Az utazási katalógusokat böngészve, a leggazdagabbak fejenként nagyjából hatszázezer forintért találhatnak maguknak karácsonyi utazásokat mindenféle egzotikus országba. Itthon fejenként mintegy százötvenezer a legdrágább karácsonyi szállodai program. A szilveszter még ennél is drágább, ha luxusszállodában akarjuk várni az újévet.

Folytatjuk a gazdasági válságban pénzüktől gyorsan szabadulni vágyó megzakkant gazdagoknak szóló sorozatunkat, ezúttal azt nézzük meg, hogy mennyiért tudunk elmenni karácsonyozni exkluzív környezetbe all inclusive ellátással, hogy egy kicsit az utazási katalógusok szövegvilágát idézzük.

Külföldön

Néhány utazási iroda karácsonyi kínálatát végigpörgetve két dolgot állapíthatunk meg. Az egyik, hogy a nem otthon karácsonyozás messze nem annyira elterjedt, mint a nem otthon szilveszterezés, valamint, hogy az árak általában megállnak a fejenkénti hatszázezer forintnál.

A Startutazás viszonylag nagy karácsonyi kínálattal szolgál, itt a legtehetősebbeknek Dubait és a Dominikai Köztársaságot ajánlják.

A dominikai utazással annyi apró gond van, hogy Prágából indul a repülőgép, és a Csehországba kijutás nincs benne az árban, szóval azt mindenkinek magának kell intéznie. Cserébe a katalógus szerint extra all inclusive ellátást kap minden résztvevő, szóval igazi hedonista túrára számíthat.

Az Utazzunk.hu Thaiföldre próbálja csábítani a legtehetősebbeket. Itt az ár hétszázezer forint, viszont mindenféle érdekes programokkal akarják szórakoztatni a pihenni vágyókat: kirándulás Phi-Phi szigetre, Thai vacsora, autóbusztúra, stb. Ezekért persze fizetni kell pluszban.

A Budavártoursnál már feltűnik Venezuela is a karácsonyi ajánlatok között, szintén a lassan átlagosnak mondható 540-550 ezres kategóriában. A thaiföldi, jellemzően pihenős utazásokkal szemben az argentin út mindenféle érdekes, országnéző programot tartalmaz. Itt is érdemes figyelni, mert Prágából indul az argentin charter is, ami azt jelentheti, hogy egy, vagy fél napot el kell töltenünk Csehországban, aminek a költségei nincsenek benne az árban.

Itthon

Az itthoni ajánlatok közül a legdrágább ajánlatokat karácsonyra a Budavártoursnál találtuk, ott is a Kék Duna Wellness Hotelt.

Itt két főre nagyjából százötvenezer forintért találhatunk magunknak szállást december 24-e és 28-a között. A külföldi utak jellemzően 9-14 naposak. A hotel Ráckevén van, és ami mindenképp hátrány, hogy csak félpanziót kapunk, pedig az összes külföldi útnál az all inclusive ellátás beugrónak számított.

Szilveszter

Míg kifejezetten karácsonyi ajánlatokat nem olyan egyszerű felhajtani, a szilveszteriekkel szinte akkor is találkozunk, ha nem akarunk. Szinte mindegyik magára valamit is adó utazási iroda menüjében ott van már a szilveszteri utak gomb.

A C-Travel ajánlatai alapján itthon a legdrágábban a tihanyi Echo Residence Luxury Apartman Hotelben köszönthetjük a válságot az újévben. Nem sokkal lemaradva követi a tihanyi hotelt a bükfürdői Radisson SAS. Mindkét hotel a fejenkénti százötvenezres kategóriában van, ennyiért Tihanyban három, Bükfürdőn négy napot kapunk.

A külföldi utak tekintetében mindenféle még a karácsonyiaknál is érdekesebb helyszín előkerül. Nem kell leragadnunk Dubainál vagy Thaiföldnél. Felbukkan az Egyesült Államok, de Brazília és a Fülöp-szigetek is. Az árak jellemzően százezer forinttal nagyobbak, mint a karácsonyi utak esetében.

A Startutazásnál az egyik legdrágább szilveszteri út a hétszázezer forintos szilveszter Hawaii-on. A program 14 napos, és olyanok vannak benne, mint tűzijáték nézése a tengerről, Pearl Harbour meglátogatása, vagy kirándulás ananászültetvényekre.

A C-Travel kínálatában a legdrágább a 750 ezer forintos New York-i karácsony. A programban szerepel néhány nap városnézés, valamint egy látogatás Hawaii-ra, ahol hajóról lehet szilveszteri tűzijátékot nézni. Még az is lehet, hogy a Startutazáson keresztül nyaraló gazdag barátainkkal is összefutunk.