horoszkóp

Tíz év mínusz tíz perc alatt

2004.07.26. 11:13
Ez a megoldhatatlannak tűnő feladat legtöbbször csak megfelelő frizura és smink kérdése. Ismerje meg a leghatásosabb szépségápolási trükköket, amelyek segítségével percek alatt akár egy egész évtizedet fiatalodhat. Mindez plasztikai sebész beavatkozása nélkül!
Éveket csalhatunk le külsőnkből, ha például néhány árnyalattal világosabb szájkontúrceruzát választunk, vagy hajlandóak vagyunk egy új frizurával feldobni megjelenésünket. De nem árt óvatosnak lenni! Azok a trükkök, amelyek segítségével egy középkorú nő is kislánynak tűnhet - színes hajcsat, lófarok vagy köldök fölé érő póló -, a visszájára is fordulhatnak, ha nem a stílusunknak és korunknak megfelelően alkalmazzuk őket. Fogadja meg tehát a következő jó tanácsokat! Meglátja, a hatás nem marad el.

1. Az első és legfontosabb aranyszabály: a túl sok sminknél semmi sem öregít jobban!

2. A rózsaszín arcbőr a fiatalság megkérdőjelezhetetlen bizonyítéka. Apró, simító mozdulatokkal rózsaszín vagy bronzos pirosítót kenjünk az orcára, egészen a járomcsontig.

3. Egy fiatal lány bőre hamvas és sima. Keressünk olyan korrektort, amelynek színe pontosan megegyezik arcunk színével. Vékony rétegben vigyük fel, hogy elkendőzzük a tökéletlenségeket.

4. A járomcsontokon, a homlokon és az állon használjunk csillámporos púdert. Így az egész arc ragyogni fog. Kerüljük a mattosító termékeket, amelyek azt sugallják, hogy az évekkel együtt a ragyogás is elmúlt.

5. Minél sötétebb színnel árnyékoljuk a szemhéjat, az arc annál idősebbnek látszik. Részesítsük előnyben a lágy karamell, púderes rózsaszín vagy bézs árnyalatokat.

6. A szemet szürke, csokoládébarna vagy sötétkék színű szemceruzával hangsúlyozzuk. A fekete túlságosan rideggé teszi a tekintetet.

7. Csak a felső szemhéjunkat húzzuk ki, és a vonal a szemzug felé keskenyedjen. Ezzel a módszerrel a szem mérete erőteljesen növelhető.

8. A sűrű, ragacsos pillák évekkel öregítik az arcot. Ne kenjük át túl sokszor a pilláinkat, mindössze két-három mozdulattal adjunk hangsúlyt nekik. Válasszunk jó minőségű szempillaspirált és havonta egyszer jól mozgassuk át a festéket a spirálfej segítségével, így nem fog beszáradni.

9. A világos, csillogó ajkak sokkal fiatalosabbnak tűnnek, mint a sötét, matt színűek. Ezért válasszuk a rózsa vagy cseresznye árnyalatait a mélybordó és a skarlátvörös helyett.

10. A szájfény intenzívvé teszi az ajkak természetes színét. Ha nem akarjuk önmagában használni, a rúzsra vigyük fel. Az ajkak csillogó és életteli ragyogással telnek meg.

11. Felejtsük el a sötét szájkontúrceruzát! Az ajkak vékonyságát hangsúlyozza, ami az öregedés jele.

12. Az évek múlásával az arcbőr szürkés tónust kap. Ezt rendszeres radírozással és exfoliálással könnyedén elkerülhetjük.

13. A szemöldök helyes formázásával azonnali lifting-hatást érhetünk el. Nem csak a kozmetikus szedheti ki a kilógó szálakat. Mindig legyen kéznél egy szemöldökcsipesz!

14. A túlzott szemöldökszedés azonban a visszájára fordulhat. A vékony szemöldök nagyon öregít. Ügyelni kell a színárnyalatra is. Szemöldökünket ne fessük túlságosan erősre, a drámai vonal senkinek sem áll jól.

15. Pár plusz kiló csodát tesz az arccal: a ráncok kisimulnak, az arc egészségesnek tűnik. Bizonyos kor felett ezért mindenképp meggondolandó, hogy a fogyókúrában hol a határ. Eljöhet a pillanat, amikor választanunk kell: fiatalos arc vagy vékony alak.

A cikk teljes változata az augusztusi Elle magazinban olvasható.