Markold a zsírt!

2004.03.09. 10:44
Először volt a My Pet Rock, a háziállat-kavics, amit kis ketrecben lehetett megrendelni, sőt az igazán advanced userek sétáltatni és simogatni sem átallották kis kedvencüket. Első ránézésre úgy tűnik, a Zsírocska lehet a Minél Értelmetlenebb Tárgyak verseny következő dobogósa - vagy mégsem? A gusztustalan csimbókot 15 dollárért árulják az interneten fogyókúrás segédletként.
A hízás a fejedben kezdődik

A MyPetFat - kitalálója szerint - nem egyszerűen a blődliholmik sorát gyarapítja. A ronda, megtévesztően valós állagú (de szerencsére műanyagból készült) zsírtömböt ugyanis feltalálója mint merészen újszerű fogyókúrás segédeszközt definiálja. Az önmagát szerényen csak a keresztnevén, Jay-ként szerepeltető diéta-forradalmár maga is tizenöt évig küzdött súlyproblémákkal, mígnem - túllépve a 172 kilót - eldöntötte, hogy valami végleges megoldást kell találnia a folyamatos, és az emberi szervezetet igencsak megterhelő kilók le-kilók fel körforgás helyett. Olyan módszert szeretett volna, ami folyamatosan fenn tudja tartani egy fogyókúrázó motivációját, emellett pedig segít abban, hogy a szükséges életmódváltoztatásokat a fogyókúra végeztével is megőrizhesse. De hogy jön a képbe a ronda kis zsírtömb? Állítólag ezt kell fogdosni, hogyha étkezéssel kapcsolatos pajzán gondolataink támadnak.

"És ezt így hogy?"

A Velvet Kavicstartó Egyesületének Zsírocska Szakosztálya célratörő nyomozása során arra szeretett volna választ kapni, hogyan lesz a ránézésre Fight Club-os filmemlékeket előhívó maroknyi zsírtömb fogdosásából fogyókúra.

Jay több évi sikertelen diétázgatás után arra a hatalmas igazságra ébredt rá, hogy minden hízást eredményező cselekedetet a fejben kezdődik. "Az vagy, amit megeszel" - mondja a népi bölcsesség, Jay ezt kicsit átfogalmazta: "Azt eszed meg, amire gondolsz. A gondolat cselekvést szül, és a cselekvésből lesz a végeredmény. Ezt visszafejtve tehát ahhoz, hogy fogyni tudjunk, meg kell tanulnunk kontrollálni a gondolkodásmódunkat."

A Zsírocska markolászása tehát nem elegendő: hiába tudatosítjuk magunkban kajarendeléskor, hogy milyen is az a háj, amit le szeretnénk adni (vagy aminek a lerakódását el szeretnénk kerülni), az is fontos, hogy ne szaladjunk bele minden fogyókúrázók örök csapdájába, az "á, most az egyszer úgysem számít!" jelenségbe. Jay állítása szerint ezért nélkülözhetetlen a zsírtömböcske mellé megrendelhető útmutató, melynek segítségével egész gondolkodásmódunk fog könnyedén megváltozni, és ezentúl sikerrel tudunk ellenállni a kísértésnek. Mivel Jay szívén viseli fogyni vágyó társainak sorsát, weboldalán, a www.mypetfat.com-on az igazán elszántak az útmutató mellé kapott alapméretű Zsírocska helyett nagyobb, sőt akár óriás méretű zsírtömböt is rendelhetnek.

Nem szeretnénk szkeptikusak lenni, hisz úgy tűnik, Jaynek lehet valami igazsága: saját fejlesztésű módszerével sikerült közel 52 kilót leadnia. Mindazonáltal reméljük, hogy ezt a zsírmennyiséget nem forgatta vissza a vállalkozásba.