Orosz kutatók és hematológusok szerint a vércsoport kihatással van a személyiségre. A nulla vércsoporttal rendelkezők szenvedélyesek, az A vércsoportúak visszafogottak, a B-vércsoporthoz tartozók pedig kiegyensúlyozottak. Az AB csoporthoz tartozóak - ennek megfelelően - teljességgel kiszámíthatatlanok.

A Komszomolszkaja Pravda című orosz lapban publikált tanulmány szerint a "0" vércsoporthoz tartozó férfiak szenvedélyesek és türelmetlenek, s mindent azonnal akarnak. Amennyiben a kiszemelt hölgy nem veti magát azonnal karjaiba és persze az ágyába, a férfi fáradhatatlanul folytatja becserkészését, mindaddig, míg az áldozat igent nem mond. A beleegyezés viszont hidegzuhanyként hat, s a "0" vércsoportú úr azonmód új áldozat után néz. A "0" vércsoportú hölgyek féltékenyek és szenvedélyesek, így nincs irigylésre méltó helyzetben az a férfi, kinek rabul ejtik a szívét.

Unalmas A csoportos férfiak

Az "A" vércsoporthoz tartozó férfiak figyelmesek, ám félénkek és egy csöppet unalmasak. Gátlásosak az ehhez a vércsoporthoz tartozó hölgyek is, akikről elképzelhetetlen a miniszoknya viselete, vagy egy erősebb smink. Az ilyen nők soha nem bocsátkoznak kalandokba, mivel a szexet inkább kötelességnek, szükséges rossznak, mint jónak tartják.

Milliomos bések

A "B" vércsoporthoz tartozó emberek kiegyensúlyozottak, jól tűrik a magányt, s ügyesen keverednek ki bármilyen kalamajkából. Érdekesség, hogy ehhez a vércsoporthoz tartozik az amerikai milliomosok negyven százaléka - állítják a tanulmány készítői. A "B" vércsoporthoz tartozó férfiak senkit sem akarnak meghódítani, mondván, ha sikerül, jó, ha nem, úgyis jó. Ami az ehhez a vércsoporttal tartozó hölgyeket illeti, ők igazi vadászok, s hajlamosak pusztán a flört kedvéért flörtölni.

Az "AB" vércsoportú embereket ellentmondásos természettel áldotta, vagy inkább verte a sors. Bár könnyedén kivívják a másik nem szimpátiáját, határozatlanok, állandó kételyek között gyötrődnek, s így pokollá teszik saját életüket - állítják az orosz tanulmány szerzői.