Egy 29 éves hajléktalan férfi csütörtökön gyalog indult Budapestről a Balatonra. A vasárnap éjszakát Szántódon töltötte, ahol egy liter bort fogyasztott el. Hétfőn hajnalban nagy valószínűséggel ennek hatására merült fel benne az ötlet: ugyan, mi baj lehet abból, ha átúszok Tihanyba? A gondolatot tett követte, de a kivitelezéssel akadt egy kis probléma.

A férfi hajnali hat óra körül ruhástól sétált be a Balatonba, majd tempózni kezdett. A lendülete nagyjából fél távon, a tó közepén fogyott el. Képtelen volt tovább úszni, és csak annyi ereje maradt, hogy a víz felszínén tartsa magát. A mázlija az volt, hogy néhány horgász meglátta, amint beveti magát a tóba. Ők riasztották a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának Központját.

A Rupert sürgősségi mentőhajó néhány perc múlva a helyszínre ért. A víz felszínén lebegő férfi kihűlt, de a körülményekhez képest jó állapotban volt. A kollégáim a mentőhajóba emelték, levették róla vizes ruháit, ellenőrizték testhőmérsékletét, majd Tihanyba vitték. A parton aztán átadták a mentőknek, akik a veszprémi kórházba szállították

– mondta el a Velvet kérdésére Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője.