horoszkóp

Szeresd a tested, bébi!

2005.01.18. 16:15
Lehet fogyókúrákkal és sporttal törekedni a szebb összképre, de ha nem megy, még mindig vannak olyan fogások, amikkel hatásosan leplezhetőek a kevésbé látványos adottságokat. Kate Moss, Catherine Zeta-Jones, Jennifer Lopez vagy Hilary Swank sem tökéletesek, nekik viszont vannak stylistjaik, akik jó pénzért kitalálják nekik, hogyan lehetnek szépek - mi pedig most eláruljuk a titkos trükkjeiket.

Kate Moss

A legszebb modelleknek is szükségük van styling-tippekre, hogy minden a helyére kerüljön. Így van ezzel Kate Moss is, aki magas, nagyon vékony, inkább fiús alkat: ha igazán lágy és nôies megjelenést szeretne, akkor a sifon anyagokat kell favorizálnia. A ruhák lehetnek kislányosak: a pasztellszínek puhítják a fiús alkatot. A hangsúlyt érdemes a derékra helyezni, amire egy keskeny övvel külön felhívhatjuk a figyelmet.

A nagyméretű kabátok az ilyen alkatúaknak különösen jól állnak. A most divatos rövid szőrmekabátok formát adnak a felsőtestnek és szépen leplezik a laposabb dekoltázst. A nadrág lehet a fiús alkatú nők kedvenc darabja: végtelen hosszú lábat a szűk szabású nadrágok kölcsönöznek, bő nadrághoz viszont szűkebb fazonú felsőrészt vegyünk.

Catherine Zeta-Jones

#alt# Hollywood egyik legsikeresebb színésznője feltűnő ügyességgel helyezi előtérbe nőies és gömbölyű formáit. Az ő példájából is látszik, hogy a nagyon nőies alkatúaknak biztos megoldást jelenthetnek a fűzők és a kosztümök. Ha formás kebellel ajándékozott meg a sors, akkor nyugodtan dicsekedjünk vele! A viselet sztárja a dekoltázs, ami ráadásul vékonyítja a derekunkat is.

Szexisek a derékra szabott, csípőmagasságban végződő blézerek. Ezeket egy lefelé bővülő szoknyával kosztümként is hordhatjuk. Farmerből a klasszikus Girls-Cut-ot érdemes választani (magas derék), ami alkalmazkodik a női domborulatokhoz.

Fontos tudni, hogy a derékon hordott öv meghosszabbítja a lábat, a félhosszú ujjmegoldások viszont a vállat szélesítik, ezért felsőből inkább hosszú ujjút válasszunk.

Jennifer Lopez

A világ legkerekebb popsijának tulajdonosa tudja, milyen módszerekkel hívja fel a figyelmet domborulataira. Taktikája: amíg előnyös testrészét bátran mutogatja, addig a kevésbé előnyöset jótékonyan el tudja rejteni. Jó megoldás, ha a dekoltázst és a nyakat emeljük ki, a mély kivágású ruha ugyanis elvonja a figyelmet a túl nagy tomporról illetve a széles csípőről. A pánt nélküli ruha túlságosan hangsúlyozza azt, ami felül kevés és alul sok, ezért érdemesebb egy letisztult vonalú szoknyéval jótékonyan leplezni az előnytelen csípőformát.

A jó kabát nagy segítség a formák titkolásában, a derékon hordott öv érzéki homokóraformát ad a sziluettnek.

A nadrágok közül válasszuk a férfias szabású vagy lezseren bő szárú, csípőre ejtett fazont érdemes választani, farmerből - J-Lo trükkje szerint - a lefelé enyhén bővülő szárú változatot érdemes viselni, amitől a derék még keskenyebbnek tűnik.

A topok közül a szűk és a bő is megengedett, de ne feledjük az aranyszabályt: mutatni és elrejteni mindig a megfelelô arányban.

Hilary Swank

#alt# Hilary az elegancia és sikk nagymestere. Stílusa mindig hibátlan. Dereka különösen vékony, keblei ehhez képest nagyok. Az ilyen alakkal rendelkezőknek a keskeny topok és az egyenes vonalú szoknyák jelenthetik a megoldást, amelyek a különbséget optikailag kiegyenlítik.

A túlzásoktól azonban óvakodjunk: dús dekoltázsnál el kell dönteni, hogy a lábat vagy a mellet akarjuk hangsúlyozni. Tökéletes lehet egy szűk, díszítés nélküli, térdet takaró ruhával, főleg ha szexis míderrel kombináljuk.

A karcsú lábat a szűk szabású nadrággal hangsúlyozhatjuk igazán. Izgalmas stílustörés a férfias szabású nadrág, mert a nőies keblű hölgyeken nem hat fiúsan, főleg ha szűk topokkal kombinálják.

A hosszú ujjú felsô jó megoldás, mert a széles vállat keskenyíti. Ezt az alkatot az hangsúlyozza igazán, ha ceruzafazonú szoknyához szűk topot veszünk.

A teljes cikk az ELLE januári számában olvasható.