Egy érdekes balatoni napról készült videó tartja lázban a YouTube-felhasználókat: az Időkép felvételeiből készült, drámai zenével aláfestett miniklipen úgy tűnik, mintha a tó fölött két Nap sütne, egy szokásos méretű, és egy jóval kisebb.

A jelenségre többféle magyarázat létezik. A legegyszerűbb, hogy a melléknapnak nevezett légköroptikai jelenség látható a képeken. A melléknapként emlegetett fényes foltok, amelyeket a levegőben levő jégkristályokon megtörő fény hoz létre, általában színesek, a Nap bal vagy jobb oldalán láthatók. Bármikor, bárhol feltűnhetnek, de megjelenésük sokkal valószínűbb, ha a Nap alacsonyan áll. Mások szerint azonban az egész kamu, méghozzá valaki olyan hamisítványa, akinek fogalma sincs, hogyan néz ki egy valódi tükröződés.

Mi az ott a Balaton fölött?

Végül, a legizgalmasabb megközelítési lehetőség, hogy a felvételen maga a Nibiru, a titokzatos (feltételezett) bolygó látszik, amely egyes jövendölések szerint (helló, maják, brit tudósok és Gyurcsók József!) 2012-ben elpusztítja a Földet, merthogy huszonhatszor nagyobb a bolygónknál, és egyre csak jön. Az ufóhívők szerint egy törpecsillag, amely körül idegen civilizációknak otthont adó bolygók keringenek - a sumérok annak idején viszont úgy gondolták, miután Marduk isten megölte az égből érkezett megszállókat, oda költözött. Több kommentelő lelkesen érvel az egyre több felhasználó által feltöltött videó alatt: szerintük a NASA hiába próbálja eltitkolni, íme a Planet X-nek is becézett, pusztító égitest, úgyhogy készülhetünk a világvégére.