horoszkóp

Luxusautók illatára indulnak be a playmate-ek

2009.03.04. 09:25
Zólyomi Zsolt, az egyetlen kelet-európai hivatásos, és varázserővel rendelkező parfümőr új férfiillatot szeretne alkotni, és ehhez a már jól megszokott magyar celebnők véleményét is kikérte, hogy olyan legyen az új parfüm, amit tuti kedvelni fognak. Az abszurd illattesztelésen megtudtuk, hogy a nők mostanában a férfias férfiakra jellemző állatias illatokra, az istállóra, valamint a luxusautók friss bőrillatára gerjednek.

Zólyomi Zsolt parfümőr. Mindig, amikor egy meghívón ezt a szókapcsolatot olvassuk, és kicsit ízlelgetjük, azt érezzük, hogy az abszurd és az okkult egy olyan magával ragadó elegyének nézhetünk elébe, amit semmiképp sem érdemes kihagyni. Zólyomi Kelet-Európában az egyetlen professzionális parfümőr, Párizsban tanulta a parfümkészítést, és egy tőlünk annyira távolálló világ mozzanatait idézik mozdulatai, mondatai, illatai, hogy sosem szabad kihagyni az alkalmat a találkozásra. Így történt most is: ellátogattunk Le Parfum nevű kis üzletébe a Cukor utcába, hogy megnézzük, miként segít a szakembernek néhány híresség, hogy megfelelő alapanyagokat találjon egy új, készülő férfiillathoz.

A luxusautók illata a legkelendőbb

Szagol, szagol, klikk!

Voksán Virág, Dukai Regina, Horváth Éva, Kustánczi Lia és Debreczeni Zita celebnők nagyjából egy órán keresztül szagolgattak mindenféle mintákat, hogy az esemény végére megtudjuk, leginkább a luxusautók – itt a Bentleyt emelte ki Zólyomi – friss bőrillatára, a bőrkabátok és az istállók illatára jönnek lázba a lányok. Vagyis csak majdnem mindenki, Dukai Regina úgy tűnt, az egész eseményen nem talált magának tetsző illatokat.

A parfümőr örült a végeredménynek, mert alátámasztotta azt a saját tapasztalatain alapuló elképzelését, hogy a nők mostanában a férfias férfiakra buknak, így az illatok is ebbe az irányba mozdulnak majd el. „Az a jó, ha nem tetszik, mert akkor biztosan lesz majd olyan, ami tetszeni fog” – nyugtatta meg Dukait a parfümőr. Hozzátette, a parfümválasztás nagyon intim dolog egyébként, hiszen mégiscsak a bőrére teszi az ember. Ezért nem szabad mások tippjeinek, vagy a díszes csomagolásnak bedőlni.

Nem szeretne visszaélni a varázserejével

Nézzen szimatoló celebeket! Klikk!

Az eseményen Horváth Éva meglepő magabiztossággal ismerte fel az egyes akkordokban - muszáj volt használnunk ezt a még nem teljesen kész parfümökre alkalmazott szakszót, annyira jó - érzendő illatokat. Zólyomi is megdicsérte, és viccesen megjegyezte, hogy felveszi inasnak, hozzátéve, jó sok pénzt lehet ebben a szakmában keresni. A illattesztelés után szagfinnyásnak tűnő Dukai Regina ellentéte a mintavételek alatt Voksán Virág, akinek viszont szinte minden bejött, amit az orra elé toltak a kis papírcsíkokon.

Azt is megtudtuk, hogy Zólyomi a szakmája miatt viszonylag ritkán használ parfümöt, mert nem szeretné, hogy bármi is befolyásolja a szaglását. Ha viszont parfümözik, akkor klasszikus illatokat választ, "például olyat, amit az 1300-as években kevertek ki"- magyarázta. Ezeket egy Párizs melletti laboratóriumban készítik el neki külön kérésre. Egy pillanatra a Parfüm című könyvben leírt, minden embert megbolondító illat létezésének mítosza is felsejlett. Zólyomi elmesélte, hogy volt egy barátja, aki nagyon fel akart szedni egy lányt, ezért a parfümőr tanácsát kérte, aki adott neki egy illatot. Még aznap este összejött a barát a kiszemelt lánnyal. Zólyomi azonban saját bevallása szerint nem használja ezt a technikát. „Nem szeretnék ugyanis visszaélni a varázserőmmel” – magyarázta az orr.