Balaton

Júniustól ezzel a menő rohamkocsival vigyáznak gyermekeire a Balatonnál

2017. május 4., 16:47 Módosítva: 2017.05.05 09:33
54

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat júniustól egy 60 millió forint értékű új gyermekrohamkocsit állít szolgálatba Balatonfüredben, ami már csak azért is örvendetes hír, mert a tapasztalatok alapján a sürgősségi ellátást igénylő gyermekbalesetek és rosszullétek száma ugrásszerűen megnő a nyári időszakban. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a jármű milyen menő oroszlános festést kapott!

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat régi vágya volt, hogy újabb régióban is meg tudjon jelenni, ezzel is tovább segítve a hazai sürgősségi gyermekmentést

– írta közleményében a szolgálat, amely hosszas szervezőmunkával és komoly anyagi befektetéssel érte el, hogy a rohamkocsi a nyári csúcsidőszakban szolgálatba állhasson a Balaton északi partján.

Készüljenek, már benézett a nyár Keszthelyre!

2017. április 9., 11:39 Módosítva: 2017.04.25 14:50
77

Tettünk egy sétát a parton, és úgy tűnik, a kora tavasz az új nyár a Balatonnál.

Aki bevállalós, a hétvégét már most a Balatonon töltötte

2017. február 27., 17:10 Módosítva: 2018.03.25 09:30
39

Ilyenkor a tó egy másik dimenzióban szép, nézze meg a galériánkat.

Bátorság vagy hülyeség volt átcsúszni a Balatont?

vik
2017. január 28., 16:40 Módosítva: 2017.01.30 16:58
38

A fonyódi önkormányzat életveszélyesnek titulálta a Balaton-átcsúszást, és minden vállalkozószellemű átkelni vágyót figyelmeztetett, hogy csak saját felelősségére induljon útnak a tó jegén. Az embereket ezzel persze nem lehetett eltántorítani, így rengetegen közlekedtek át a tavon január 28-án. A kiindulópont Badacsony, a végcél pedig a Fonyódi főstrand volt.

A fotók alapján sok a bátor átkelő az országban, tekintse meg, mennyire! 

Ha a fotók nem lennének elegendőek az ámulásra, akkor ezt a videót ajánljuk figyelmébe sok szeretettel. 

Ön szerint bátor, aki a jégen halad át a Balatonon?

Tudja, mit tettünk idén nyáron?

2016. augusztus 23., 11:44 Módosítva: 2016.08.23 22:11
5

Reméljük, hogy észrevették: idén nyáron is sokat voltunk a Balatonon, hogy amit lehet, megkóstoljunk, megnézzünk (pedig mi nem is vagyunk NDK-kémek) és kipróbáljunk. Mindezt a Velvet Balatonblogjában dokumentáltuk, de még oda sem került be minden.

Na majd most.
Távolról sincs vége, olvasson még

Ne temesse még a nyarat, akkora felmelegedés jön, hogy a feszített víztükör adja a másikat!

2016. augusztus 22., 10:47 Módosítva: 2016.08.23 09:01
63

Oké, most kegyetlen pocsék idő van. Mintha nem is augusztus vége lenne, hanem november eleje. A nap se süt, szürke felhők borítják az eget és ráadásul tök hideg van. Sőt! A másodfokú viharjelzés miatt meg szörfölni sem lehet.

De semmi pánik!

Szerdáig kell kihúzni, onnantól már jön a kánikula warm upja, a 26 fok, hogy vasárnapra 31 fok mellett lehessen henyélni a parton.

via GIPHY

OMSZ

Hú, ezt a játszóteret nagyon elfelejtették upgrade-elni

2016. augusztus 21., 13:13 Módosítva: 2016.08.22 15:51
82

Balatonfenyvesen találtunk egy múzeumba illő játszóteret. Nem múzeumban találtuk, hanem a vasútállomás közelében, nem közterületen, hanem egy üdülő kertjében. Bent sajnos senki nem tartózkodott, úgyhogy túl sok mindent nem sikerült kideríteni, de már maga a puszta látvány is roppant beszédes, főként, ha összehasonlítjuk ezt a játszóteret azzal, hogy manapság milyen szépek, viccesek, színesek és fábólkészültek szoktak lenni a játszóterek.

Távolról sincs vége, olvasson még

3 meglepetés a déli part kisvasútján

2016. augusztus 21., 10:19 Módosítva: 2016.08.22 12:31
124

Fenyvesi kisvasút: többen voltak, jobb állapotban van, de kicsit uncsibb, mint gondoltuk volna.

A Balatonon nyaraló németek egyharmada kém volt

2016. augusztus 21., 09:02 Módosítva: 2016.08.22 09:54
42

Az köztudott, hogy rengeteg német járt a Balatonra nyaralni, de számomra nem volt világos, hogy mégis miért. Mondjuk sose merültem el ebben a témában úgy igazán. Gondoltam Németország hatalmas, tele van természeti kincsekkel, stb., így nem értettem, hogy mi lehet olyan izgalmas a mi kis tavunkban, ami miatt megéri annyit utazni. A választ a Hosszúlépés elnevezésű séták egyikén, a Szigorúan ellenőrzött nyaralókon kaptam meg.

 1. Nagyon olcsó volt.
 2. A hegyvidék és a tó adta látványosságok is csábítóak voltak.
 3. Itt tudtak kapcsolatot tartani az NDK és NSZK miatt szétszakadt családok, és persze itt tudták megszervezni, hogy hogyan disszidáljanak.

Az utóbbi miatt a Német Demokratikus Köztársaság állambiztonságért felelős központi államigazgatási szervének, a Stasinak kellett megfigyelnie a nálunk nyaraló NDK turistákat. Elsőként nem a magyar recepciósok, büfések, pincérek voltak megbízva, hanem maguk a keletnémet turisták. Az NDK-hoz hű állami alkalmazottak a kellemest összekötötték a hasznossal: mivel fizették nekik a nyaralást, cserébe meg kellett figyelniük honfitársaikat.

A németek azért részesítették előnyben a kempingezést, mert olcsó volt - nem hozhattak magukkal annyi pénzt, amennyit csak akartak - , valamint maguk dönthették el, hogy mikor jönnek, meddig maradnak. Aki szervezett úttal jött Magyarországra, azt a túravezetők, a kísérők mind megfigyelték. (De a poén, hogy az ilyen utakra kémek is befizettek, mint mezei nyaralók.) Le volt adva, hogy mi lehet gyanús. Aki nem csak nyaralni jött hozzánk

 • az elkóricált a csoporttól,
 • sokat kérdezgetett a helyi viszonyokról, gyárakról, hogy miként lehet itt élni,
 • és szórta a pénzt.
Távolról sincs vége, olvasson még

Készüljön az anyázásra az M7-esen vagy még ne induljon el

2016. augusztus 20., 11:24 Módosítva: 2016.08.21 13:25
8

Két baleset miatt alakul a káosz az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán. Szombaton először Érdnél ütközött össze két autó, nem sokkal később, szintén Érdnél már több autó hajtott egymásba, írja a police.hu

A balesetben két ember sérült meg, és a forgalom egyelőre a külső és a leállósávban halad. Készüljön a gigadugóra, vagy még ne induljon el!

Frissítés: A police.hu azt írja, hogy a helyszínelés és a műszaki mentés befejeződött, az erős forgalom miatt azonban továbbra is lassú a haladás a Balaton irányába.

Amit ezen a képen lát, 4000 Ft-ba kerül

2016. augusztus 20., 11:01 Módosítva: 2016.08.22 07:51
90

A Balaton neve enyhén szólva nem a luxusturizmussal és a csúcsgasztronómiával fonódott össze elsősorban. De azért a legfelső kategóriát is meg lehet találni itt-ott, például a Balatonlelléhez és Balatonszemeshez közeli Chateau Viszben. Ez a hely folyton szembejön a legjobbéttermes listákon, úgyhogy gondoltuk, most már csak megnézzük.

Viszont sajna úgy jött ki a lépés, hogy egy ebédet vagy vacsorát nem tudtunk beszervezni, megnéztük, érdemes-e idejönni csak úgy délután annak ellenére, hogy a szálló/étterem honlapja világosan tartalmazza, hogy konyha csak ebéd- és vacsoraidőben van, fél ötkor viszont nincs. Mi azonban pont akkor jártunk arrafelé.

Távolról sincs vége, olvasson még

Na ezért augusztus 20. az év legrosszabb napja!

2016. augusztus 20., 09:00 Módosítva: 2016.08.22 09:54
421

Nem csak a levegőbe beszélünk, meg is tudjuk magyarázni, miért olyan ez a nap minden évben, mint valami nagyon rosszul sikerült szilveszter.

A hasonlat nem véletlen – a szilveszterrel évet zárunk, és valami ilyesmi történik minden év augusztus 20-án is. Rengeteg dolog ér véget, ami köré még egy hatalmas bulit is csapnak, de valahogy még az sem az igazi. Sőt!

Öt oka is van annak, hogy augusztus 20. az év egyik legsötétebb napja.

Tűzijáték

Bár széleskörű felmérést nem készítettünk a témában, a szerkesztőség nagyrésze egyhangúan elutasítja az augusztus 20-i, budapesti tűzijáték nézését, és inkább utálja azt, mint nem. Sőt, nem csak Budapesten, Balatonfüreden is tűzijátékoznak ezen a nemzeti ünnepen – kivéve ha épp elmarad egy véletlenül becsúszott vihar miatt. De kit érdekel a tűzijáték? Egyrészt, aki egyet látott, már látta az összeset, másrészt hangos és a kutyák/macskák is csak idegösszeroppanást kapnak tőle. Ront még a dolgon az is, hogy ilyenkor mindent ellepnek a perecárusok, akik fél liter vizet is 800 forintért adnak a megfáradt embereknek.

1.gif
Távolról sincs vége, olvasson még

Önök mondták: itt lehet a Balatonon olimpiát nézni

2016. augusztus 19., 14:38 Módosítva: 2016.08.19 16:06
0

A múltkor azon siránkoztunk, hogy nagyon nehéz olyan helyet találni a Balatonon, ahol olimpiát nézhetnek a vendégek, miközben esznek-isznak. Szerencsére olvasóink résen voltak, és küldtek néhány javaslatot.

Szerintük tehát ha meginna egy sört, de a versenyekről sem akar lemaradni, a következő helyekre menjen:

Távolról sincs vége, olvasson még

Megtartottuk a nagy nutelláspalacsinta-razziát!

2016. augusztus 19., 10:27 Módosítva: 2017.12.08 17:33
22

Egyszer írhatnátok egy cikket a hamis nutellás palacsintákról is. Tucatjával árulják a CUKROSKAKAÓS!!, hazellás, ilyen meg olyan nugátkrémes palacsintákat nutellásként. Mivel ez egy védett brand, ez komoly fogyasztóvédelmi kérdéseket is boncolgat, kíváncsi vagyok hányan buknának meg a teszten. Mi a cirkusz melletti büfében szívtuk meg, de gyakorlatilag 10-ből 9-hely veri át a fogyasztókat.

Alapvetően a velős pirítóssal kapcsolatban írt nekünk egy olvasónk, de a fenti pár sort még hozzátette leveléhez egy utóiratban. A kérdésfelvetés jogos, az ötlet érdekes, fogtuk, és leellenőriztük, hogy a gyakorlatban tényleg ez-e a helyzet. Ahogy olvasónk írja, pontosan 10 palacsintázót kerestünk fel/meg, mind a tíz Balatonlelle, Balatonboglár és Balatonfenyves valamelyik strandján volt. Alább a nutelláspalacsinta-razzia eredményei.

Távolról sincs vége, olvasson még

A Miss Balaton után most vasútmodelleken csodálkozhat

2016. augusztus 18., 17:21 Módosítva: 2016.08.19 18:45
8

Életem első, és egyben utolsó modellvasút kocsiját a balatonfüredi kiállításon szereztem: a MÁV kedvenc nyári, egyterű vagonjára esett a választás. Ennyit vittem haza tárgyilag, aztán a kutya szétszedte, de az élmények legalább megmaradtak.

Amennyire szeretnének a fiúk egyszer tűzoltók, katonák, vagy vadakat terelő juhászok lenni, olyannyira izgathatja fantáziájukat a vasutas lét. Azoknak érkezik most egy kihagyhatatlan ajánlat akik (vagy akiknek gyerekei) megőrülnek egy Piroska, egy Szili, vagy egy Csörgő láttán-hallatán:

Nemzetközi Vasútmodell Kiállítást rendez augusztus 18-tól 21-ig Balatonfüreden, a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban a veszprémi Baross Gábor Vasútmodellező és Vasútbarát Klub.

120 méteren robog majd a jóság, 3 ország 4 vasútmodellező klubja mutatkozik be, és ha szeretne, Ön is hazavihet egy jó öreg kék, egyterű kocsit.

Autó nélkül kimondottan szívás a Balatonnál közlekedni

2016. augusztus 18., 13:40 Módosítva: 2016.08.19 14:34
29

Erre a cikkre az inspirált, hogy öt napot töltöttem a szántódi kempingben, ahová autó nélkül, vonattal érkeztem. Jó, tudom, én vagyok a hülye, hogy nincs jogosítványom. Az igazsághoz ugyanakkor hozzátartozik, hogy Budapesten élek, vidékre ritkán járok, így a tömegközlekedés lehetőségeit kiaknázva nem is éreztem különösebb szükségét. Kiruccanásom során viszont a saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy néha nem árt az ember feneke alá egy kocsi.

Az első akadállyal követlenül az érkezés után szembesültem: a vasútállomás körülbelül fél órányi gyaloglásra volt a kempingtől. Nem egy irtózatos távolság, de csomagokkal megpakolva, a hatalmas hőségben, izzadtan és fáradtan...

Távolról sincs vége, olvasson még

Vigyázat, a víz vizes!

2016. augusztus 18., 12:12 Módosítva: 2016.08.19 12:26
48

A XXI. század a figyelmeztetések évszázada.

 • Vigyázzon, a mogyoró mogyorót tartalmaz!
 • Vigyázzon, ha ön allergiás erre az ételre, akkor ne egye meg!
 • Vigyázzon, ha a fejére húzza a nejlonzacskót, akkor megfullad!

Én 0 és 22 éves korom között minden nyarat teljes egészében a Balatonnál töltöttem a '80-as és a '90-es években, és így utólag visszatekintve úgy érzem, hogy szinte csodával határos, hogy túléltem ezeket a nyarakat, hiszen semmilyen biztonsági intézkedés nem volt még akkoriban.

Például vihar esetén nem jött oda egy sípoló életmentő, hanem ránk volt bízva, hogy mikor fürdünk. Sőt, vízimentő egyáltalán nem is volt! Kedves olvasóink, én 14 évesen felhősödés esetén saját magam döntöttem el, hogy megfürdök-e a térdig érő Balatonban avagy nem! A következő mondatot csak 18 éven felüliek olvassák, de ők is csak akkor, ha erős az idegrendszerük:

Gyerekkoromban direkt megfürödtünk a viharban mindig, mert akkor volt jó hullámzás!

Ma már kiküldenének, a szüleimet meg valószínűleg elvinné a gyámhivatal, hogy nem vigyáztak rám eléggé, sőt, a tudtukkal bementem a vízbe, amikor hullámzott a víz és/vagy esett az eső.

Távolról sincs vége, olvasson még

A zánkai Gyógynövény-völgy a hobbikertészek Mekkája

2016. augusztus 17., 14:28 Módosítva: 2016.08.18 20:09
122

Ebben a hatalmasra nőtt kertben is legalább akkorát csalódtunk pozitívan, mint a Téglamúzeumban.

Ha Kozmix poszterekkel volt tele a fala, ezt semmiképpen ne hagyja ki!

2016. augusztus 17., 13:30 Módosítva: 2016.08.18 20:10
5
Na és ez megvan?

Imádta? Akkor legkésőbb augusztus 19-én, pénteken mindenképpen induljon el Siófokra, és tomboljon a PLÁZSon! Először a Kozmixra, aztán pedig a TNT-re. Igaz, utóbbi felállás főleg az akusztikusra fekteti majd a hangsúlyt, de így legalább könnyebb lesz majd egymásba gabalyodni.

Aki tovább csapatná, az maradjon szombaton is, mert augusztus 20-án kezdődik a We Love Balaton – Electronic Music Festival, ahol három helyszínnel és 14 DJ-vel erősítenek. Lesz tűzijáték is! Csak az eső ne essen!

Ez a férfi cseppet sem szerette volna, hogy megmentsék

2016. augusztus 17., 09:29 Módosítva: 2016.08.17 21:32
2

Már befelé úszott az a részeg férfi, akit a siófoki vízirendőrök a nagystrand előtti részen találtak meg augusztus 16-án reggel. Csakhogy hiába próbálták a mentőhajóba könyörögni sehogy sem sikerült. Bár a bedobott mentőgyűrűbe belekapaszkodott, de amint közelíteni kezdtek felé elengedte és újra befelé kezdett úszni.

siófoki vízirendőrök mentés
Fotó: police.hu

Nem sokkal később egy másik hajó is érkezett, amin már ott volt a 30 éves férfi egyik családtagja is. Végül az ő rábeszélésére sikerült férfit a vízből kiemelni és partra vinni, ahol aztán átadták a mentőknek.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt, online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Az nem lehet, hogy csak 4 helyen nézhetünk olimpiát a Balatonon!

vik
2016. augusztus 17., 09:03 Módosítva: 2016.08.18 11:03
9

Frissítés

Több olvasónk is jelentkezett javaslatokkal, hol lehet olimpiát nézni. Íme:

 • A Révfülöpi mólón és szinte rögtön mellette, az egyik kikötői hamburgerezőben,
 • Balatonalmádi Budatava városrészében, a Jóbarátok Halsütödében,
 • A Gyenesdiási Játékstrandon, a Dream Beach Cocktail Bárban,
 • A balatonmáriafürdői Ficek Pizzában.

 Köszönjük a tippeket!

Eredetileg azt terveztük, hogy az internetek segítségével, nagy boldogan összepakolunk egy jókora listát azokból a balatoni vendéglátóhelyekből, ahol kivetítőn vagy tévén, de folyamatosan nézhetők az olimpiai közvetítések, tök mindegy, hány óra van éppen, este kilenc vagy éjjel három.

Távolról sincs vége, olvasson még

Csak úgy koppant a jég a hajók fedélzetén a Balatonon

jv
2016. augusztus 16., 15:06 Módosítva: 2016.08.17 17:03
1

Hétfő este akkora jégeső volt a Balatonnál, hogy a Siófok és Füred között közlekedő menetrendszerinti hajón ki se lehetett menni a tető alól. A videón látszik, hogy a jég majdnem diónagyságú. 

A időkép előrejelzése szerint ma is várható zápor, zivatar a Balatonnál, de legalább 25-26 fok lesz. Az augusztus 20-i hétvégén viszont már csak egy két felhő zavarhat be. 

(Forrás: Időinfo.hu)

Balatonboglár a szóvicces cégnevek fővárosa

2016. augusztus 16., 14:11 Módosítva: 2016.08.17 15:30
17

Tavaly nyáron, amikor először lejöttem a Balatonra, megérkeztem Boglárra, és szinte az első dolog, amit megpillantottam, egy cégtábla volt, fájdalmas szóviccel. Ez látható fent, de még jobban megnézheti ebben a posztban.

Tegnap, amikor idén először lejöttem a Balatonra, megérkeztem Boglárra, és szinte az első dolog, amit megpillantottam, egy cégtábla volt, fájdalmas szóviccel.

Távolról sincs vége, olvasson még

Lassan ciki lesz a Balatonon lángost rendelni?

2016. augusztus 15., 16:13 Módosítva: 2016.08.18 10:38
15

Egyre biztosabb, hogy a gasztroforradalom a Balaton környéki büféket is felrobbantotta. Merthogy idén sem a bő olajban sütött sajtos, tejfölös lángos lett az év strandétele, hanem

a kecskesajtos-bazsalikomos Big Mekk, 

írja a turizmusonline.hu. A győztes étel a badacsonyi Kishableány és a balatonboglári Paletta strandbisztrók kínálatában szerepel, Bezerics Dániel specialitása.

A versenyt szervező Balatoni Kör a vonyarci Spot büfének ítélte az Év felfedezettje különdíjat, ahol ugyan lángosburgert is kapni, de ha ön továbbra is jobban kedveli a hagyományos, olajban tocsogó verziót, idén se hagyja ki az alsóörsi lángosmennyországot!

Felemás fotó: érkezik a vihar éppen a Balatonra

2016. augusztus 15., 15:28 Módosítva: 2016.08.16 19:36
9

Veszprémben már esik az eső, Almádiban a jég, de én Balatonlellén vagyok, ahol továbbra is süt a nap, csak az északi part felől kezdtek el tornyosulni a felhők. Tisztelettel jelentem, hogy ez a jelenség még béna fotós fényképén is egész jól mutat.

Távolról sincs vége, olvasson még

Ugye elhiszi, hogy a Balaton nem is létezik?

vik
2016. augusztus 15., 09:24 Módosítva: 2016.08.16 10:28
191

Balaton? Na persze!

Ezzel az ars poeticával indult el egy Facebook-oldal, amelynek nem nehéz kitalálni az alapvető mozgatórugóját. A csoport tagjai nem gyűlölik, hanem egész egyszerűen 

tagadják a Balaton létezését.

Ezért is hívják őket frappánsan Balatont Tagadók Klubjának. 

Távolról sincs vége, olvasson még

Önök kérték: velős pirítós a balatonfüredi Hatlépcsősből

2016. augusztus 14., 15:03 Módosítva: 2016.08.15 21:59
793

Írtunk már velős pirítósokról, amire azt hittük, hogy az az igazi, A Velős Pirítós, de a cikk után több olyan levelet kaptunk, hogy nincs igazunk, mert

a balatonfüredi Hatlépcsősbe kell elmenni a legjobbért.

  Senki ne mondja, hogy csőlátásúak vagyunk, hogy begyöpösödötten csak a magunk igazát hajtogatjuk. Elmentünk, megnéztük, megettük.

Röviden: nem a legjobb, de (talán) a legtöbb.

Távolról sincs vége, olvasson még

Ahol az Üvegtigris 2 büfé és a kürtöskalácsos az isten

2016. augusztus 14., 10:13 Módosítva: 2016.08.15 10:39
73

Aki egy fa bódékkal kitelepülő, 1-2-3 hétig tartó, sétáló utcában felhúzott “fesztivált” látott már, az látta az összeset. Borosok, sajtosok, kalapozó zenészek, és így tovább. A Balatonfüredi Borhetek se különb a többinél, pedig ez a régió legnagyobb hagyományával bíró, legszínvonalasabb fesztiválja. 1932 óta minden augusztusban megrendezik. Pusztán ezért fölösleges ide eljönni, de ha a környéken nyaral az ember, akkor nem szabad kihagyni.

Itt vannak a környék legjobb borászatainak termékei, így kicsit el lehet szakadni az otthon megszokott ízvilágoktól, savaktól, gyöngyöződésektől és telítettségektől. Egy erős estén mégis azt tapasztaltuk, hogy az Üvegtigris 2 büfénél ülnek a legtöbben, ahol még csak nem is Lali adta ki a Hubikat. Ennél nagyobb tipródás már csak a kürtös kalács előtt volt, na meg az éppen aktuális koncert előtti téren, ahol tömött sorokban nézték/hallgatták az emberek a műsort, míg az első sorokban igazi tánckarnevál kerekedett, hála a Salsa Fuerte Tánciskolának. Pedig nem Rihanna játszott, hanem az Intermezzo Latin Club.

Akinek van kedve, az nézzen le a Tagore sétányra, mert augusztus 28-ig a Borhetek és vele együtt az összes kiállító borászat, mint például a Hudák pincészet vagy a Béla és Bandi Borászat egy tapodtat se mozdul onnan.

Ne csodálkozzon, ha Fonyódon összekígyózzák a nyakát

2016. augusztus 13., 14:19 Módosítva: 2016.08.19 13:22
31

A déli part legnagyobb, és leghíresebb piacán jártunk, ami "üde színfolt helyieknek és átutazóknak egyaránt."

Ez van Zamárdin, ha nincs Sound és ömlik az eső

2016. augusztus 12., 13:38 Módosítva: 2016.08.15 09:43
6
A nagy büdös semmi.

Az előrejelzések nem hazudtak, megjött a lehűlés. De arról nem volt szó, hogy sógorostól, esővel és szélviharral érkezik! Arra készültem, hogy kicsit hűvös, az a klasszikus pulóveres idő lesz, erre majdnem beütött a kőkemény ősz. Az volt az eredeti koncepció, hogy megmutatom Zamárdi másik oldalát, hogy ez a település akkor is él, amikor épp nincs prémiumfesztivál. 

Távolról sincs vége, olvasson még