horoszkóp

Ha elesik, lépj át rajta, mint egy rühes kutyán

2008.03.12. 17:01
Mi van akkor, ha egy modell elesik a kifutón? Az égésen kívül semmi. A zakó ugyanis benne van a pakliban: a kifutó hosszú, nagyon sima és csúszik, a ruhák is hosszúak, így könnyedén beakadhat a 10-12 centis sarok, és ilyenkor a gravitáció győz. Vámosi Viktóriával és Naomi Campbellel is előfordult már. Nézzék csak!

"Ha elesik egy társad, átlépsz rajta, mint egy rühes kutyán!" - hangzott el az amerikai Topmodell című valóságshowban. A kifutón tényleg nem segít senki, a másik modell néma megvetéssel viseltet kolléganője iránt, a nézők nevetnek, a fotósok pedig kattintgatnak. Naomi Campbell is erről beszélt David Letterman talkshowjában, miután sikerült seggre esnie egy Vivienne Westwood bemutatón tíz éve. "Senki nem segített. Mindenki csak kacagott rajtam, ezért én is elkezdtem nevetni, majd felálltam és folytattam a bemutatót" - nyilatkozta Campbell.

Vámosi Viktória bojkottálta a tűsarkút

"Ez nem profizmus kérdése, a legnagyobb sztármodellekkel is előfordul" - mondta Vámosi Viktória, magyar topmodell, akivel szintén előfordult már, hogy megbotlott. "Történt, hogy egy nap négy bemutatót csináltam egy angol tervezőnek, ahol a magassarkú cipők ránézésre is gyilkosak voltak, az egyik párat őszintén szólva bojkottáltam is. A nap végére elfáradt a bokám, fájt, zsibbadt a cipőben a lábam és bizony volt, hogy elvesztettem egy pillanatra az egyensúlyom. Nyilván ezt észreveszik az emberek, mert minden apró mozdulatodat vizsla szemekkel lesik, és azonnal látszik, ha kiesel a ritmusból."

Nézze meg képeinket!

Náray nem orrolna az esésért

A divattervezők sem veszik véresen komolyan ezeket az eséseket. "Az én bemutatómon szerencsére még egy modell sem esett el, de ha megtörténne, akkor sem orrolnék meg érte a lányra" - mondta Náray Tamás divattervező. "Ha megbotlik valaki, akkor szerencsés esetben visszanyerheti az egyensúlyát, de ha a ruha nem ad elég mozgásteret, mert vagy túl szűk, vagy épp már belegabalyodott a modell, esetleg kilépett a cipőjéből, akkor nem kerülheti el az esést" - mondta Vámosi Viktória.

A legnagyobb sztárok bukásai

Nemcsak a kezdőkkel történhet baleset, gyakran a topmodellek is a földön találják magukat. Carmen Electrának, Naomi Campbellnek, Jessica Stamnek és Kamilia Wawrzyniának is sikerült már megbotlania a kifutón. Sőt, nemcsak a divat világában történnek meg hasonló esetek. Felejthetetlen, ahogy Beyoncé Knowles leröpült a lépcsőről, és utána eszevesztt fejrázásba kezdett, ahogy Robbie Williams elvétett egy tánclépést és elhasalt, vagy Stohl András furcsa antréja a Csillag születik forgatásán.

Mi kell egy óriási zakóhoz?

Elég egy kis koncentráció-kiesés, és máris megvan a baj. De előfordulhat, hogy a kifutón maradt ruhadarabok és egyéb dekorációs kellékek okozzák a balesetet. "Londonban történt, hogy a kifutó rózsaszirmokkal volt teleszórva. Én nyitottam a bemutatót és megcsúsztam a szirmokon. A közvetlenül utánam következő lányt már nem tudtam figyelmeztetni, de ahogy beértem az öltözőbe, azonnal ment a forródrót, hogy mindenki nagyon vigyázzon, ne sarokra lépjen, mert csúszik" - mesélte Viktória.

Kezdő modellek megpróbáltatásai

A Topmodell című valóságshowt több mint kilencven országban mutatták be. A Tyra Banks - itthon Vámosi Viktória - nevével fémjelzett szépségkutató műsorban követhettük a kezdő modellek megpróbáltatásait. A lányokat extrém fazonú és sarkú cipőkben járatták, aminek általában egy nagy esés és fájdalmas videofelvétel lett a vége.

Elestem, na és?!

"Ha megtörtént a zuhanás, akkor fel kell vállalni, nevetni egy jót (ha nem fáj nagyon), esetleg elfogadni a közönség soraiból a segítő kezeket, felállni szépen és menni tovább, mintha mi sem történt volna" - mondta Vámosi Viktória. Tanulságos a Szex és New York című sorozat Carrie Bradshaw-jának esete: Carrie-t egy jótékonysági divatbemutatóra kérték fel az egyik részben, ahol a modellek mellett "igazi" emberek is felléptek. A tizenkét centivel megemelt nő, amint fellépett a színpadra, egy óriásit esett. A kellemetlen incidens azonban nem szegte kedvét: "mert ha az igazi emberek elbuknak az életben, akkor felállnak, és továbbmennek", kommentálta a zakót a sorozat sztárja.