horoszkóp

Szexi zombilányok várhatók az autószerelők falaira

2008.10.28. 18:55
Két amerikai művész úgy döntött, egy naptárban ötvözi rajongásának két tárgyát: a zombikat és a glamour fotókat. Shalaco Sching és Robyn Elizabeth Malter naptárát nagyjából négyezer forintért már meg is lehet rendelni.

„Nagy horror rajongó vagyok. Troma-n, az Evil Deaden, az Élőhalottak éjszakáján, régi sci-fiken és B-kategóriás horrorfilmeken nőttem fel. A projekt ötlete csak úgy jött. Shalaco találta ki, amikor az egyik este együtt iszogattunk” – nyilatkozta a Telegraphnak Robyn Elizabeth Malter, a zombilányos naptár egyik készítője.

Hozzátette, nem arról szólt az ötlet, hogy nagy tömegeket érjenek el vele, sőt azt sem gondolták, hogy a független ötletük ekkora népszerűséget érhet el. A projektben résztvevők a szabadidejüket áldozták, hogy elkészülhessenek a képek.

Nézzen élőhalottakat!

„Mindketten nagyon kedveljük azt a buzis játékosságot és nemi varázst, amit a tradicionális pin-upok képviseltek. Természetes és szupervicces lépés volt ehhez hozzáadni a zombikat. Az volt a kihívás, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a véres fröcsögés és a szépség között. Egy csomó emberrel beszéltünk, mielőtt megcsináltuk a képeket, és hamar rájöttünk, hogy a haj, a ruha és az öltözködési balesetek a pin-upok lényegi elemei. Tudatosan ragaszkodtunk a tradicionális pin-up stílus ideáljaihoz, mindegyik képben egy történetet elmesélve, viszont mindegyikbe tettünk egy modern csavart” – mondta a képekről a fotós Shalaco Sching.

Az egyes képeket nagyjából 4-6 óra alatt készítették el, mert a lányok haját lassan tudták megcsinálni, és sokat kellett sminkelni is. A készítők azt mondják az egész projekt legnagyobb költségét a telefonszámlák jelentették.

A naptárból egyelőre ezer példányt készítettek, amit a myzombiepinup.com-on lehet megrendelni, 19,99 dollárért (kb. 4170 forint). Nemrég kezdték az árusítást, és állítólag a naptárak fele már el is kelt.

A készítők azt mondják, már tervezik a 2010-es naptárukat.