horoszkóp

Utazás nettó 200 felett

2007.09.17. 13:06
Az Index.hu utazási mellékletéből kiderül: Ausztriába és Szlovákiába síelni, Magyarországra wellnessezni, nagyon meszire pedig körülnézni utazik a magyar internetező, aki legalább kétszázezret keres és korábban sokat görnyedt az iskolapadban.

Sí a hegyekben

Az Index.hu utazási mellékletének a közelmúltban - 7100 fős mintán - végzett felmérése szerint a magyar utazók 14%-a indul síelni a téli hónapokban. A síelők túlnyomó többsége - több mint 70%-a - a szomszédos Ausztria sípályáit keresi fel, de nagy az érdeklődés a Szlovák síterepek iránt is.

Itthon a wellness hotel

Ugyanakkor tovább növekszik azoknak a száma is, akik belföldi szálláshelyen szeretnének pihenni, első sorban a négycsillagos vidéki wellness szállodák a népszerűek, a megkérdezettek mintegy 40%-a tervez eltölteni egy-egy hétvégét valamelyik hazai wellness hotelben.

Egzotikus tájak

A síelés mellett a válaszadók 8%-a tervezi, hogy egzotikus utazáson (Thaiföld, Bali, Kuba, Maldív-szigetek stb.) vesz részt az elkövetkező hónapokban.

Művelt, jómódú utazók

A repülőjegyét és utazását - a kérdőívet kitöltők - 68% interneten keresi és/vagy rendeli meg. A felmérésből az is kiderül, hogy az Index.hu utazási mellékletének (C-Travel.hu) felhasználói között kiemelkedően nagy arányban vannak a felsőfokú végzettségűek (60%); illetve szintén magas a vezető beosztásúak vagy saját vállalkozás irányításában résztvevők (21%) száma. Kereset szempontjából is az országos átlag felett vannak az oldal látogatói, hiszen a válaszadók 62%-a nettó 200.000 Ft vagy afeletti összegből él.