Harsányi Levente nem is sejtette, hogy überszexuális

2008.06.28. 12:15
Harsányi Levente könyvet szeretne írni a férfi-nő kapcsolatról, mert már tudja, hogy ő egy überszexuális alfahím, és szívesen megosztaná ezt másokkal is. Az Old Spice előadást tartott a sajtó számára arról, a retrószex és a metroszex férfiak után hogyan született meg az überszexuális férfi. Hosszú, nehéz vajúdás volt.

„Nem kapcsolom ki a telefonom, csak lehalkítom, gondolom, csak szagolgatni kell valamit” – hangzik a rakparton valahonnan, a beszállásra várakozó sajtóképviselők népes brigádjából. Akár csörög a mobil, akár nem, a fedélzeten már felavatták a legújabb férfi klónt. Ő az a férfi, aki nem a baromfiudvar kiskakasa, hanem kastélyának királya, aki nem csak lecsót tud rittyenteni, de rántott tofut is. Erre az Old Spice team-től nem csak ígéretet, de bizonyítékot is kaptunk. De mielőtt rátérnénk arra, miért is überszexuális Harsányi Levente, tudjuk meg, mit is jelent ez a fogalom.

A metroszex férfinak leáldozott

Überszex férfiak és vonzáskörük

„Amióta az ember párkapcsolatban él, a nemi szerepek megfogalmazása, kritériuma különböző szemszögből megközelítve és megfogalmazva más-más jellegek hangsúlyozásával történt – meséli Rusz Edit, szexuálpszichológus – A legtöbb kultúrában sokáig a férfi játszotta a bástya szerepét, ez a retroszexuális férfitípus, amelyik telve vannak férfiúi önbecsüléssel, de a külsejével nem törődik. Olyan, mint Charles Bronson, aki letépi a nő ruháját. Ez a típus néha pokrócként akar hódítani. Az udvarlás nem a profilja, úgy gondolja, a széptevés helyett az őszinte, nyílt, direkt viselkedés a legeredményesebb a nők meghódításában. Fontos számukra a szabadságélmény, a haverokkal történő kiruccanás, italozás, sport, nagy kilengések (nők nélkül)".

Mint megtudtuk, a 80-as években nagy változás következett be a nemek megjelenésében, viselkedésében. A két nem határa elmosódni látszott, átjárhatóvá vált, belépett és megjelent az uniszex fogalma és az a viselkedés, amely összemosta a nőket és a férfiakat külső és belső jegyekben egyaránt. A metroszexuális férfiak a divat megszállottjai, ők azok, akik az egészségesnél több időt töltenek kozmetikusnál, szívesen változtatják hajuk színét meseszerűre, és a plasztikai műtét gondolatával is eljátszottak már, hogy helyrehozzák azt, amit a természet megtagadott tőlük.

Az überszex férfit nem lehet papucsosítani

„Kellett egy új ideál, aki a fent leírt jellemzőket olyan szinten és módon vegyíti, hogy megteremti a XXI. század férfitípusát, aki méltó arra, hogy jól és sikeresen működjön, mint ember és férfi”- folytatta a szexuálpszichológus. A szakember szerint a „szépfiút”, aki mindenáron meg akar felelni a környezetének, és hogy nárcizmusát kielégítse, mélyen elrejti a maszkulin tulajdonságait, a nők igénylik. A férfi ugyanis, ha túlságosan konformista, megváltozhat abban, hogy feladja férfias karakterét. A nők jobban elfogadják a kissé önző, kiismerhetetlen, de érzelmi biztonságot adó férfiakat.

Az überszexuális férfi mindazt megvalósítja és megteremti, amit a jelen társadalom elvár egy topon lévő férfitól. Van egyéni stílusa, és ez divatirányzatoktól mentes. Érzékeny, figyelmes, szociális kapcsolatrendszere van, és mindezt nem csak megjátssza. Nem hódol be, lehetetlen papucsosítani, képes igazán szeretni és kreatívan szerelmeskedni. Jótékony közéleti szereplést vállal, nem csupán a saját karrierét kívánja építeni. Ennek egyik etalonja George Clooney.

Harsányi szerint a humora überszexi

Hogyan születik az Old Spice- férfi?

Az idei nyarat az Old Spice az igazi férfiak feltérképezésének szenteli. Ennek érdekében egy különleges utcai kutatást szerveztek, ahol különböző szituációkban tesztelték a férfiak segítőkészségét Budapest különböző pontjain. Hazánk fiai jól szerepeltek a vizsgán. A háromnapos akció eredménye szerint a budapesti férfiak több mint harmada hajlandó segítséget nyújtani egy idegen hölgynek, ha az lerobban az autójával, nehéz bőröndöt cipel, széthullajtja jegyzeteit, elszórja cókmókját, vagy nem tud megbirkózni a biciklikerék felpumpálásával.

„Nem tudtam, hogy überszexuláis vagyok – elemezte magát kérésünkre Harsányi Levente műsorvezető. „Mikor meghallottam a paramétereket, egyszerűen magamra ismertem: ilyen vagyok. Nem csak abban vagyok überszexuális, hogy néha új pózokat is kipróbálok, a többi követelmény is stimmel. Mindent csak adagolva, mértékkel, hiszen a gyémántból is a kicsi a szép. Mondok egy jó példát: én szeretem a focit, szerzek két jegyet és a párommal együtt nézzük meg. A nő tényleg érezze nőnek magát. Amit én nyújtani tudok neki, az a humort, az überszex férfi elengedhetetlen kelléke. Egy férfi legyen vicces, ugyanakkor informatív. Én kommunikációból élek, szinte bármiről tudok beszélni bruttó 20 percet. Kreatív vagyok és szeretek meglepetéseket okozni. Ha már én boldog vagyok, akkor a páromnak is annak kell lennie. Egy egészséges kapcsolatban a férfi is ad. Egyszer majd mindezt megírom egy könyvben. Igazság szerint már el is kezdtem, van belőle 5 oldal. Praktikák, gondolatok és tanácsok fognak szerepelni benne. Ha komolyabban neki esem, talán kikérem majd egy profi író tanácsát, hogy valóban hasznos, forgatható és olvasmányos kötet legyen. Ezzel szeretném megelőzni a már elkoptatott ’a férfi mindig a nőre, a nő pedig a férfira panaszkodik’- körjátékot.”

Nem kell megerősíteni a vonzerejüket

Fokozzuk még az elmondottak alapján. Az überszex pasiban a tradicionális férfitulajdonságok - becsületesség, karakteres személyiség, őszinteség, erő - szerencsésen ötvöződik a pozitív nőies tulajdonságokkal - kommunikatív, együttműködő, gondoskodó. Megteremti a körülményeket, hogy a nő nőnek érezhesse magát mellette, ugyanakkor társaságban nem fogja mindig a kezét. Az überszexuálisoknak vonzerejükkel kapcsolatban nincs szükségük külső megerősítésre, és nem figyelik folyton magukat az utcai kirakatokban. A külső jegyek mellett, harmóniában él bennük az otthonról hozott értékek és saját tapasztalatuk, mely tükröződik belső énjükön és cselekedeteiken.

„Tudtam, hogy überszexuális vagyok, de azt nem tudtam, hogy így hívják – meséli Kállai Ákos európa- és világbajnok öttusázó, Harsányi mellett a másik meghívott, überszex-jelölt alfahím. „Csapatemberként értem el sikereimet, talán ez az egyik magyarázat. Nem csak magamért, de másokért, másokkal együtt szereztünk győzelmet. Ez hatott a kapcsolataimra is. Én inkább adni szeretek. Mindkét nem hordoz a másik nemből valamennyit és ez így teljes. A férfi kormányozza a hajót, miközben elnézően, de örömmel szemléli, hogy a nő ellene dolgozik az evezővel.”

Még mindig lehet fokozni a sajtótájékoztatón elhangzottak alapján. Az überszex férfi nem akar mindenáron megfelelni a nőnek, de abszolút biztonságot ad. Vonzódik a régi tradicionális férfieszményhez, de nem fukarkodik az érzelmek kimutatásával sem. Mindig fontos számára az intimitás. Színes, változatos, kreatív és a nő számára fontos elemekkel ruházza fel az együttléteket. Figyel a párjára, hogy a szex ne csak egy nemi aktus legyen, hanem egy szenvedélyes, gyönyörű közös élmény. Tud udvarolni, szépeket mondani, nemcsak ha kettesben vannak, hanem a társaságban is láthatja mindenki az ő összetartásukat, együvé tartozásukat. Büszke a kedvesére önmaga és a környezete előtt. Kifogyhatatlan az apró gesztusokból, ajándékokból, kedvességekből. Egy ilyen férfival minden nap Valentin nap.