a köztes részekre megint elfáradt: "Előttem a sivatag sok autóra várva./ Reszket a levegő az örült forróságban./ Sehol egy fa, sehol egy kút csak süvít a szél./ Valahogy még ki kell bírnom, hisz messze még a cél"

Kérdés: Miért vár a sivatag sok autóra?

Még nem érkezett szavazat

Soho Party - Az éjjel soha nem érhet véget

Ó, a Soho Party! Hol van már! "Az éjjel soha nem érhet véget,/ Varázsolj nekünk valami szépet,/ Repülj velünk a szerelem szárnyán!/ Indul az utazás, csak erre vártál."

A raprész az értelmezhetőbb fajtából van: "A DJ a pultból nyomja a zenét,/ A ritmus hullámokban tör most feléd,/ Elvisz jobbra, elvisz balra,/ És felemel, felemel nagyon magasra./ Csodákat láttál, mindenhol jártál,/ A szerelem szárnyán messzire szálltál,/ De ne felejtsd el, csak arra kérlek:/ Ez az éjjel soha nem ér véget."

Kérdés: Nem gondolják úgy, hogy a rapbetét igazából a partidrogokról, és nem a zenéről, meg a szerelemről szól?

Még nem érkezett szavazat

UFO - Napolaj

Nézzük először a refrént: "Nyár van és semmi baj!/ Olvadok, mint a vaj./ Kend be a hátam és szeress bátran,/ Hisz a szerelem is napolaj!"

Szép nem? Pedig a rapbetét sem rossz: "Itt van a nyár! nem raga-tagadom./ Jöhet a monokini hullám a balatonon./ Igazi kerekek a mellek és a fenék is formás./ Nem csoda ha beborul a szélvitorlás./ Még én is kibo-kibo-kiborulok tőle,/ Mégis vágyom már egy monokinis balatoni nőre,/ Aki Nóra vagy Zita, egy szexi parazita,/ Kinek annyit kell csak mondanom: Béla vagyok szia!"

Kérdés: Mi az a szélvitorlás?

Még nem érkezett szavazat