horoszkóp

Ledobta ruháit Budapest

2009.04.06. 09:35
Kapcsolódók (1)
Szikrázó napsütésre és húsz fok fölötti hőmérsékletre volt szükség ahhoz Budapesten, hogy az emberek megszabaduljanak a fölösleges ruhadaraboktól és rövidnadrágban, miniszoknyában tömegesen árasszák el a köztereket.

A hétvégén a Margit-szigetre ki lehetett tenni a megtelt táblát, miután a bő húszfokos hőmérsékletnek és tűző napnak örülő emberek tömegesen és folyamatosan áramoltak ki a belvárosi zöldövezetbe. Állítólag olyan sűrűségben ültek az emberek a nagyréten, mint péntek délután egy felkapott kávézó teraszán.

Tavasz van! Klikk!

De Budapest egyik zöld foltja sem volt alkalmas, ha valaki a magányával szeretett volna kettesben maradni. A Városligetben is csak azért lehetett valamennyire elférni, mert szerencsére kicsit kiesik az élet körforgásából. Míg a Margit-szigeten a mindenhol jelenlévő fiatalok mellett főleg családok voltak, addig a Városligetben a Király dombnál a megszokott bringások, valamint kutyák kutyák hátán.

Mivel az este sem volt igazán hideg, az emberek a városban maradtak. Pénteken a Gödör klubnál még azt mondtuk hogy félház van, hiszen este tizenegykor simán le lehetett még sétálni a lépcsőn a bejárathoz. Egy pörgős nyári estén azért ez komoly akadályokba, de leginkább beszélgető fiatalokba ütközik. És persze még a szabadtéri pult sem volt nyitva.

Vagy már nyár? Klikk!

Viszont szombat este már olyan hömpölyeggel találkozhattunk a nagykörúton, mint máskor a délutáni csúcsban, ráadásul a legkritikusabb részen: a Nyugatinál a McDonald's és a Posta között. Megemeljük a kalapunk azelőtt, aki itt jó tempóval át tud menni pénteken fél ötkor.

A tavasz az emberek ruhatárába a legváltozatosabb módokon tért vissza: feltűrt póló, vékony, bő ing, miniszoknya, forrónaci. Színek, formák és anyagok olyan gazdagságát láttuk szerte a városban, hogy nem érdemes megpróbálni összefoglalni őket. Nézzék meg a képeket!