A legdrágább balatoni luxusházakat kerestük az ingatlanportálokon, kiderült, hogy a lista tavaly óta nem igazán változott, a top helyen van az a kacsalábon forgó ház, amit már tavaly is hirdettek. A szűrésből kihagytuk a befektetőknek kínált sorházakat, illetve a többlakásos lakóházakat, beruházásra váró telkeket, és a birtokok, kúriák, kastélyok, magánházak közt kerestünk.

1. Lellei luxusház moziteremmel

Például az első helyen áll a tavaly is dobogós lellei villa, az ára tavalyhoz képest 20 millióval több: 887 millió forint. 850 millió forintért is árulják a Balatonlellén található pazar házat, amit modern családi villaként hirdetnek. A leírás tényleg minden földi jót ígér. "Az ingatlanban a mindennapi élethez és pihenéséhez szükséges minden helység megtalálható. (Vetítőterem, fitneszterem és biliárdterem, a wellness területen: feszített víztükrű medence, finn- és infraszauna, épített gőzkabin stb)" – áll a hirdetésben. (itt.)

2. Siófoki kúria 16 szobával, kétszintes lovardával

Önállló lakrészek is vannak a 16 szobás, 8 fürdőszobás magánkúriában, ami a Balatontól 3 km-re található. Az ezer négyzetméteres házhoz tartozik még egy halastó (benne pontyokkal) és egy kétszintes lovarda is. A kastélyszerű ház önellátó, saját transzformátorral, kúttal és saját szennyvíztitsztóval működik. Az ára 750 millió forint. (itt.)

3. Siófoki birtok halastóval, lovardával

380 millió forintért kínálják a szintén siófoki birtokot, a ház háromszintes, kilenc szobás, a birtokhoz három hektáros halastó is tartozik. Borozó, hatszemélyes jacuzzi, beltéri medence és konditerem van a házban, a lovardához patamosót és nyerges helyiséget is kialakítottak. (itt.)

4. Siófoki újépítésű ház saját stéggel a Balatonon

Siófok Szabadifürdőn kínálják 298 millió forintért a vízparti házat, amit 2010-ben építettek. A házban van biliárdszoba, infraszauna és tíkfa terasz, ez 20 négyzetméteres. Berendezessél együtt értékesítik. (itt.)