horoszkóp

A szexi vajon mi?

2007.09.03. 15:53
Régóta furdalja oldalunkat a kíváncsiság, hogy vajon mit értenek az emberek azalatt, hogy "szexi". Vajon egy koncert, egy koktél, egy ruhadarab lehet az? Az utca embere szerint a pénz is lehet szexi, egy forró fehérnemű, meg a progresszív zene. Eszenyi igen, Gryllus nem.

Meg akartuk tudni, hogy az utca emberének mi jut eszébe a "szexi" szó hallatán. Nem volt könnyű dolgunk, mert a magyar embert általában egy ósdi diktafon és egy fényképezőgép látványa azonnal menekülésre, jobb esetben kimért visszautasításra készteti. A külföldieket élveztük, mert őket inkább megmozgatta a kérdés, hogy vajon mi tesz valakit vagy valamit szexivé.

Ruven (30), Hagen (28), Monica (31), Berlin

R: "Minden, ami kellemes és érzéki élmény."

H: "Szerintem a külsőn múlik, de nem lehet racionálisan megmagyarázni."

R: "Lehetséges, hogy a szexi olyasmi, amit az ember szeretne magáénak tudni. Mindenki mást szeret, valaki a kövéret, valaki a gebét..."

M: "Nem a szépség kérdése, hanem a személyiségé. A szexivé válás önbizalom kérdése. Ha magabiztos vagy, és azt gondolod, hogy 'igen, én szexi vagyok', akkor..."

R: "Szerintem meg kell találnod magadban azt, ami szerinted másoknak is tetszik. És úgy kell érezned, hogy emiatt kellesz valakinek. Lehet, hogy amiatt, mert van pénzed, igen, a pénz lehet szexi, mert hülyék az emberek."

M: "Szerintem egy táj nem lehet szexi, hanem gyönyörű. Ruhák viszont lehetnek. Italok sem lehetnek azok, az csak marketing. Olyasmi lehet szexi, ami élő."

R: "Egyesek szerint az állatok is szexik..."

Adrienn (22)

Egy mozdulat, egy pillantás, egy ruha is szexivé tehet akárkit. Ha én szexinek akarom érezni magam, megpróbálok szexisen felöltözni, esetleg valamilyen szép sminkkel. A haj, ékszer is szexivé tehet valakit, és persze egy szép fehérnemű.

Nikolett és Judit (14)

N: "Magas, sovány..."

J: "Szilikonozott mellű, szőke, rózsaszín picsa - mindenki őket tartja szexinek."

N: "Mi nem nyávogunk példáu..."

J: "Meg az a selejtes beszéd, hogy szíjjasztok meg cukojka..."

N: "És ezt nagyon sokan hozzákapcsolják az emo-hoz, pedig nem..."

J: "Több modellt is fel tudnék hozni, aki szexi és köze van az emo-hoz, például Audrey Kitching vagy Dakota Rose".

Tibor (29), Évi (27)

T: "A progresszív zene nekem szexi. Miért? Mert az jön le róla, hogy arra lehet jót szexelni."

É: "Nekem nem a szex jut eszembe a szexiről, hanem egy szexi nő vagy egy szexi férfi. Ők attól lesznek azok, ahogy viselkednek, gesztusoktól, egy nézéstől."

T: "Szerintem el lehet érni, hogy az ember szexivé váljon, mert az egy pillanaton múlik, annak a varázsán. Ez ugyanolyan, mint amikor mondjuk két ember teljesen véletlenül egymásra talál, szituációtól függ. "

É: "Én megmondom őszintén, hogy nem tudnék tudatosan szexivé válni."

T: "Én biztos vagyok benne, hogy vannak olyan emberek, akik ilyen képességekkel születnek, például a csajok, tutibiztos. A sztárok meg nem mindenki számára szexik, csak azt mondják róluk, ez a dolga a médiának."

É: "Részben megkreáltan szexik a sztárok, részben természetesek. És nem mindenki számára azok."

T: "Szerintem Eszenyi Enikő például az, Básti Juli, Bánsági Ildikó. A Gryllus Dorkát ki nem állhatjuk, kifejezetten nem szexi szerintem. Pasiban meg a Hujber Ferenc, az olyan szexi."

É: "Neeeem, neeem!"

Bell (22), Hongkong

"Szerintem ez egyfajta művészet, egyfajta érzés, de nem a külsőségeken múlik. Nem az számít, hogy egy nő hogyan öltözik, hanem az, hogy milyen belül. Kívánatosnak, vonzónak lenni. Hogy az ember természetes legyen."

Megjegyezzük, hogy Bell barátja nem árulta el, szerinte mi a szexi, de a kérdésre, hogy vajon Bell az-e, nemmel válaszolt. Ennek ellenére Bell szexinek tartja őt.

Elnur (22), Azerbajdzsán

"Hogy erre válaszolni tudjon az ember, ahhoz tapasztalat kell. Általában szerintem a ruhák nagyon fontosak: a selyem és az átlátszó darabok. Szerintem a szexiség nem belülről fakad. Azt, hogy egy férfi mitől szexi, azt egy nő tudná megmondani. Én személy szerint nem tartom magam annak, de általában akkor az egy férfi, ha izmos, sportos. Náluk a ruhák nem olyan fontosak, hanem a kisportolt test."

Mitől szexi valaki?
Vitatkozzon az utca emberével, ha azt gondolja, hogy a ruhák nem számítanak, vagy ha hisz benne, hogy egy gyümölcsös desszert is lehet szexi. Írja meg, hogy mitől válik valaki vagy valami szexivé!