horoszkóp

Poncsó és lakásfelszerelések: turkálók a Blahától az Üllői útig

2007.11.23. 11:20
Budapest egy újabb turkálószakaszát teszteltük, ezúttal a József körúton a Blahától az Üllői útig terjedő etapot. Három turkálóba tértünk be, melynek eredményeként vettünk három övet, egy farmert, egy pettyes tálcát és illatos gyertyákat karácsonyra. A farmert kivéve minden vadiúj volt.

A turkálás egyik legnagyobb, önáltatásból fakadó eredménye, hogy felsőruházatból az embernek ezer darab lesz ("oh, hát csak 700 forint, egynek jó lesz"), egy csomó minden más meg hiánycikké válik otthonunkban. Ezért most tudatosan a helyi jellegzetességeket kutattam, és nem csábultam el az ötszázadik jó fazonú/színű/feliratú felsőrésztől. Az új munkamódszer összesen kétezer forintomba került.

A Blahánál: Pöpec: öv-, poncsó- és téli nadrág-birodalom


József körút 23. mellett

Életemben nem láttam még olyan turkálót, ahol ennyire rendezett lett volna az árukészlet, ezért türelmetlen férfivásárlóknak is meleg szívvel ajánlom. Amúgy annyira tele van zsúfolva, mintha egy gardróbszekrényben mászkálna az ember, a tájékozódást azonban nagyban segíti, hogy a ruhákat nemcsak méretek, hanem színek szerint is csoportosították. A szokásos alsó-és felsőruházaton kívül káprázatos az öv- és poncsófelhozatal. A helyet viszont mégis elsősorban a háromnegyedes, csizmaszárig érő téli nadrágok miatt ajánljuk meleg szívvel, van mindenféle színben, szabásban és anyagban, átlag 1990 forintért. Csizmához a legjobb találmány.

Egyébként mint majd' mindenhol a városban, itt is főleg angol cuccokat találtunk, azokon belül is különösen sok a Gap és a FCUK, továbbá a gyerekruha és a kabát. Az eladók kedvesek, legalább háromnegyed órát el lehet tölteni, ha az ember nem célirányos, csak nézelődik-bámészkodik.

(Kardigánok 2200 forinttól, irha- és bőrkabátok szintén 2200-tól, széles, topdivatos övek 1500, sapka 990, Zara pulóver 2500, FCUK kapucnis pulóver több színben 1990, új gumicsizma 3990)

Larimar - angol extra használtruha: szokatlan brit divat


József krt. 77-79. mellett

Ez egyértelműen az artie-fancy öltözékek kedvelőit, a művészlelkeket és a dizájner cuccok rajongóit fogja rabul ejteni, a megszokott angol márkákon kívül ugyanis vannak egész szokatlan (angol) márkák is, vagy szokásos márkák szokatlan szabásvonallal.

Az üzlet honlapja nagyon vicces és interaktív: maga a királynő integet ki egy fekete londoni taxiból és üdvözli nagy hellóval a látogatót, a Big Ben meg rakétaként emelkedik a magasba, ha egerünkkel ráparkolunk. (A grafika szórakoztató tehát, mindazonáltal az üzletről nem lehet sok újat megtudni.)

Látogatásomkor egyébként épp utolsó napját élte az aktuális kollekció, mint kiderült, másnap a teljes árukészletet lecserélték. Ebből arra következtettem, hogy a maradékokkal van dolgom. Ennek ellenére - ha történetesen nem én lettem volna a záróra előtti utolsó vásárló -, egész biztos, hogy vettem volna egy Elvis feliratú pólót 599-ért. Így csak egy (nagyon aktuális) széles fekete övvel gazdagodtam (390-ért).

A zárórán egyébként a két-három eladónő igen vidám hangulatban trécselt, remélem, napközben sincs ez másként.

(extravagáns Levi's szoknya 1690 forint, Benetton szoknya 1999, bunda 3599 - 15 000, vastag tolldzseki 3599, pulóver 1390)

Potom Import használtruha: retró hangulat, vadiúj lakásferszerelés


József körút 81.

A nem különösképpen blikkfangos, meglehetősen múltidéző külsőt, és a Potom láncolathoz fűződő (pozitív vagy negatív) előítéleteinket félretéve érdemes betérni. Nem okvetlenül azért, mert innen fogjuk kihalászni álmaink szerkóját (a ruhák között sok olyan akad, mely bármelyik kerület őszi lomtalanításán megállná a helyét), hanem mert az üzletben a használtruhák mellett új konyhafelszerelést is árulnak. Én például egy 499 forintos kék alapon fehér pöttyös, teljesen új tálcára tettem szert, ráadásul holland importból (pedig azt hittem, kínai). Amúgy a hangulat és szag meglehetősen retró és nagy számban lelhetők fel a nyolcvanas években szocializálódott, nem túl vidám eladónők is.

Természetesen az sem kizárt, hogy a sok oldszkúl cucc között ki tudunk fogni valami igazán jót. Én például egy piros gombokkal felszerelt kék farmerre tettem szert török importból, mindössze egy ezresért.

(Sál 190-590, vastag tolldzseki 3690, nyolcvanas évek nejloning, mintákkal 790-től, orkán, bélelt mellény 1390, Diesel kordbársony nadrág 1190, farmerek 1000, szövetkabát 3990-9900)

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft