horoszkóp

Monroe, Hepburn és Superman a budai turkálókból

2007.09.28. 12:33
Turkálósorozatunk legújabb állomása a Mechwart liget és a Margit híd közti villamosmegállónyi szakasz, ahol öt turkálót számoltunk össze és háromban leltünk érdekes darabokra. Főleg hollywoodi motívumokban erős a felhozatal, de a terület színes kapucnis pulóverekben is gazdag.

A budai terep nem jelent automatikusan jobb minőséget vagy jelentős drágulást a pestihez képest - ez a legelső észrevétel, amit a Mechwart liget - Margit híd közötti turkáló-expedíciónkon tettünk.

Kis szakaszon nagy koncentrátum

A villamos vonalát követő turkálósor a Margit körút 48. számtól kezdődik, a jobb oldalon (a Duna felé haladva). A Mechwart ligetnél vegyünk egy mély levegőt, mert utunk maradék részén sok oxigénnel már nem lesz dolgunk, másodkézből származó angol ruhával viszont annál inkább. A Margit hídig tartó nyúlfarknyi szakaszon összesen 5 turkálót számoltunk össze, amiből négybe mentünk be, és háromban vásároltunk (ezekről írunk). Az évszaknak megfelelően főleg pulóvereket illetve egy sálat.

Irodista nadrágalternatívák

Az első állomás a Mechwart ligettel szemben, a Margit körút 48-as szám mellett található a Rituri import ruha üzlet. Egy meglehetősen kis helyiségről van szó, melynek nagyobb részében női, kisebb részében férfi ruhák találhatók (utóbbiak a kis választék ellenére meglepően jók). Összességében konszolidált, visszafogott stílus jellemzi a gyűjtést, érezhető, hogy a Rózsadomb lábánál vagyunk. Mintás selyemblúzok (2200 Ft), változatos fazonú kabátok kb. 3500-tól.

Kellemes alternatívákat kínálnak a negyvenes méreten túli lányoknak-asszonyoknak-kismamáknak is, hála az elkényelmesedett brit hölgyeknek, és a fekete nájlon irodai egyennadrágra is akad itt sok szép variáció 2200-2400 forint között, ezek többsége olyan zarás hangulatú.

Az eladók itt a maszekolók idejéből átmentett, de időközben túlhaladott rábeszélő fogásokkal ("Hiányzik egy gomb? Áááá, az semmi, azt a legegyszerűbb pótolni") igyekeznek vásárlásra buzdítani. Mintha manapság nem lenne tele a város konkurens üzletekkel.

Legjobb lelet: Audrey Hepburn-arcképes hosszúujjú felső

Az 1990 forintos áruk birodalma

A Rituritól alig néhány lépésre található a Bross. Az üzlet kirakata megtévesztő, mivel ún. szexi ruhákkal próbálják becsalogatni a vásárló hölgyeket, ami nálam eddig például nem vált be, pedig hetente többször elmegyek előtte. Bent viszont meglepően gazdag áruválaszték fogad, és kellemesen (valamint érthetetlenül) egységesített árak.

A spagettipántos kánikulafelsőtől a kapucnis pulóverig ugyanis minden egységesen 1990 forint, és a kapucnis pulóverekből egész szép választékot tartanak elszórva. A blézerek átlag 2990-be kerülnek, kabátok ugyanennyitől, bőrkabátot láttunk például 3990-ért is. A konklúzió itt tehát az, hogy minél anyaggazdagabb, szofisztikáltabb ruhát keresünk, annál jobban járunk. E tekintetben a legviccesebb lelet egy fekete alapon fehér mintás (amúgy nem különösebben nagy szám) Prada pulóver volt pontosan ugyanannyiért, mint egy H&M rövidújjú póló. Igaza is van az üzletvezetőnek, minek órákig vesződni a beárazással.

Fekete irodistagatyák itt is vannak kedvező árfekvésben, erős továbbá a táskafelhozatal, a férfiruhák pedig megdöbbentően jók (bár itt sem különösebben bőséges a választék). És pontosan 3x annyiért (a meglepő 1990 forintért) láttuk azt a kapucnis pulóvert, amit a következőkben taglalt helyen végül megvettünk.

Legjobb lelet: Marilyn Monroe arcképét ábrázoló rövidújjú felső

A klasszikus kilós turkáló

Ez pedig néhány lépéssel a híd irányába, a Margit körút - Horváth utca sarkán található szépségszalonnal egy légtérben üzemeltetett és a kirakaton brit zászlókkal gazdagon dekorált Angol minőségi turi.

Nevéből a minőségi szó nem annyira igaz, viszont az tény, hogy minden nagyon olcsó, mivel nincs semmi hókuszpókos árazgatás: a régi turkálós hagyományok élnek még, azaz hogy a legkönnyebb ruha a legolcsóbb: 2600 per kiló per cucc.

Az esetenként kinyúlt, bolyhos ruházat között ki lehet fogni alig használt leleteket, és feltűnően sokat láttunk az aktuális nagyon divatos, csípőig érő bőrkabátból. Ezen kívül még gyerek- illetve férfiruha fronton számolhatunk érdekességekkel, a bónusz pedig az, hogy megfelelő szélállás esetén a szépségszalonból az üzletbe átáramolhat a dauervíz szaga.

Az eddigiektől eltérően itt árulnak lakástextíliát is, egy supermanes ágyneműt (függönyt?) majdnem meg is vettünk egy kollegánknak, végül csak az említett kapucnis pulóverrel és egy gazdagon dekorált, vadiúj Speedo férfi fürdőnadrággal (150 forint) távoztunk (összesen 750 forint), utóbbival szerkesztőségi Voksán Virág poszterünket dekoráltuk, konkrétan a playmate csupasz seggét.

Legjobb lelet: Supeman kalandjait ábrázoló lakástextília

Fantasztikus turkálót talált? Írja meg!