horoszkóp

Fedje testét turullal, turáni tölggyel, árpádsávval!

2007.09.16. 11:40
Akár saját testünkön, akár közvetlen lakó - és munkakörnyezetünkben könnyedén ábrázolhatjuk magyarságtudatunkat csupán néhány gyors klikkelés segítségével. Egy térképeket és magyaros kiegészítőket áruló weboldal ugyanis volt olyan kedves, és összegyűjtött jó sok címeres és piros-fehér csíkos tárgyat. És nem is drága, mivel nyilván nem kevés a kínai gyártmány közülük. A turulos jelvénytől a nagymagyarországos zokniig.

Lehetetlenség lenne itt felsorolni a magyaros cikkeket áruló Térkép online áruház weboldal teljes árukészletét, a lényeg, hogy van nagymagyarországos zokni (amiben látszik a Csonkamagyarország is), aztán olyan is van, mint például a zöld alapú Nagymagyarország, melynek gyomrában nemzeti színű lobogó feszül, fémből.

Szimbólumok sokasága

Csak jelvényből van vagy húszféle, például olyan, ahol a címerre turulmadár röppent (1000 Ft), vagy a klasszikus, kétoldalt angyalos. Aztán olyan is akad, ahol a Nagymagyarország zöld alapú (vagy éppen piros) és a belsejében ott aranylik az aranykorona (1000 Ft). De van egészen kicsi, nyolc milliméteres barokk címer is (298 Ft), olyannak, akinek a nemzeti identitása egészen a XVII-XVIII. századig nyúlna vissza vagy - ebbe bele sem merünk gondolni - ha netán nem tetszene neki aktuális címerünk. Természetesen a Kossuth-címer (380 Ft) sem maradhat el és az 56-os lyukas zászló (650 Ft).

A cigarettatartótól az árpádsávos vécéillatosítóig

Gravírozott csecsebecsét és használati tárgyakat is lehet kapni, például cigarettatartót gravírozott címerrel (1300 Ft), a hölgyeknek pedig a nőiesebb címeres piperetükröt (890 Ft), mindegyik jobb alsó sarkában látható aktuális címerünk.

A hűtőmágnesek közül egyik nagy kedvencünk a turáni tölgy (250 Ft), mely a Nagymagyarországot faként ábrázolja, amint az anyaföldbe kapaszkodik törzsével.

De a Nagymagyarország megjelenítési lehetőségei tulajdonképpen végtelenek: alma, illetve fenyő illatú illatosítóként is szert lehet rájuk tenni (440 Ft), és a gondos tervező még arra is figyelt, hogy a motívum egyik oldalán a nemzeti színű lobogó, a másikon az árpádsávos minta legyen.

Sport- és szabadidőruházat

Bár a szilikon karkötő virágkora már letűnt, utolsó hullámait meglovagolva a gyártók nemzeti színűeket készítettek belőle, az egyiket extra Hungary felirattal látták el, nyilván a külföldiek számára egyértelműsítve, hogy viselője nem olasz focidrukker.

Maradva a sportvonalon, csuklószorítókból is van vagy ezerféle, a többi terméken látható motívumokhoz képest igazi újdonság az árpádsávos alapon kettős keresztet ábrázoló csuklószorító (675 Ft). Divatcikkek között a zokni tarol: címerrel, piros-fehér csíkkal, Nagymagyarországgal stb. (395 Ft).

Horthy, képen

Az üveglappal fedett nagy magyarok között Kossuth, Görgey és természetesen Horthy látható (mérettől függően 450 - 1190 Ft). Aztán van még egy csomó szép lakásdísz az órától a címerrel díszített réz harangocskáig (1440 Ft), utóbbi egy lelkiismeretesen felszerelt magyar háztartásból nem is hiányozhat.

Egyet megállapíthatunk: a kollekció olyan teljes, hogy egy csekélyke piaci rést sem hagy. Illetve mégis: értetlenkedve állunk azelőtt, hogy paprika és betyármotívumok miért hiányoznak az oldalról. Reméljük, az üzlet tulajdonosai mihamarabb megérzik a népi szimbolikákban rejlő lehetőségeket.