horoszkóp

Embernek maradni a latyakban

2008.01.10. 13:25
Hogy kell felöltözni olyankor, amikor az utca egyik nap korcsolyapálya, másnap olvadt hóval kevert sártenger és ez így megy heteken át? - kérdeztük az utca emberét. Jó tanácsok a jégpálya-locspocs váltakozás túléléséhez, kis kitekintéssel arra, hogy miben engedjük ki ilyenkor gyerekünket és kutyánkat az utcára, illetve Walter és gazdájának üzenete az utcasózás kultuszának. A legjobban felkészültek a svájciak.

Klára és Walter (2)

Régen a két kutyámnak én varrtam, ezt a hátmelegítőt viszont vásároltam. Nagyon megtetszett, mert vízhatlan, belül termo és nagyon praktikus. Walter (francia buldog) jól érzi magát benne, bár első alkalommal háromszor körbement benne a lakásban, mire megszokta. Most csak ez az egy ruhája van, de ha nagy hideg lesz, akkor kell egy másik is, mert ez azért nem olyan meleg. Egyébként nagyon utáljuk a sózást, Walter egészen megmerevedik, annyira fáj tőle a lába, meg az embereknek sem jó. Teljesen felesleges sózni, amikor olvad, például tegnap sem kellett volna.

Lilla (21) (jobbra, lent)

Hótaposó: az a legfontosabb, hogy jó melegben legyen az ember lába. A hosszú pulcsi legalább ilyen fontos és egy jó meleg sapka. Csak az a baj, hogy a hótaposómat ellopták, pontosabban elvitte a nagynéném és nem hozta vissza. amúgy a vastag talpú hótaposó a legjobb.

Laura (19) (balra, fönt)

Rétegesen kell öltözni, ez a lényeg: hosszú zokni, atléta, hosszú ujjú felső, pulóver. Igaz, hogy rajtam sportcipő van, de most akarok magas szárú csizmát venni. Én még eddig szerencsére nem estem el a jégen, de biciklivel már csúsztam el nagyon csúnyán a hóban, nem volt kellemes.

Kedves Lány (32)

Szeretem a kényelmet, szeretem a sportos öltözéket. Mivel vidékről járok be, sokat kell várnom, mert átszállások vannak: a sokszor tíz percet a hidegben így vészelem át. Túrabakancs, motoros nadrág (de tervezem, hogy veszek egy sínadrágot ehhez a dzsekihez) és síkabát: ezeket hordom. A munkahelyen van saját ruhám, egy szekrényem, így át tudok öltözni.

Jázmin (17)

Azért vagyok ebben a csizmában, mert fáj a lábam, és mert ebben nem csúszok olyan nagyot. Egyébként tűsarkú csizmát hordok. Idén még nem volt meg a nagy esés, de holnap megyek jégkorcsolyázni, és akkor biztos meglesz.

Miklós (14 hónapos) és Gabi

Egy kisgyereknél azok a legfőbb szempontok, hogy ne legyen ki a dereka és ne fázzon meg. Száz réteg ruha van rajta, de ha összeszámoljuk, akkor body, egy pulóver meg egy kisnadrág, overall és sapka. Sál most nincs rajta, mert nincs nyaka, mivel meghízott kicsit. A cipőnél a fő szempont, hogy minél egyszerűbben lehessen ráadni és hogy illeszkedjen a lábára, pontosan felmérni mondjuk nem tudom, de nem mondja, hogy szorítaná. Mindig esik kel, ezért kicsit koszos is a ruhája, de ez a gyerekkel együtt jár.

Gabi (30)

A kabátom meleg, a csizmámnak hiányzik a sarka, mert Londonban elhagytam, a sálamat pedig otthon felejtettem. A mellény műszőrme, ilyen magas sarkúban pedig nem jó a jégen közlekedni, ráadásul hátul föl is csapkodom magam. Mielőtt bemész valahova, szépen letakarítod a cipődet, hogy ne nézzenek ki a helyről. Ennyi a téli túlélő viselet.

Sarah (19)

Szuper téli cipő, sízokni, termoalsónemű, termotrikó, kábé három pulcsi - amiből az egyik egy hosszú kasmírpulóver -, és egy meleg téli dzseki. Ez minden, ami rajtam van. És természetesen egy gyapjúsapka és gyapjúkesztyű. A svájci hegyekből jöttem, de ott kevesebb ruhát szoktam magamra venni, mivel hiába Svájc, ott melegebb van, mint itt.