horoszkóp

Vérszomjas zombik lepték el Los Angelest

2008.03.31. 16:31
Rothadó karok, vérző száj és kérges, bomló bőr: több száz élőhalott masírozott a Los Angeles-i Sunset Boulevardon pénteken. A zombie walk nemcsak az amerikaiak kedvenc éves találkozója, Hollandiában és Németországban is vannak rajongói.

A "zombie walk" névre hallgató menetet először 2001-ben rendezték meg a szintén kaliforniai Sacramento városában. A kezdet-kezdetén ez egy filmfesztivált népszerűsítő esemény volt, és csupán néhány tucat ember vett részt rajta. A beöltözött rémlényeket egy fehér iskolabuszon szállították a felvonulás különböző pontjaira, viszont mára sokkal nagyszabásúbb lett a rendezvény, és hörgő, vánszorgó élőhalottak karavánja vonul végig a világ több nagyvárosán is.

Klikk!

Toronto, Vancouver valamint Svédország, Izland és Brazília nagyvárosai mellett San Francisco is a zombirajongók melegágya, 2005-ben például kétszáz zombi rémisztgette a járókelőket a város egyik terén és a helyi gyorsvasúton. Pittsburgh sem szégyenkezhet a maga 900 fős részvételű zombisétájával, amely 2006-ban történt: a helyi élőhalottak az eredeti zombifilm, a Holtak hajnala helyszínét, egy bevásárlóközpontot leptek el. Alább egy látványos videót tekinthet meg a 2006-os Los Angeles-i őrületről.

A szervezettebb zombimenetek résztvevői az útvonalat is megtervezik, és egyesek könnyen szakadó ruhákban jelennek meg az út egyes pontjain, így a zombik széttéphetik a ruháikat és (látszólag) felfalhatják őket. Ez úgy zajlik, hogy gyorsan és észrevétlenül zöldes sminkkel és művérrel kenik be az áldozat arcát és egyéb testrészeit, így egyre nő a rémisztő körmenet létszáma.

A zombi

egy újjáélesztett tetem. A zombitörténetek az afro-karib Voodoo-hitből erednek és halottakról szólnak, akiket egy hatalmas mágus élesztett fel, hogy neki dolgozzanak. A modern horrorfilmekben a zombik általában élőhalottak, akik nagyon ritkán tartoznak bárkinek az irányítása alá. Tipikusan kevés intelligenciával rendelkeznek és az élők húsára gerjednek. Forrás: Wikipédia