horoszkóp

Pikáns fotók miatt bukta koronáját a szépségkirálynő?

2005.09.22. 16:19
A koronájáról lemondott thaiföldi szépségkirálynő szülei szerint lányuk rosszindulatú lejáratókampány áldozata lett. A húszéves, angol születésű modellről a pletykák szerint meztelen képek készültek, Angela McKay azonban azzal indokolta lemondását, hogy kizárólagos szerződése van egy amerikai ügynökséggel.

A sydney-i születésű Angela McKay mindössze tíz napig volt a Miss Thaiföld cím birtokosa, mielőtt kedden bejelentette, hogy lemond róla és a vele járó pénzről is. A húszéves, thai-ausztrál lány arra hivatkozott, nem képes királynői feladatait ellátni, mert azok ütköznének munkájával, ami egy New York-i modellügynökséghez köti. Az sem volt világos számára, hogy a cím birtokosaként neki kell képviselni a délkelet-ázsiai királyságot a következő Miss World versenyen, írja az ausztrál Daily Telegraph.

Nehéz volt a korona

"Szörnyen nehéznek éreztem a királynői címmel járó feladatokat az alatt a tíz nap alatt, amig a fejemen volt a korona" - magyarázta Angela - "Szégyellem is magam ezért" - mondta kedden. A tiszavirág-életű királynői cím birtokosa családjával és támogatóival együt ugyanakkor vehemensen tagadta, hogy döntésének bármi köze lenne ahhoz a döntő előtt felröppent pletykához, miszerint a modellről "pikáns" képek készültek a versenyt megelőző hónapokban.

A nő szülei kedden a thai fővárosban tartott sajtótájékoztatón jelentették be, hogy szerintük kislányuk ellen rosszindulatú lejáratókampányt folytatnak. Az édesanya szavai szerint a szóban forgó képek "ízlésesen lettek fotózva", és azokon leányuk nem meztelenül szerepel. Továbbá hangsúlyozta azt, hogy a korona visszaadása "tisztán személyes okok miatt történt" és annak az égvilágon semmi köze a szóbanforgó képekhez.

Szigorú szerződés

A lány nagynénje elmondta: a verseny előtt úgy tájékoztatták, hogy a modell megtarthatja jól fizető szerződését amerikai ügynökségével, majd a verseny után, amikor elolvasták a lány által aláírt thai nyelvű papírokat, azokból egyértelműen kiderült, hogy erről szó sincsen. "Olvasatunkban a szerződés gyakorlatilag azt jelentette volna, hogy Angela másfél évre eladja nekik még a lelkét is " szörnyülködött a lány nagynénje, "Bob bátyám szerint ez egy nagyon-nagyon rossz szerződés volt" tartotta fontosnak még megjegyezni a tapasztalt nagynéni.

A verseny szervezői szerint őket semmiféle szerződéssel kapcsolatos problémával nem kereste meg a nyertes, és az egész dolgot amúgy sem tudják mire vélni, hiszen a szóban forgó szerződés nem tartalmazott "semmi különöset". Az incidens után a decemberben esedékes Miss Worldon az első udvarhölgyet inditják majd, akiről annyit kell tudni, hogy holland és thai szülők gyermeke.

Arról, hogy a második helyezett megkapja-e a győztest megillető egymillió baht (hatmillió forint) pénzdíjat, a királynőnek járó Toyota Camryt és a gyémántokkal kirakott koronát, egyenlőre nem érkezett jelentés.