horoszkóp

Költözködik a divat a Szigeten

vb
2006.08.07. 10:34
Frekventáltabb helyre költözött a Sziget divathelyszíne, a Trend Sziget, és idén TicTacTuti néven fut. A divatbemutatók mellett durva hajat is be lehet vállalni valamint foglyul lehet ejteni néhány mentolos cukorkás pólóba öltözött embert.

A Trend Szigetben idén az lesz a jó, hogy a nagy szigetátrendezésnek köszönhetően nem kell órákat gyalogolni, hogy elérje az ember, továbbá, hogy a divatbemutatók posh világától távol lehet megnézni, mit tudnak manapság a magyarok. És hogy már rögtön az első napon be lehet vállalni valami durva frizurát.

Szigetfrizura-készítés

Itt most rögtön ki is kell tehát emelnünk az első napot, amikor fél kilenckor Mavrák Erik alternatív hajshow-ján, majd utána tízkor Bodnár Szabolcs extrémfodrásznál lehet a Sziget idejére adekvát, az év hátralévő részére ellenben kérdéses hajat csináltatni.

Alig lesz üresjárat a programok között, tudtuk meg a helyszín programját negyedik éve szervező Tóth Maritól. A programok két sávban futnak, és naponta két performance-ot is magukban foglalnak.

A Szigeten debütál a női Springfield

"A program kialakítása során ragaszkodtunk a régi ismert nevekhez, és mivel fontosnak tartjuk a tehetséggondozást, vannak új nevek is, valamint nagy kereskedelmi márkák" - tudtuk meg. És még épp mielőtt rosszallásunkat fejeztük volna ki annak kapcsán, miért van ugyanannak a világmárkának kétszer egymás után lehetősége a bemutatkozni, megtudtuk, hogy a Springfield ősztől behozza a női vonalat is, amiből a Szigeten ad egy kis ízelítőt.

Emberfogás, dögcédula-készítés

Aztán lesznek olyan elmés programok is, mint hogy a TicTacTuti-pólós embereket kell elfogni a Sziget egy valamely pontján, visszacipelni a helyszínre és mindezért póló jár. Lesz ezen kívül dögcédula-tervezés is a helyszínen, amit divatilag kicsit nehezen nehezen tudtunk értelmezni.

Egyedülálló a fesztiválok között

A fő program azonban jó lesz, szerepelnek benne ismert tervezők, formációk és üzletek (például Király Tamás, Eclectick, Barack, Camou), azt viszont évek óta nem értjük, miért maradnak távol a nemzetközi divattervezők. Tóth Mari megnyugtat minket, nem mindig lesz ez így: "Jövőre mindenképp szeretnénk külföldieket hozni. Egyébként egyedülálló, hogy egy fesztiválnak divathelyszíne legyen. Én csak egyről tudok, de ott is csak az esti órákban vannak programok, és csak két órán keresztül."

Másik okként azt jelölte meg, hogy eddig "az isten háta mögött voltak" a Sziget egy távoli zugában. Most viszont szem előtt formálják a közízlést.