horoszkóp

Bikaondótól fényes a haj, vagy nem?

2007.11.07. 13:12
Szerette iskolás korában az igaz-hamis állításokat? Ha rettegett a rossz választól, akkor is tegye próbára magát a Velvet új sorozatával. Vajon a samponban tényleg lehet ondó és kaphatunk fertőzést lejárt szemfestéktől? Szavazzon és hamarosan megtudja az igazságot.

Az alábbi négy állítás közül három igaz és egy hamis. Szavazzon arra, amelyik ön szerint nem valós, majd a jövő héten megtudja az igazságot a következő cikkből!

1. A lejárt kozmetikum bőrbetegséget okozhat

Hiába tüntetik fel az alapozók és a szemhéjpúderek dobozán a lejárati időt, sokan ezt teljesen figyelmen kívül hagyjuk. A legtöbb sminkterméket nem lehet fél vagy egy évnél hosszabb ideig tartogatni, ennek ellenére ha nem fogy el, általában nem dobjuk ki, hanem továbbra is használjuk. Pedig ezzel megreszkírozzuk, hogy bőrfertőzést kapunk vagy csúnyán kipattogzik az arcbőrünk a megromlott kemikáliáknak köszönhetően.

2. Bizonyos hajápoló kellékek ondót tartalmaznak

Egy norvég cég volt az első, aki 2002-ben rájött a tőkehal spermájának előnyeire: az anyag megköti a vizet, így fontos összetétele bizonyos testápolóknak és smink-kellékeknek. Egy angol cég pedig a hajápolóban használja fel a bikaondót, mivel az fényt ad a hajnak.

3. A fogamzásgátlót szedő sztriptíztáncosnők többet keresnek

Egy kutatás során 18 táncosnőt követtek figyelemmel és annak igyekeztek utána járni, hogy vajon kinek juttatnak több bankót a szolgáltatást igénybe vevő férfiak:az éppen termékenysége csúcsán álló nőnek, vagy annak, aki tablettát szed.

4. Max Factor egy lengyel, aki feltalálta a kőpúder elődjét

Max Factor egy lengyel bevándorló volt, aki 1904-ben Amerikában próbált szerencsét: színházi arcfestéket készített és árult. Az egyik első újítása a PanCake alapozó volt 1914-ből, ami teljes fedést garantált a színészeknek. A "palacsinta" egy tégelyes púder, ami vízzel érintkezve szilárdul meg és a korábbi arcfestékekkel ellentétben ezt nehezebb "leizzadni", ezért népszerű lett.