Szőrmeellenes tüntetés a Second Life-ban

ef
2007.07.11. 13:48
Aki egész életében vegetáriánus, és hozzá még hírneve is van, az előbb-utóbb felhasználja azt az állatok védelmében. Stella McCartney, akinek divattervezői kreativitását ugyan néhányan kétségbe vonják, csütörtökön virtuális kampányt indít a Second Life nevű internetes világban.

Állatvédelmi kampányt indít Stella McCartney június 12-én a Second Life című számítógépes játékban. Aki bekapcsolódik és terjeszti az eszmét, még nyerhet is, például egy belépőt McCartney párizsi divatbemutatójára. Hozzunk létre egy virtuális személyiséget, lépjünk be a Second Life-ba és keressük meg Stella McCartney és a PETA (People for the Ethical Treatment of Animals, amerikai állatvédő szervezet) szigetét. Hogy ne járkáljunk üres kézzel, azonnal kapni fogunk a szőrmeellenes harc megvívására szolgáló kellékeket. Így például a szervezők megajándékozzák a részt vevő karaktereket egy pólóval, amelyen az alábbi geek kifejezés áll: "inkább essek pixelekre, mint hogy szőrmét hordjak".

Állatvédő sziget

Istállók, lóugrató korlátok, egy tó csillámló víztükörrel, piknikasztalok és faházikók, sőt még egy igazi DJ-pult is áll az állatvédők szigetén. A terv szerint a kampány egy virtuális piknikkel kezdődik, ahol Stella McCartney vegetáriánus burgerét ehetik majd a fanok.

Inkább meztelen

Az állatok védelmét igazán szívükön viselő Second Life rajongók pedig még pénzt is adományozhatnak a célra: a virtuális világ pénznemét, a lindeni dollárt a szervezet át tudja majd váltani igazi, ropogós amerikai zöldhasúakra. Virtuális karakterünket pénzért kampánypólóba is bújtathatjuk, és harcosan nézhetünk a "legyek inkább meztelen, mint hogy szőrmét viseljek" felirattal a mellünkön. Azok pedig, akik ennél frappánsabb szlogent tudnak kitalálni, akár nyerhetnek is: például két jegyet McCartney 2008 tavaszi, párizsi divatbemutatójára, vagy megkaphatják az Appaloosa táskák egyikét, valamint Care nevű bőrápoló termékcsaládját.

Az állatok szenvednek

A szexualitást gyakran kiaknázó szervezet, a PETA elnöke elmondta, hogy a kezdettől fogva pártolták a divattervező ötletét. Ingrid E. Newkirk szerint mindig újabb és újabb módot keresnek, hogy felhívják a figyelmet a szőrükért tenyésztett állatok szenvedésére. "Stella Second Life-beli akciója egy könnyed megmozdulás azért, hogy egy véresen komoly ügyre irányítsuk az emberek figyelmét." Kezeket az egerekre, buzdíthatnánk az állatvédő virtuális világ-rajongókat mi magunk is.