A helyszínen tartózkodó kollégánk jelentése szerint csak 40 perce lehet bemenni a Balaton Sound fesztivál területére, de a rendezők a viharjelzés miatt már nem engednek be senkit a vízbe, pedig nagyon meleg van.

Kész, vége mindennek, meneküljön mindenki, amerre lát, jön a mindent elborító hatalmas vihar északnyugatról! A MET szerdán koradélután kiadott egy rakás 1-es és 2-es fokú riasztást az ország Dunántúli részére, ezeken a helyeken heves zivatarokra, felhőszakadásra kell készülni, a vihar később persze keletebbre is terjedhet.

A Balaton sem menekülhet az őrületes horderejű időjárási jelenség elől: a tó környékén a szél akár 100-110 km/h órával is közlekedhet, és leginkább a Balaton-felvidéken kell számítani viharra.

Az időkép honlapján előben követheti, milyen az idő a Balatonnál. Földvárról láthat élőképet a vízről, ami szinte egy köpésre van a Soundtól, szóval elő a gumicsizmákkal!

A vihar elérte a fesztivált, a parton másodfokú viharjelzés van érvényben, a vízbe menni természetesen tilos, a Balaton tajtékzik. Mutatunk egy siófoki élőképet is. Sokkal színesebb, mint a földvári. 

Az idő  baromira lehűlt, az időkép 19,8 fokot mutat Zamárdinál. A mai melegrekord Budakalászon dőlt meg 39,3 fokkal, ahhoz kpest elég hűvös ez a 20 fok.