horoszkóp

Pucér fotóival zsarolták a thai szépségkirálynőt

2005.09.29. 11:27
Tovább dagad a botrány a thai szépségkirálynő lemondása körül: az ausztrál származású szépség most bejelentette: a verseny szponzora kényszerítette a korona visszaadására azzal, hogy megfenyegette a róla készült meztelen képek nyilvánosságra hozatalával.

Mint korábban megírtuk, Angela McKay mindössze tíz nappal győzelme után visszaadta a Miss Thaiföld címet és a vele járó pénzt és autót, arra hivatkozva, hogy szépségkirálynői kötelezettségei hátráltatnák tanulmányaiban és bimbódzó modellkarrierjében. A lapok akkor arról cikkeztek, hogy McKay valójában eltitkolt pucér képei miatt mondott le a címről, mivel nem akart botrányt.

Nem illik vetkőzni

#alt#
Angela McKay
Az ausztráliai Perthben született modell kedden maga mutatta be a thai televízió műsorában a kérdéses fotókat, melyek egy reklámkampányhoz készültek. Az egyik fotón a szépségkirálynő meztelenül, magát kezével eltakarva pózol - az ilyesmit pedig nem nézik jó szemmel a konzervatív Thaiföldön.

Angela McKay megpróbáltatásai akkor kezdődtek, amikor megpróbálta módosítani a rendezvény szponzorával kötött szerződését, amit egyébként sem tudott elolvasni, hiszen az thai nyelven íródott. Az általa elképzelt javaslatok alapján több pénz és egy konditermes lakás is járt volna a korona mellé az egykori modellnek.

Mindent visszaadott

"A szervezők kéréseimre reagálva tudtomra adták, hogy tudnak a fotók meglétéről, és jobban tenném ha emmiatt lemondanék a koronáról, mert a képek elfogadhatatlanul szemérmetlenek a szigorú thai erkölcs szerint" - nyilatkozta McKay a tévéinterjúban. A szépségkirálynő egy gyémántokkal kirakott koronát, egymillió bahtot (mintegy hatmillió forint) és egy autót kapott az első helyezésért. A verseny főszponzora, a BEC-Tero cég képviselője kategorikusan tagadta a vádakat.

A fentiek miatt meghiúsulni látszik McKay kisasszony korábban tervezett thai televíziós karrierje is. A verseny szponzorának tulajdonában levő BEC World televíziós társaság vezetője úgy fogalmazott: "valószínűleg problémákat okozna" az, hogy a szépségkirálynő "nem beszél thaiul".