Azt már tudjuk, milyen bikiniket árulnak, hétvégén azt is megnéztük a Balatonon, milyeneket hordanak a nők: a csíkfelsők - bár nem mindenkinek állnak jól - nagyon népszerűek, akárcsak a háromszögbikinik. Trikinit és egyrészest viszont csak nagyon kevés lányon láttunk.

Kiegészítővel a színes háromszög sem unalmas

Mintás háromszögbikinit bárhol lehet kapni, és mivel nem drága, a legtöbb nőnek 3-4 ilyen fürdőruhája is van. Aki szereti ezt a fazont, azonban fontosnak tartja, hogy a strandon is kitűnjön a tömegből, azt ajánljuk, valamilyen kiegészítővel dobja fel a bikinijét.

Noémi a Balaton Soundon például egész extrémen oldotta meg a dolgot: színes, mintás bikinijét a Hervisben vette, majd egy fehér nadrágtartóval tette érdekesebbé a tucatnyi lányon látható darabot. „Snoop Dogg miatt van rajtam nadrágtartó, amúgy ott a rövidnadrág a táskában és a póló, csak poénból gondoltam, felveszem így, bikinivel” – mondta a Velvetnek Noémi, akitől azt is megtudtuk, hogy a nadrágtartót a győri piacon szerezte be. A fesztiválon egyébként szinte elvárás volt szép vagy vicces kiegészítőt venni strandoláshoz, és ahogy elnéztük Noémin, a nadrágtartó nem is rossz ötlet.

Változatok csíktopra

A bandeau felső, avagy csíktop nagyon divatba jött, köszönhetően a H&M-nek, ami elárasztotta a piacot olcsó csíkbikinikkel. Ezt a típusú bikinit csak nagyon formás keblű, vagy kismellű lányoknak ajánljuk, mert nem tartja a melleket, és a vékony anyag nem is takar sokat. Persze a csíktopok között is lehet válogatni, kismellűek például vehetnek fodrokkal díszített, szivacsos, vagy nagymintás bikinit, ami optikailag nagyít, nagyobb mellekre pedig kapunk oldalt vagy középen pánttal ellátott csíkfelsőt.

Marietta például egy piros, mellrésznél fodros H&M bandeau-bikiniben strandolt a fesztiválon és ő is kiegészítőkkel -színben passzoló napszemüveggel és rózsaszín fejdísszel- tette érdekesebbé a tucatbikinit. „Az véletlen, hogy a szemüveg ennyire megy a bikinimhez, a virág pedig mindennapos” – tudtuk meg Mariettától, aki azért vett pont ilyen bikinit, mert a piros a kedvenc színe. Ivett is bandeau-bikinifelsőt viselt, fürdőruháját a Reservedben vette: ő mintás bikinit választott. Ivett egyébként négy, barátnője, Csilla három fürdőruhát hozott a négy napos fesztiválra.

Trikini a jó fenékért?

Trikinit és egyrészes fürdőruhát nem nagyon láttunk a fesztiválozó fiatalokon, a Balaton Soundon kívül strandoló idősebb nők körében viszont népszerű az egyrészes, sötét színű fürdőruha. Hosszas keresgélés után sikerült levadásznunk Krisztinát, aki fekete trikiniben, színben hozzáillő csizmaszandálban, hóna alatt labdával mászkált a fesztiválon. „Ezt a trikinit a Pimkieben vettem, nem messze lakom, úgyhogy mindennap hazamegyek, de van olyan 5-6 fürdőruhám, amit szeretek”—mondta Krisztina. És miért választott pont trikinit? „Mert ebben jó a fenekem!” – hangzott a válasz, bár a hasnál összekötött majdnem-bikini fenékrésze pont olyan, mint egy kétrészes fürdőruháé, inkább a hasat takarja előnyösen.