Vajon szétbombázná-e a meghitt karácsonyi hangulatot egy Tabáni István lemez? Szívesen ajándékozna szeretteinek Bereczki Zoltán cédét? Mennyire illik Fásy Zsülike bemutatkozó albuma a karácsonyfa alá? Hét celeb jelentkezett albummal becélozva a karácsonyi ajándékozási lázat. Szavazzon, hogy mennyire hasznos ajándék egy-egy lemez. Az egyes osztályzat azonnal kukát, büntetést, aljas gaztettet, olyan albumot jelent, amelynek a létezése felfoghatatlan, a tízes pedig felér a legszebb szerelmi vallomással, egy gyengéd anyai öleléssel.

Bereczki Zoltánnak nem való a popszakma

A musicalénekes, akit legújabb albuma, az Álomkép borítóján szakállas nőnek sminkeltek, lebutított Justin Timberlake, Timbaland és Eurythmics ötletekből összerakott számmal, a Kerek egésszel robbantott ősszel. A lemezbemutató koncertet viszont december végére időzítették, szóval megpróbálják felpörgetni a karácsonyi időszakra. Bereczki egyébként korábban a Megasztárban haknizott, akkor megkapta Friderikusztól, hogy valószínűleg nem jutott volna tovább, aztán a hétvégén fellépett az X-Faktorban is, hogy popzenei karrierjét fellendítse. A Velvetnek korábban azt nyilatkozta, hogy most jött el az ideje egy újabb poplemeznek, miután az első 2001-ben megbukott. "Most jött meg hozzá bátorságom. Most lett meg az érettségem ahhoz, hogy tudjam, mit csinálok" – mondta az interjúban.

Fásy Zsülike beköszön

A Fásy család legújabb albumát a Blikk adta ki, így nem meglepő, hogy Fásy Ádám is a lapnak nyilatkozott róla. "Rengeteget dolgoztunk a lemezen. Hosszas gondolkodás után úgy döntöttünk, hogy 15 dal kerül az albumra. Ezek között lesznek teljesen új, saját szerzemények, világslágerek feldolgozásai és régi dalok is. Gondoltunk a karácsonyra, sőt még a születésnapokra és névnapokra is! Ezekre az alkalmakra is írtunk dalokat. Szívünket, lelkünket beletettük ebbe a CD-be, reméljük, tetszeni fog a közönségnek" – mondta szívhez szólóan. A lemezen természetesen énekelni fog lánya, a tini csalogány, Fásy Zsülike is. Verebes István egyébként nemrég kibukott, mert a szülők egy hotelt reklámoztak a  tizenkét éves Zsülikével.

Kern András nosztalgiázik

A színész állítólag 16 évet várt a legújabb lemezével, de azóta azért felbukkant énekesként például a Miniszter félrelép egyik betétdalában is. A Semmi baj... című lemezen tizenhárom szám található, állítólag csak Kernre jellemző sajátos humorral és iróniával fűszerezve. A dalszerzők között olvasható Presser Gábor, vagy Zorán, Rakonczai Viktor és Rácz Gergő neve. A lemez különlegességének egy Bob Dylan feldolgozást szántak. A dalcímek és a címadó szám alapján a Kernhez valóban közelálló vontatott és modoros századfordulós nosztalgia jellemezheti az albumot, szerény nyugdíjas-csalogató bohémsággal. Önnek és kedves családjának szüksége lenne erre a lemezre?

Nyári Károly régi magyar slágerekkel próbálkozik

Az lehet, hogy Nyári Károly zongoristát sokan ismerték korábban is, de teljesen világos az is, hogy az X-Faktorban feltűnt lányainak köszönheti, hogy a neve országosan ismert lett. A harmadik önálló albumon olyan kissé elcsépelt hallgatómágnesek szerepelnek, mint a Csak egy tánc volt és a Szomorú vasárnap, és hallható egy közös éneklés a 2003 nyarán elhunyt Cserháti Zsuzsával is. "Az albumon megszólaló művek ma ugyanolyan elsöprő erővel ragadnak magukkal, mint abban a legendás korszakban, amikor először megszólaltak" – olvasható az ajánlóban, úgyhogy határozottan kijelenthetjük, hogy Nyári Károly is a kissé fárasztó nosztalgia faktorral csomagolta össze a lemezt. Az élet legszebb érzéseit ígérik, Önök készen állnak?

Presser Gábor se maradna ki

A Megasztár zsűrije, az LGT valamikori zenésze se marad ki az ajándékozási hullámból, úgyhogy nemrég megjelent Presser Gábor koncert dévédéje is. A fellépést a dohány utcai zsinagógában rögzítették, amit Presser az Élet Menete Alapítvány felkérésére adott még 2009-ben. Az emberek jegyük megvásárlásával az Auschwitzba zarándokló emlékmenetet támogatját – írja a Mazsihisz, a kiadvány megvásárlásával pedig az alapítványt támogatják. Gondolja, hogy ezzel a dévédével meghittebbé tudná varázsolni az ünnepeket?

Tabáni István széttépi a szívedet

Az egykori teremőr, mellesleg a Csillag születik nyertese ismét albummal jelentkezett, ami a bugyinedvesítő Gyönyörű szép címet kapta. Tabáni első lemeze, a Ments meg platinalemez lett, az énekesnek állítólag masszív rajongótábora van, úgyhogy a karácsonyi balhé egyik nyertese is lehet. A Gyönyörű szépen is leginkább a szerelmes dalok dominálnak, a zeneszerzők között pedig ismét megtaláljuk Rakonczai Viktort és Rácz Gergőt, akikről azért gyanítható, hogy okoztak némi kárt a magyar könnyűzenének. A címadó számban mindenesetre emelkedett együtténeklés hallható, némi Beatles utánérzéssel. Emellett szerepel még az albumon például Demjén Ferenc egyik dalának, a Szabadság vándorainak és a Bikini Olcsó vigasz című számának feldolgozása. Mennyi érzi fontosnak, hogy a kedvesével Tabáni István szenvedélyes dalaira bújjon össze a hideg napokon?

Vásáry André andalít

A Csillag születikben feltűnt férfiszoprán, aki hajbaültetése miatt nem volt hajlandó parókát viselni a Nemzeti Színházban, Ünnep címen jelentetett meg vadiúj lemezt a karácsonyi vásárt becélozva. Vásáry az ideal.hunak elmondta, hogy gyerekként nem igazán érintették meg az ünnepek. "A szüleimmel való kapcsolatomat meglehetősen terheltnek éltem meg, így ezekben az időkben kifejezetten felejthetőek voltak a karácsonyok, hiszen azt éreztem, hogy csak az ünnep kedvéért vagyunk kedvesek egymáshoz" - mondta Vásáry, aki 170 ezer forint alatt nem is hajlandó fellépni. Ha a karácsony szelleme korábban nem is tudta meghatni, most jótékonysági célokra fordítják a lemezbemutató koncert bevételeit. Szavazzon, mennyire szeretne Vásáry André selymesen simogató hangjával kedveskedni családtagjainak?