horoszkóp

Önök csak egy pár bikinit hoztak el az útra

2008.05.31. 14:20

Előző fordulónkat Kozsó és az Ámokfutók nyerték meg fölényesen a Szomorú szamuráj című számukkal (7,09 / 10 pont), így a mostani körbe is becsempésztünk egyet a tincses előadó műremekei közül. Olvasóinktól rengeteg jó tippet kaptunk gagyisláger témában, sajnálattal tapasztaltuk viszont, hogy soknak nincs hozzáférhető klipje a nemzetközi világhálón, ezért ki kellett hagynunk őket a válogatásból, pedig tényleg remek darabok voltak. Azért így sem kell keseregni, Balaton, vízpart, bulizás témakörben számtalan egyszerű dal született az évek során, most is lesz miből válogatni.
A szabályok változatlanok, minél több pontot ad, annál gagyibbnak tartja a számot.

Ámokfutók - Bad Man

I am a Bad man! Bad man, mad man!/ I am a Bad man! Bad man, mad man!

Alszik még a lelkem, érezd hát a testem!/ A gyönyört én kerestem, megőrjít a vágy!

Kozsó szereti, ha idegen nyelven énekelhet, reméljük, hogy a múltkori szamurájos szám betétje a mostani rossz vagyok és őrült mondanivalónál több tartalommal bír. Erről a számról sem tudjuk már, hogy nyáron volt-e vagy mikor, de a Szomorú szamurájhoz hasonlóan borzasztóan béna.

Kérdés: Ez egy csak a testiségről szóló kapcsolat, vagy az alvó lélek arra utal, hogy a refrénben szereplő nő lelke még nem teljesedett ki, tehát egy gyerekről van szó?

Animal Cannibals - Ülünk a vonaton

Elment a kalauz, elő a magnót/ Gyerünk, játsszuk el a vonatrablót/ Lopjuk el az utasok rosszkedvét,/ Aki nem tart velünk yobb, ha lelép,/ Mert táncol a tömeg, áll a bál/ A hangulatért felelős két kannibál/ Lógnak az emberek a csomagtartón/ Elkent rúzsfoltok a vonatajtón/

Az Animal Cannibals számával nincsenek komoly problémák, hasonló témáról születtek már ennél sokkalta rosszabb darabok is. Viszont mindenképpen helye van a bugyuta nyári slágerek között.

Kérdés: Miért ír valaki szöveget arról a borzasztó kevéssé higiénikus dologról, hogy valaki megcsókolja egy vonat ajtaját?

Bubble Gum - Nem adlak kölcsön

Hát azt mondom, hogy élek/ és semmitől sem félek/ és senkitől sem kérnélek kölcsön/ mért kéne? Hisz engem szeretsz, nézlek/ és úgy szeretlek téged,/ hogy senki más nem kérhetne kölcsön,/ Oh engem, mert te úgyse hagynál el.

Ne csodálkozzon, és ne szomorkodjon, ha nem emlékszik Tiger T-re és bandájára a Bubble Gumra, a zenekar sajnos, vagy hálsitennek csak néhány számot ért meg. Ugribugri gumipop a kilencvenes évekből, erre mondják, hogy ideális slágerszám nyárra.

Kérdés: Értjük, hogy a párkapcsolatok összetettségét nehéz kifejezni néhány sorban, de a lírai én lelépését egy harmadikhoz miért akadályozza, hogy párja úgysem nem hagyná el?

Mr. Rick - Zárjon be a gyár

Újra nyit a nyár, hát zárjon be a gyár! Éljen a Balcsi, nincs több szabály!/ Álljon le a gép, nyaralni megy a nép! A munka ma sztrájkba lép!/ Újra nyit a nyár, hát zárjon be a gyár! Mindent szabad, de semmi se muszáj!/ Álljon le a gép, nyaralni megy a nép! Jár ez a két szép hét!

Mr. Rickről sem sokat hallani az utóbbi néhány évben, de ezzel nincs is probléma. Ha a címe alapján nem ismerős a szám, mindenképpen hallgassa meg, tuti hogy hallotta már az igazi egyszámos előadó csodaszép nyárindító számát!

Kérdés: A lakodalmas gengszterrapet még megértenénk, de miért kell hozzá a rendszerváltás előtti időket idéző szövegvilág? A hatások ilyenfajta keverésével több emberhez jutott el a szám?

Rapülők - Holyday rap

Érd és Martonvásár, Gyúró,/ Kápolnásnyék, Veréb. Elég!/ Az úton a tábla több, mint soks./ Hány j-vel írják, hogy Sijófok?/ Alig állsz, alig ülsz, néha alig-alig élsz,/ Ahol a part szakad, csak ott vagy, mire odaérsz/ A vízhez. O, tele van a tó!/ Csak a zseb, ami ma üres, ugye bíztató?

A Rapülők hasonló vonalon van, mint az Animal Cannibals. Nem kifejezetten gagyi, de azért mégis. A számmal egyébként tényleg nincs gond, a szöveg, ha nehezen is, de viszonylag kerekre összeáll.

Kérdés: Annak ellenére, hogy a szójátékoktól túlzsúfolt szöveg értelmezhető, miért soroljuk a Rapülők zenekart a kínosan jópofa zenekarok közé?

Splash - Tedd fel a kezed

Tedd fel a kezed,/ Mert én más vagyok,/ Jobb, ha rámhagyod,/ Majd én játszom veled!/ Az eszem elvesztem,/ Ha rád gondolok,/ Mert a tied vagyok,/ jobb, ha engedsz nekem.

Ez már viszont egy igazi keményvonalas nyári bénázás. A Splashről a Bubble Gumhoz hasonlóan nem sokat tudunk. Ennek az imént említett zenekarhoz hasonlóan örülünk igazából. A szám refrénje különösen jó, napok óta próbáljuk értelmezni, de nem igazán megy.

Kérdés: Ugye önök szerint is arról szól a refrén első része?

TNT - Titkos üzenet

Jó pár napja, hogy nem láttam,/ Pedig engesztelő levelet is faxoltam./ És jött a levél, az a búcsúlevél,/ De ez nagyon kevés, hogy ne itt legyél./ Szeretlek téged, és hiába kéred,/ A szakítás távol áll tőled./ Értsd meg végre, hogy csak te vagy,/ És nyugtasson meg a gondolat ...

A csengőhangok királya! Ez az a szám, ami amellett, hogy egész nyáron folyt a rádióból simán túlélhetett volna hosszabb ideig, ha valamelyik telefontársaság megveszi a dallamot hivatalos csengőhangnak. Titi tátátá, tátátá, titi tátátá, tátátá. Hát nem csodálatos?

Kérdés: Tényleg nem jött volna ki a szótagszám a faxoltam helyett más szóval?