Zimány Linda csak két napot tölt a Balaton Soundon (pénteken még megtalálhatja), de elmondta nekünk, hogy igazából egyvalami érdekli, egy ember miatt érkezett,

és az bizony Chris Brown.

Még az se zavarta, hogy Brown egy óriási haknit nyomott le félmeztelenül, rózsaszín snack-kolbászoknak látszó izékkel, összevissza tekeregve, és ugrálva. Egy igazi rajongónak nem számít az ilyesmi. 

Oké, Zimánynak tetszett, de másoknak?

A Balaton Soundos Chris Brown-koncert teljesen olyan volt, mintha maga Brown vezényelte volna le a saját dj-setjét. Néha táncolt egy kicsit, hívott hozzá haverokat is, de nagyrészt egyedül próbált úgy tenni, hogy ez élete fellépése. A számok végig se mentek, épphogy elkezdte az Onlyt, beordított egy je-t, aztán jött a következő egyperces szám

Az az igazság, hogy a közönségről le lehetett olvasni a koncert minőségét.

Néha azt se tudta a tömeg, hogy most illik-e tapsolni, vagy ez még nem a vége, lesz még egy ó je.

Nem őrjöngtek az emberek, simán lehetett a szellős nagyszínpad előtt közlekedni. A 20 éves Martin Garrixen bezzeg annyian voltak, hogy mozdulni sem lehetett a környéken. Ha pedig Chris Brown ezt csütörtöki valamit nem tartotta cikinek, akkor nagyon nagy a baj.  

El tudjuk felejteni, hogy Chris Brown megverte Rihannát?

Nem, és nem is kell. De attól még élvezhettük volna a koncertet, Chris Brown adhatott volna egy szimpatikus másfél órát a közönségnek, hátha ő is egy fokkal közelebb kerül ahhoz, hogy lemossa magáról a megvertem Rihannát-bélyeget. Ez nem sikerült, inkább erősítette az előítéleteket vele kapcsolatban, hogy egy önelégült előadó, aki tesz rá, hogy mit gondolnak róla a rajongói. Ettől persze lehet szeretni, és ezzel nincs is semmi gond, Zimány Lindán kívül még rengetegen jöttek le csütörtökön csak miatta, és valószínűleg boldogan mentek haza hajnalban, hogy látták élőben az énekest.

Ahelyett, hogy tovább elemeznénk a Soundos teljesítményét, inkább vegyük át nagy vonalakban a Rihanna-sztorit, hogyan is kezdődött az egész, hogyan lett tiniszerelemből családon belüli erőszak, távolságtartási végzés, majd kibékülés, és újra szakítás. Bonyolult lesz, tudjuk. 

Minden 2005-ben kezdődött, ekkor Rihanna 17 éves volt, Brown pedig 16. Sokáig nem lehetett tudni, hogy több van-e köztük a barátságnál. Fiatalok voltak, egyre sikeresebbek, jobbnak látták, ha a nyilvánosság csak sejti a kapcsolatukat, ők pedig ragaszkodnak a testvéri szeretethez. 

2009-ben már felvállalták egymást, de ebben az évben osztotta meg Rihanna azt a bizonyos képet. A Grammy után annyira összevesztek, hogy Chris Brown megütötte a barátnőjét. (A vitát az robbanthatta ki, hogy Brown félreérthető üzeneteket kapott a menedzserétől.) Azóta időről-időre felröppennek a pletykák, hogy ezek ketten újra kibékültek, lezárták a múltat.

Rihanna mostanában Drake-kel találkozgat. Chris Brown most épp senkivel, és a Soundos fellépése után sem valószínű, hogy ki tud lépni a múltja árnyékából, hogy

igen, ő az a pasi, aki megverte Rihannát.