horoszkóp

Megalkották a tökéletes nőt

2008.01.07. 11:22
A szuperférfi után azt is megszavazták becses olvasóink, milyen tulajdonságokkal bír az a nő, akit az aktuális magyar férfi leginkább szeretne. Sarkítottan a végeredmény: nem kell, hogy kitűnjön a sorból, ám legyen pozitív beállítottságú és hűséges.

Érdekes egyébként, hogy előző részünkben, amikor nők szavaztak férfiakra, a leglényegtelenebb pont (Tudjon főzni) 5,22 százalékot kapott, míg a férfi szavazóinknál az utolsó (Különleges adottságok, elvárások) 7,10-zel nyitja a listát. És míg a nőknél az első öt álomtulajdonság végzett 8 fölötti tartományban, a férfiak "mit kívánunk a nőktől" listáján az első nyolc pont nyolc fölötti. Ki-ki levonhatja ebből a maga következtetését.

11. Különleges adottságok, elvárások

Na, most itt nem értjük egyértelműen, hogy a férfiakban nem él már az a vágy, hogy a nők félistenként tekintsenek rájuk vagy az nem fontos, hogy nőjük legalább egyetlen területen legyen expert: "Legyen valamiben jobb nálam, ugyanakkor nézzen fel rám azokban a dolgokban, amikben én vagyok a jobb. Fontos, hogy ne érezzem magam hülyének, tehetségtelennek mellette, fontos hogy legyen olyan területe az életnek, ahol tudok neki újat mutatni" - olvasható az egyik indoklásban. A végeredmény szerint inkább az átlagot szeretik, mint az extremitásokat.
7,10

10. Ne idegenkedjen a házimunkától

Női szemmel nézve nagyszerű tendencia, hogy elavulni látszik az évszázados "a nőnek a sparhelt mellett a helye" nézet. És akkor az sem igaz már, hogy a férfit a gyomrán keresztül lehet meghódítani. Nagyon helyes: eggyel kevesebb kötelező házimunka, ehelyett a főzés elfoglalhatja méltó helyét és bekerülhet a kreatív tevékenységek sorába.
7,54

9. Legyen türelmes

Hiába említették az általunk megkérdezettek szinte valamennyien előkelő helyen, kedves olvasóink szerint a türelem nem annyira fontos női tulajdonság. De a későbbiekből kiderül, hogy ez korántsem jelenti azt, hogy zöld lámpát kapott volna a zsörtölődés.
7,97

8. Nem hisztériás

És újabb tévhit dől meg: a legendás hisztéria sem akkora mumus, mint ahogy hittük, bár ez már belépett a nyolc százalékos tartományba.
8,24

7. Ne legyen ciki társaságban

A hisztéria tényénél igaz, csak egy kicsit, de mégis fontosabb, hogy ha a nő mégis balhézik, legalább ne a barátok előtt tegye. És persze az sem árt, ha jól vélekedik róla a haveri kör.
8,29

6. Érzelmes, odaadó

És jönnek is a szív dolgai: "vállalja az érzelmeit - például, hogy engem szeret - és legyen odaadó." - ezt írtuk a szavazás előtt, és lám, a látszólag macsólelkű férfiolvasóink be is szavazták ezt a tulajdonságot az első hatba.
8,44

5. Értelmes, intelligens

Az viszont meglepő egy kicsit, hogy miért az értelem végzett az érzelem előtt. Talán mert férfiolvasóink kedvelik a szemüveges, komoly tekintetű nőket?
8,49

4. Pozitív beállítottság

A világhoz való derűs hozzáállás megolvasztja szívüket, mese nincs. És egy jól eltalált mosoly szemlátomást fontosabb, mint egy elmorzsolt könnycsepp vagy néhány érdekes gondolat a kvantummechanikáról.
8,50

3. Lehessen vele hahotázni

Aki pozitív, az bizonyára szívesen nevet is. És akkor innentől kezd érdekessé valamint nemspecifikussá válni a dolog: előző szavazásunkban a nőknek a férfiaknál fontosabb volt a humorra való hajlam, mint a hűség: míg előbbi a második helyen végzett, utóbbi negyedik lett.
8,55

2. Legyen hűséges

Ha nem csempésszük szavazásunkba a végül győztesként befutó - annyira triviális - kérdést, ez nyert volna, amiből vagy az látszik, hogy a nőkkel szemben a férfiak nehezebben viselik, ha megcsalják őket vagy szimplán az látszik, hogy előző körkérdésünkben is inkább nőknek álcázott férfiak manipulálták a végeredményt.
8,73

1. Az ápoltságtól a szexisségig

"A lényeg, hogy legyen csinos és nőies (ne akarjon férfi lenni!) és élvezze, hogy nő!" - ennyit írtunk és természetesen ez győzött.
9,17