horoszkóp

Tényleg a magyar csajok a legszebbek

vb
2007.06.15. 08:39
Itt a nyár, itt vannak a turisták, ezért mi is kivonultunk a Hősök terére, hogy megnézzük és megkérdezzük az utca külföldijét, mi a benyomása rólunk, magyarokról és szeretett városunkról, Budapestről. Meglepő, hogy friss szem miket lát: sokan úgy vélik, hogy Budapest tiszta és zöld, hogy a magyarok barátságosak és segítőkészek, ugyanakkor azt is észreveszik, hogy ez itt egy nagyon rohanós hely. Bár minél régebb óta van itt valaki, annál árnyaltabbá kezd válni ez a kép, de a magyar csajokat még így is többen a legjobb nőknek tartják. Az amerikai, az ausztrál, a német, a nepáli és a belga a Hősök terén.

Erin (21) és Raeann (21)

"Csak tegnap érkeztünk és nagyon klassz minden: Budapest elég tiszta például Olaszországhoz képest, ahol korábban voltunk" - jelentette ki az ausztrál Erin, aki négy éjszakát tölt itt barátnőjével, aztán folytatják kéthónapos európai körútjukat. Mint mondták, az összes nevezetesség érdekli őket, amit a térkép feltüntet: a fürdők, a Vár stb. "Eddig csak jó benyomásaink vannak a magyarokról, néhány srác eligazított minket a metróban, és volt egy hölgy a buszon, aki angolul magyarázta el, hogy a legegyszerűbb ide jönni."

Samiir (28) Nemu

"Szeptember óta vagyok itt, és nagyon szeretem a várost" - mondta Nemu, aki nepáli, és gender tanulmányokat folytat a CEU-n. Szerintük Budapest nagyon szép város, a magyarokról viszont pár ponton megoszlik a véleményük.
Samiir:"Többen azt mondják, hogy a magyarok zárkózottak, de szerintem kedvesek."
Nemu: "A nepáliak alázatosabbak és barátságosabbak és elég őszinték. Az élet meglehetősen lassú tempójú otthon, nem kell rohanni semmivel. Itt egy kicsit gyorsabb minden."
Samiir: "Mielőtt jöttem, többen mondták, hogy a magyarok zárkózottak és nem túl segítőkészek. De nekem mások a tapasztalataim."
Abban mindketten egyetértenek, hogy Budapest építészete kimagaslóan szép. "A CEU egyetemi épülete is olyan, akár egy múzeum." Egyébként pedig a Bazilika az egyik kedvenc helyük a városban, de már csak egy hétig maradnak és mire ezt olvassák, ők már rég levizsgáztakés épp egy Magyarország-körúton vesznek részt.

Anna (25) és Tim (25)

"Nagyon kozmopolita, nagyon nemzetközi város, sokban hasonlít New Yorkra" - mondta Tim, és még kiejtette, hogy az eddigi európai városokban inkább csak a különbségeket észlelték, Budapesten viszont feltűnőek a hasonlóságok.
"Érezhetően sok energia van ebben a városban, tömör, úgy értem, hogy viszonylag szűkek az utcák. És egyszerre van jelen a városban a múlt, a jelen és a jövő. Az is látszik, hogy ez egy gyors, rohanós hely." Nekik az egyik legnagyobb meglepetést az idős emberek látványa okozta az utcaképben, ami New Yorkban másként van, mivel ott az idősek kiköltöznek a külvárosba. Ami még nagyon tetszik nekik, hogy valódi élet folyik a történelmi épületek között. Szerintük sokkal inkább, mint Prágában.

Mathias (42)

"1988-ban voltam itt először, azóta természetesen sok minden megváltozott, minden nyitottabbá vált, de korábban is nagyon jól éreztem itt magam. Most úgy gondolom, hogy Budapest egyre inkább turista-város" - mondta a német Mathias, aki családi kötődései miatt gyakran jön Magyarországra. Szerinte mi magyarok nem változtunk, barátságosak vagyunk és ugyanúgy segítünk a turistáknak, mint régen. "Például ha a Vásárcsarnokban észrevették, hogy nem értek valamit, mindig kerítettek valakit, aki beszélt németül vagy angolul és ez ma sincs másként. Vidéken persze sokkal barátságosabbak az emberek, azért érezhető, hogy ez a főváros, ahol mindenki nagyon elfoglalt." Az igazán nagy meglepetés pedig akkor ért minket, amikor kedvenc magyar szaváról faggattuk. Szinte akcentus nélkül mondta ki, hogy népköztársaság. "Nagyon sokáig kellett tanulnom, mire ki tudtam mondani" - tudtuk meg az indokokat.

Robrecht (65) Albert (65)

Ezután egy nagyon vidám csoportosulásba botlottunk, akikről kiderült, hogy belgák és Magyarországot korábban csak a tévében látták. Egy hetet töltenek nálunk. "Eddig két napja várost nézünk és nagyon tetszik. Minden nagyon szép és tiszta és Budapest nagyon zöld" - adtak piros pontot a köztisztaság fenntartóinak. Ezután az emberekről alkotott benyomásaikat szerettük volna megtudni, de mint kiderült, fotográfus kollegával mi voltunk életükben az első magyarok, akikkel beszédbe elegyedtek. A háttérből még olyan hangokat hallottunk, hogy nagyon szépek a nők.

Anne (22) Marijke (20)

Végül egy olyan német csoportba botlottunk, melynek egyik hölgy tagja a hősök és lovaik egy elemét megmászva szenvedett apróbb zúzódásokat. Míg őt társaik ápolták, ketten nyilatkoztak nekünk. Megtudtuk, Brémából érkeztek, épp befejezték a valamilyen tanulmányaikat, ezért Magyarországra jöttek ünnepelni. Ami nagyon tetszik nekik. "Nagyon lelkesek vagyunk mindnyájan, mondjuk a húszórás busz út után csalódottak voltunk, de a Balaton kárpótolt és az emberek is, akik kedvesek. Sokszor hallottuk, hogy a magyar nők a legszebbek a világon és ez tényleg így van. És a csoportunkban lévő férfiak természetesen mélységes lelkesedést tanúsítanak irántuk." Egyik kedvenc látnivalójuk a Halászbástya és az onnan nyíló kilátás, és bár diszkóban még nem voltak, úgy hallották, ebben is kimondottan jók vagyunk. Tetszik nekik, hogy Németországhoz képest alacsonyabbak az árak, ízlik nekik a magyar sör, és ők azok, akik elhatározták, mindenképpen visszatérnek, hogy alaposabban körülnézzenek.